Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Studentka smutna

Dlaczego nie potrafię się uczyć?

Polecane posty

Gość gość
Haha lepsza lekarka z niej od ciebie :P niedouczko

Gość gość
Wylacz Internet, miej tylko ksiazki i rob notatki. Mnie najlepiej wchlanial sie material pomiedzy 19-24ta. Przeciw ze dzien masz zajecia, a trzeba sie uczyc z dnia na dzien na kolokwia. Jedynie w weekend mozesz sie uczyc za dnia. Powtarzaj na glos co sie uczysz, kojarz fakty pomiedzy roznymi dziedzinami. PS uwazam, ze synteza puryn czy cykl kerbsa jest wazny na studiach medycznych, co jezeli lekarz chce odkryc cos waznego w medycynie skoro nie zna podstaw. Dodatkowo to bylo przerabiane w LO na biologii, wiec jednak sie nie nadajesz na te studia gdy nie pamietasz materialu z biologii z matury. Nie narzekaj tylko sie ucz, bo nie chcialabym kiedys trafic na glupiego lekarza.

Gość Studentka smutna
22:07 Co mnie obchodzą laski w zawodówkach? A dziecko zostawiam w przedszkolu, a wcześniej syn był w żłobku, tak ciężko jest się tego domyślić? 23:44 Boże... No przecież pisałam, że próbuję się uczyć, ale mam problem ze skupieniem się. Ja mam swoje sposoby jeśli chodzi o naukę (skojarzenia, wierszyki, historyjki), ale w tym problem, że ostatnio zawodzą.

Gość gość
Powinno cie obchodzic co robia laski w zawodowkach, bo masz taka sama mentalnosc i pochodzenie.

Gość Studentka smutna
Z twoich wypowiedzi wnioskuję, że to ty wywodzisz się z patologicznego środowiska.

Gość gość
Hahaha panny studiujace medycyne nie robia sobie dziecka w wieku 16 lat. I nie maja meza w wieku 20 . Slabiutkie to prowo albo rodzice musiali sporo zaplacic za ten kieruneczek, zeby sie pustak dostal , ale i w to watpie , k****y ida na zarzadzanie / marketing / jakas filologie / ten kierunek na ktory ida przyszle przedszkolanki jakkolwiek sie to nazywa :D

Gość gość
23:44 Ona nawet cyklu miesiączkowego nie ogarnia :D:D

Gość Studentka smutna
No wiesz, medycynę zaczęłam w wieku 19 lat, więc dziecko miałam od ok 2 lat. Nikt nie powiedział, że jedyną opcją była dla mnie medycyna od wieku 16 lat.

Gość gość
Jesteś za głupia. Moja córka studiuje medycynę, uczy się codziennie ! niemowlę i medycyna ? Buhahaah

Gość gość
Boze ale zakompleksiuchy z was. Masakra ..jedziecie po niej bez powodu tylko dlatego ze studiuje dobry kierunek a przy tym ma dziecko. Nauka nauką studia trwaja okolo 10 lat wraz ze specjalizacja i nie wierze ze n ie d ss arzylo sie by ktoras zaciazyla w tym czasie i nie udalo jej sie przez to skonczyc studiow. Traktujexiw to jak jakies zjawisko nadprzyrodzone ze ktos moze godzic studia macierzynstwem. Zaloze sie ze gdyby napisala ze studiuje socjologie czy wczesniej wiele razy wspomniana kosmetologia nie byloyb takiego pojazdu. Ale zbwas wylaza ludzie straszne kompleksy i to jest naprawde straszne obserwujac tak to wszystko z boku. A swoja droga dobrze autorka powiedziala wiesniaki z was ktore nie maja o niczym pojecia bo akurat na kosmetologi przynajmniej w panstwowuch szkolach tez trzeba sie uczyc i glupia dzida na takich studiach sie nie znajdzie a nawet nie utrzyma. Moze to ppdrzedny kierunek.wobecedycyny ale tez studia i jak.kazde zreszta nielatwe. Jestem pewna ze duza czesc osob ktora tutaj obraza n ie ma nawet ukonczonej szkoly sredniej.

Gość gość
Autorka studiuje:D:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Kompleksy to sama masz i sie nimi zajmij, a nie bierzesz sie za analize kompleksow obcych ludzi :P pfff Kierunki ci sie pomylily, studiujesz psychologie :D w to to moge uwierzyc :P

Gość gość
Powaznie, uczylas sie z noworodkiem na reku?? 2/10 prowo, ale ktos sie nabiera

Gość Studentka smutna
Naprawdę nauka z niemowlakiem to jest aż takie wyzwanie, że aż oskarżacie mnie o prowo? To dla mnie spory komplement i motywacja do dalszej nauki, bo ja najwidoczniej jestem wyjątkowa :)

Gość gość
Szczerze mówiąc mój tryb życia od ok 2 lat się nie zmienił więc to chyba nie jest główną przyczyną. x Żebyś się nie zdziwiła, skoro od 2 lat nie dosypiasz i kiepsko się odżywiasz to pewnie masz różne niedobory i wymęczony organizm, ale taki styl życia dopiero teraz daje o sobie znać, przecież niedobory nie tworzą się z dnia na dzień. Jakiś czas twój organizm wytrzymywał ale widocznie dłużej nie daje rady i się buntuje.

Gość Studentka smutna
19:26 Może to faktycznie było zmęczenie. W ten weekend sobie poleniuchowałam, dużo spałam i czuję przypływ energii. Mam nadzieję, że nie tylko chwilowy.

Gość gość
17:15 trafiles w 10 :D nie studiuje skonczam juz i wiem ze jak sie chce mozna godzic studia innymi obowiazkami.

Gość gość
Ale lepiej sie tu nie przyznaje do tego bo zaraz bede kolejna na stos :D

Gość gość
Z niemowlakiem to sie mozna czegoś nauczyć, ale nie tak, żeby dostać sie na medycynę. Może w twoim roczniku mieli mniejsze wymagania :P

Gość Studentka smutna
No nie wiem czy były mniejsze wymagania. Z tego co pamiętam próg na mojej uczelni to było 170 punktów i był o 5 punktów wyższy niż rok wcześniej. W 2015 ja pisałam już tą nową maturę.

Gość gość
Pewnie jej cała rodzina zajmowała się dzieckiem...

Gość gość
Autorko, jak ty sie dostalas na te studia? :D

Gość gość
Za pieniążki i pozycje rodzicow :D 1/3 byla takich dziffek , ktore sluchaly calymi dniami muzyki i pustakow w renomowanym LO :D:D w ktorym mowili publicznie, ze biora od sredniej 4.7 i z bardzo dobrym wynikiem egzaminu gimnazjalnego , a jakos bylo kilku narkomanow z 3.5 i c***jowym wynikiem, no i nie brakowalo bogatych lasek bez zadnego talentu i zdolnosci do nauki.

Gość gość
Kilku narkomanow tylko w mojej klasie, w szkole to bylo ich pelno.

Gość gość
Hahahahah jestes tepa