Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kominek w salonie narożny czy tradycyjny

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie o kominku narożnym mi sie taki bardzo podoba

Gość gość
Żaden!

Gość gość
A po co ci kotłownia w salonie ?

Gość gość
Jako ozdoba jak najbardziej. Do korzystania od święta. Na pewno nie do ogrzewania/dogrzewania domu. Za dużo syfu się robi. Ale sam kominek jest piękny, tyle, że nudzi się i po 2-5 latach robisz remont a kominek kończy na złomie. Szkoda.

Gość gość
My byliśmy ostatnio z żoną u znajomych i zrobili sobie taki z płaszczem wodnym, bardzo fajna sprawa z tego co mówili w każdym razie strasznie zachwalali. Z tego co pamiętam to firma Piecbud im go wykonywała. A wyglądał super :) kominek robi super klimat wedlug mnie w salonie jakbym miał domek to bym się na pewno zdecydowal

Gość gość
Zaraz się zaczną reklamy firm instalujacych kominki.

Gość gość
troche wyglada jak Krematorium.kolor oblesny

Gość Kataszynka
Przecież wszystko zależy od tego, jak skonstruowany jest salon. Nikt nie powie Ci, co będzie lepsze dla Twojego domu. Najlepiej sam zajrzyj do http://sklep.kominki-vector.pl/ i zdecyduj, co bardziej będzie pasowało.

Gość gość
Ja mam w salonie kominek i uważam, ze to świetna sprawa. Jak dopiero zaczynają się takie chłodniejsze dni, to służy nam jako jedyne źródło ogrzewania. Ja mam u siebie kominek narożny, bo mam trochę ograniczone miejsce, a zamawiałam go od firmy Lechma http://www.lechma.com.pl/. Wybór mają spory, no i z tego co się orientuje, to znany dostawca kominków, która ma na koncie wiele nagród branżowych. Znajdziecie tez u nich też wiele akcesoriów kominkowych takich jak regulatory temperatury czy sterowniki elektroniczne.

Gość PiotrekZieliński1
Kominek to świetna sprawa, jeśli tylko ma się dostęp do suchego drewna. Jeśli kominek mamy podłączony do pompy ciepła to warto zainwestować w odpowiednie sterowniki, np: takie https://www.techsterowniki.pl/products/sterowniki-do-kominkow Sterujemy pracą przepustnicy powietrza, która doprowadza tlen do komory spalania. Dzięki temu możliwe jest utrzymanie określonej temperatury spalania, co sprawia, że kominek staje się bardziej ekonomiczny i to jest waży czynnik oszczędności.

Gość MichałEm

Jak jesteście w trakcie poszukiwania kominka to bardzo polecam zajrzeć na Kratki.pl . jest w czym wybierać, możecie zobie zobaczyć kominki, biokominki etc 😉