Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ironia...

Polecane posty

Gość gość

Tak sie zastanawiam. 3/4 mamusiek narzeka, ze ich dziecko "nie je". Ostatnio widzialam w TV reklame jakiegos syropu na aptetyt dla dziecka, poprzedzonego reklama tabletek blokujacych apetyt... Czy to nie jest ironiczne? Dzieci maja jesc jak najwiecej, najlepiej same owoce, warzywa i inne "zdrowe rzeczy". A matka? Matka ma byc jak najchudsza. Bez przerwy na diecie xD Ale serio, czemu kazecie tak tym dzieciom jesc, i to rzeczy ktorych dzieci nie lubia? Nie znam dziecka, ktore samo z siebie jadloby warzywa, etc. dlaczego? Bo dzieci NIE LUBIA GORZKIEGO SMAKU. nie i koniec. Jak wy nie widzicie, to napychaja sie cukierkami. Ja np. Jako dzieciak jadlam prawie same slodycze. Teraz tez bardzo czesto. I wiecie co? Zyje. Badania mam super. I mam niedowage :D Caly czas czytam, ze rodzice maja decydowac o tym co je dziecko? A dlaczego? Jak czegos nie lubi, to czemu ma to jesc? Bo szurnietej mamusce sie wydaje, ze to zdrowe? Lol, jakie wy jestescie zryte, ja nie moge :D dajcie tym dzieciom spokoj, niech jedza co chca, niech lataja same po piaskownicy z innymi dziecmi, niech robia sobie same kanapki do szkoly... Znam dzieciaki ktore maja 5 lat, a nie umieja sobie butow zawiazac, jak dalam takiej jednej noz zeby sobie chleb ukroila, to mnie jej mamuska prawie nie zabila, bo przeciez sobie krzywde zrobi xD nie pojmuje tego, jak 5 latek moze nie umiec posluzyc sie nozem, zawiazac buta, albo nie moc zdecydowac co chce zjesc?????? :o :o :o

Nikt Ci ni odpowie, bo nie jedną matkę to trzepnęło! Super to opisałaś. I w 100% z dzisiejszymi realiami. Matki rozkładają klosz nad dzieckiem, robiąc z nich kaleki!!! Nie rusz, bo się skaleczysz, uważaj bo się pobrudzisz, itp. Masakra. Niani nie zapytają jak się dziecko bawiło, tylko czy wszystko zjadło :P Pchają, jak w gęsi a później odchudzają. Dziecko je ile chce i kiedy chce. Brudzi się w błocie, zbije kolano. To go nauczy życia i pozwoli być szczęśliwym. I jeszcze jedno: dzisiaj to dzieci rządzą rodzicami. Rodzice dostosowują się do potrzeb dzieci. Dzieci stawiają warunki, wymagają!!! Świat zwariował :(