Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drugie imie

Polecane posty

Gość gość

jak sie zapatrujecie na nadawanie drugiego imienia? Może wypowie sie ktoś kto nadał i dlaczego lub odwrotnie bo mam dylemat, wszyscy w mojej rodzinie mają po dwa i to dla mnie naturalne ale z drugiej strony po co to drugie skoro sie go nie używa...

Gość gość
U mnie w rodzinie nikt nie mial a dalismy synowi drugie, po mezu :)

Gość gość
Ja dałam drugie, bo podobały mi się oba i nie mogłam się zdecydować które.

Gość gość
Lepiej daj. Mówi ci to osoba, która ma jedno imię.

Gość gość
Moja córka nazywa się lena janina. Pierwsze imię wybrałam ja z mężem a drugie jest po mojej babci. Zawszę ją podziwiałam szanowałam kochałam. Ale niestety 4 lata temu odeszła. Mówiła mi jeszcze jak byłam nastolatką że ona będzie czekać na prawnuki ale się nie doczekała moja córka ma dwa i pół roku i imię janina było dla mnie bardzo ważnym imieniem. W sprawie drugiego imienia to jest naprawdę indywidualna sprawa.

Gość gość
Ja nie dałam córce drugiego imienia. Nie widziałam potrzeby. Natomiast miałam w podstawówce koleżankę, która miała na imię Teresa, a używała drugiego- Kamila. W dzisiejszych czasach szokiem nie jest takie staroswieckie imię, ale 20 lat temu to był straszny obciach. To drugie bardzo jej się przydało (nauczyciele też używali drugiego). Natomiast ja na drugie mam imię staroswieckie i żałowałam, że wogole mam drugie imię.

Gość gość
Vanessa Ingeborga :D A teraz poważna rada -jak chcecie dać po kimś imię ale ono wam na 70% sie podoba to dajcie na drugie ") A pierwsze -jakie chcecie .