Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paniczny strach dziecka przed dentysta

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z córka.Ma 8 lat i boi się dentysty.Tzn. umówie się na wizyte, córka normalnie wejdzie do gabinetu i usiądzie na fotel.A za nic w świecie nie otworzy buzi.Ma 2 duże dziury w zębach stałych. Już były 3 podejścia i to samo.Wcześniej w wieku ok 5 lat.Bez problemu otwierała buzie.Pani zrobiła co miała zrobić. A teraz to horror.Moze któras mama ma ten sama problem.?I jak go rozwiązała.

Gość gość
A moze ta wczesniej sytuacja ja zrazila. Moze cos ja bolalo przy tamtych wizytach.k

Gość gość
Mysle ze tak .Uraz ma po tym jak ja zabolało.Pani jej plombowala. Przekupowalam ja.Ze dostanie nagrodę.Super.Poszlysmy do innego dentysty.Siadła na fotel i nic.Za nic nie chciała otworzyć buzi.A ja nie chce nic robic na siłe.

Gość gość
Mój ma to samo jest nieco młodszy bo ma 6 lat nic mu nigdy bolesnego u dentysty nie robili a on dosłownie wyje .Jakieś 3 mies temu wyszło ze ma małą dziurkę uciekł z rykiem z fotela .Musiałam pojechać z nim do dentysty gdzie podają gaz rozweselajacy i zrobiła mu tą dziurkę bez krzyku .

Gość klaudinka
Bo dzieci boją się nieznanego. A najgorsze, że sami przelewamy na nich swój strach. Tulimy przedtem, że nie ma co się bać, a wyglądamy na przerażonych. Dzieci czują takie rzeczy :/ A może jakaś koleżanka ze szkoły jej powiedziała coś o dentystach? Albo widziała w filmie/bajce? Najlepiej wziąć córę na taką szczerą rozmowę od serca, wyjaśnić, opowiedzieć, że dentysta to nic złego. Warto też dodać, jakie są konsekwencje nieleczenia ;) To zawsze przekona ;) No i warto zabrać dziecko do lekarza, który ma podejście do młodszych pacjentów. Ja z synkiem chodzimy do kliniki Wieczorek w Grudziądzu. Dentystka zawsze fajnie zagada, pokaże.

Gość gość
8 latka i 2 duze dziury w stalych zebach???? Widocznie nie dbasz o dziecka zeby. Moje tez sie baly ale nie bylo zmiluj, co pol roku u dentysty na kontroli. Twoje dziecko musi miec straszna prochnice. Moje braly sterydy i nie maja dziur, bo dbam o zeby dzieci od samego poczatku.

Gość gość
Po prostu porozmawiaj z dzieckiem na spokojnie. Wytłumacz jej, że nie ma czego się bać, że to nic nie boli, a jeżeli pani doktor coś zrobi, to będzie leczyć delikatnie ząbki. A jeśli to nie pomoże to może zmień dentystę, co? Ja polecam: http://endo-medica.pl/ Zdecydowanie jest to klinika, która podwyższa poziom stomatologii w Tychach :D

Gość gość
o zęby dzieckoa trzeba dbać wyjątkowo, i mleczaki też należy leczyc, jak mówi nasz dentysta dr Kowalik z klinika na lektykarskiej w Warszawie.