Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was jest chory na chorobę afektywną dwubiegunową tzw borderline ?

Polecane posty

Gość gość

jak sobie radzicie ? pomogło wam coś ?

Gość gość
Nie myl pojęć. Nie pozwalam, nie wolno. Osoby chore na CHAD nie są psychopatyczne,a te na borderline tak. Ludzie z CHAD są przeważnie bardzo wrażliwi, a ci z borderline egoistyczni do szpiku kości.

Gość gość
gość wyżej-dokładnie tak ,borderlineowcy to psychopaci i najbezpieczniej trzymać się od nich z daleka :-O

Gość gość
o czym ty autorko pieprzysz, przeciez to z zupelnie inne zaburzenia

Gość gość
Jak masz borderline, to pomoże Ci tylko wstrząs mózgu, który rozwali Ci te wszystkie warstwy skorupy i masek, które oddzielają Twoje dziecięce i zapatrzone w siebie emocje od rzeczywistości świata zewnętrznego. Ludzie z borderline to małe rozkapryszone i roszczeniowe dzieci, na widok których psychoterapeuci często załamują ręce, bo im ciągle podskakują zamiast współpracować. Im musi się dosłownie zjebać sufit na głowę, żeby cokolwiek dotarło. Inaczej nigdy nie dorosną i nie stawią czoła światu tak, jak cała reszta.

Gość gość
50/50, że to autor, a nie autorka.

Gość gość
A gdzie mogę to stwierdzić? Haha

Gość gość
To o co autorze w koncu pytasz? o chad czy border?

Gość gość
Tu na uczuciowym masz popisy faceta z borderline. Zrób sobie wycieczkę po przeszłych zakładkach i sprawdź, czy pasuje do Ciebie. Na zmianę kocha i nienawidzi, ciągle zmienia zdanie, krzyczy na całe kafe i częstuje gości samymi banałami o zerowej wartości merytorycznej. Tak się nie zachowują osoby, które mają CHAD.

Gość gość
Bpd to nie psychopata idioci. Nic o tym nie wiecie.

Gość gość
Idioci, też mi argument, powalający dosłownie. Akurat dużo na ten temat wiadomo. Borderline i narcyzm to tzw. rysy psychopatyczne.

Gość gość
moja siostra ma chad, juz w duzej mierze wyleczone ale ogolnie bardzo ciezka sprawa.

Gość gość
jestem po psychologii, jak ktoś słusznie zauważył borderline (tzw. zaburzenie z pogranicza, niestety chodzi to o pogranicze zdrowia i psychozy) a zaburzenie afektywne dwubiegunowe (epizody depresji i manii) to dwie różne sprawy i to drugie rokuje znacznie lepiej

Gość gość
no coezka sprawa z tymi borderami bo raz sa jak psychopaci a raz jak najlepsze osoby jakoe w zyciu spotkales

ja mam objawy. mam też objawy psychozy. nie wiem dokladnie co mi dolega, bo niedawno zaczelam chodzic regularnie. poki co siedze w testach/ stronach i sobie czytam. a to jak sobie radze zyciowo to odrebna, totalnie inny swiat

Gość gość
Dorośli ludzie z narcyzmem i z borderline to osoby, które sobie na to pozwalają i wybierają to w dużej mierze świadomie. Tak jest im łatwiej i wygodniej niż przekopywać się przez wszystkie warstwy samego siebie, żeby to wszystko jakoś uporządkować i zrozumieć.

23.49 tu sie mylisz, jestem zapewne jedna z wielu osob, ktore wlasnie chca kopac i dotrzec do siebie samego, to nie jest wygodnne stanowisko jak wielu sobie mysli

Gość gość
Jest to uleczalne. Niektórzy z tego wychodzą i udaje im się trwale polepszyć jakość życia i kontaktów z innymi ludźmi.

Gość gość
Kciukiem, to było o większości narcyzów i borderów, a nie o wszystkich. Można z tego wyjść i Ty na pewno wyjdziesz, bo dostrzegasz problem i masz motywację, by coś z tym zrobić. Rzecz w tym, że duża część tych osób unika tego, co sam właśnie robisz, całe życie.

mnie sie polepszylo, jednak to zasluga lekow, ja sama by poczuc lepsza jakosc zycia musze poswiecic wiele dni i godzin na terapie, to trudne, bo leki pomagaja, a od tego zaczela moja pani doktor i sama siebie sie obawiam, ze poprzestane na tabletkach, ktore sa latwiejsze wuzyciu niz terapia i pokonywanie samego siebie, latwo sie uzaleznic

Gość gość
Tabletki tylko łagodzą objawy. Nie likwidują przyczyn. Ale to na pewno już wiesz. Pozostaje życzyć sukcesów w walce o lepsze Ja.

mi tabletki wyleliminowaly cos, co skutecznie kolidowalo z moim zyciem zawodowym-nerwice natrectw. wznioslo mnie to ponad chmury, ale chwilowo. i dzieki za slowa. tez wiem, ze zanim dojde do jadra moich dolegliwosci minie sporo czasu

Gość gość
Minie sporo czasu, ale na pewno dojdziesz. Trzymam za Ciebie kciuki i dopinguję z całego serca. Warto podjąć ten wysiłek. Życie z tymi zaburzeniami to nie życie. To wegetacja. Będzie dobrze.

wegetacja bym tego nie nazwala, ale droga z wybojami-jakby doroslemu czlowiekowi malo bylo wybojow i kolein po drodze ;) mnie, jako introwertykowi pasuje odosobnienie od swiata, jednak niektore dolegliwosci rujnuja mi kontakty z innymi. nie dosc, ze mam ich niewiele ( a mimo to sporo)to jeszcze, gdy mam dzien, by sie z kims spotkac, to inna dolegliwosc nie pozwoli mi wyjsc z domu. i w kolko. na szczescie rodzine mam pod tym katem wspaniala. i znajomych niektorych wyrozumialych

to dziala jak plachta na byka. choc moe nie powinnam sie wypowiadac, bo mam tylko objawy