Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny proszę powiedzcie jak wytlumaczylyscie 4latkowi skad sie biora dzieci

Polecane posty

Gość gość

Jw. Prosze o rade jak to tlumaczyc, gdzy moja corcia zaczyna zadawac rozne takie pytania i pewnie niedlugp to padnie

Gość gość
Nie mam dzieci, ale gdzieś kiedyś usłyszałam coś, co wydawało mi się mądre i fajne. Otóż: "Mama i tata, śpiąc razem, bez ubrania, okazują sobie miłość. Tatuś, z tej miłości do mamusi, podczas przytulania, ofiarowuje jej nasionko, które umieszcza w jej brzuszku. Za jakiś czas brzuszek mamy będzie rósł, bo nasionko dało upragniony owoc. To tak, jak z pestką po owocu lub jak małe drzewko, z którego wzrośnie piękne i dumne drzewo." Nie wiem, jakoś tak to było. Gdy maluch zacznie pytać o to "okazywanie miłości", trzeba trwać przy tym "przytulaniu". Nic więcej nie dodawać, no, chyba, że wpadnie się na pomysł, w jaki sposób to robią, ale to będzie bardzo trudno wytłumaczyć. Tak, czy inaczej-powodzenia, Autorko; pozdrawiam. : - )

Gość gość
Są odpowiednie książeczki, poszukaj :) Reszta to twoja interpretacja :)

Gość gość
Jakoś "od zawsze" wiedział ze w dużym brzuchu mamy rośnie dzidziuś. Jak pytał skąd, właśnie jak miał ok 4 lat, to mówiłam ze mama ma w brzuszku takie jajeczko, do niego leci nasionko od taty i z tego powstaje dzidziuś. Jak pytał jak się dzidziuś rodzi, to mówiłam ze jak przyjdzie czas to się otwiera takie wyjście dla niego i się wysuwa, a czasem jak dzidziuś jest słaby albo mama to doktor sam otwiera brzuch i go wyjmuje. Drobniejsze szczegóły sobie darowalam, nie chciałam żeby prezentował seks czy poród na rysunkach i w zabawie, szokować w przedszkolu i mało subtelnie uswiadamiał rówieśników. A więcej rozjasnila mu bajka "było sobie życie".

Gość gość
Up

Gość gość
ja poprostu powiedziałam że rosła w brzuszku a potem doktor wyjął j a wyjął, a w jaki sposob się tam znalazła to juz nie pytała