Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bezmózgi które biorą sobie znieczulenie do cesarki kobitki obudzcie sie!

Polecane posty

Gość gość

Znieczulenie przy cesarce moze spowodowac nieuleczalne szkody dla dziecka! Nawet autyzm i astygmatyzm!!!!! N

Gość gość
Proponujesz cesarke bez zneczulenia? zęba sobie najpierw bez znieczulenia wyrwij to pogadamy:D i może zrob z malą operacje np. wyciecie paznokcia- bez zneczulenia oczywiscie

Gość gość
Zgadzam się. Wystarczy zacisnąc zęby i wtedy mozna przezyć cesarkę na zywca. jesteście mięczakami. ;)

Gość gość
Widzę, że autorka jest lekarzem. Mogę zapytać po którym uniwersytecie medycznym?

Gość gość
Ale glupoty opowiadasz. Skad masz takie informacje o takich chorobach dziecka po znieczuleniu. Domysly czy potwierdzone badania? Zenada.

Gość DoktorTataPL
Witam Dużo lepiej jest robic cięcie cesarskie u pacjentki nieznieczulonej. Ktoś tu za dużo Stulecia Chirurgów czytał... Jeśli jednak miałaś na myśli znieczulenie do porodu naturalnego, to rzeczywiście może ono budzić pewne wątpliwości, jednak zupełnie niesłusznie. Znieczulenie podawane do porodu to znieczulenie zewnątrzoponowe, które podaje się do przestrzeni zewnątrzoponowej, tak aby regionalnie poraziło nerwy przewodzące ból, które nie mają osłonek Schwanna. Lek podawany jest w małym stężeniu do ograniczonej przestrzeni dlatego jego działanie ogólnoustrojowe jest minimalne. Trudno więc mówić o ilościach leku przenikających przez łożysko które mogłyby "spowodowac nieuleczalne szkody dla dziecka"

Gość gość
Ja nie słyszałam o cesarce bez znieczulenie. Autorce chyba pomylił sie poród naturalny z cesarką. Nie wyobrażam sobie ze mozna kogoś pociąć na żywca w taki sposób. Sama niedługo rodze i chce rodzic naturalnie jezeli dam rade to bez znieczulenia bo tez słyszałam ze nie jest ono dobre ani dla dziecka ani dla przebiegu porodu. Podobno hamuje akcje porodowa i trzeba ja przyspieszać oksytocyną co jest tez nienaturalne bo skurcze sa o wiele silniejsze niż próg bolu rodzącej. Wole w zgodzie z naturą choćby miało to trwać dłużej.

Gość chirurg sadysta
Cierpienie jest esencją życia ;P Wyrostek tez proponuje bez znieczulenia, co tam wyrostek! Przeszczep serca!

Gość gość
Astygmatyzm hehe.

Gość gość
No widzisz autorko chyba twoja matka miała znieczulenie do cesarki bo zostałeś bezmozgiem

Gość gość
Autorko daj nam dobry przykład, sama zrób cc bez nieczulenie to i my wtedy pomyślimy, inaczej tak bez dobrego twojego przykładu to ni innego jak demagogia oczywiście na miare kafe.