Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko nie psi w nocy

Polecane posty

Gość gość

Witam, proszę o pomoc, moj syn 2 lata i 3 miesiącenie przespał jeszcze ani jednej nocy, budzi się niemal co godzine woła pic, cały czas woła picie nawet w dzień. Próbowałam już chyba wszystkiego. czy ktoś miał taki problem? moze ktoś poleci dobrego lekarza, jestem w stanie jechać przez całą polskę do lekarza który pomógł komus w takim przypadku. jestem już tym wszystkim zmęczona ponieważ syn się nie wyśpi i w dzien też jest nieznośny... sama mam już problemy ze spaniem. Pozdrawiam Renata

Gość gość
Ignoruj jego zachowanie dostał pić przed snem i na tym koniec nie ustępuj mu bo potem będzie tylko gorzej

Gość gość
Moja corka do 3lat tak robiła. Wkoncu przestałam jej co chwilę dawać pić. pierwszy tydzień ryk. Minęło. śpi.

Gość gość
tylko czemu ciągle się budzi? może ma takie pragnienie? już sama ni wiem brakuje mi sił...

Gość gośćanka
Czy mozesz mi odpowiedziec na pytania? 1. Czy dziecko najada sie wieczorem? 2. Czy nie jest mu za goraco ? Za zimno? 3. Czy nie ma alergii nietolerancji pokarmowych? 4. Jakim jest dzieckiem w ciagu dnia? 5. Wyciszasz go jakos przed snem? 6. Ile oglada TV? Moja corka miala straszne problemy ze snem do 5 roku zycia dlatego dosc duzo przestudiowalam. Ja przede wszystkim ja przegrzewalam. Teraz mala i jej mlodszy brat spia w pokoju o temp 18 stopni w pizamkach z dlugim rekawem i dlugimi spodniami i przykryte koldrami. Drugim problemem u nas bylo mleko. Corka nie ma alegrii ale ma nietolerancje wylaczylismy mleko zupelnie z diety. Kolejna wazna rzecza jest wyciszanie. Czytamy okolo godziny przy zaciemnionym swietle. Nie wiem czy Ci cos pomoze moj post ale swojego czasu mialam kontakt z wieloma matkami o podobym problemach i powod zawsze tkwil w ktoryms punkcie powyzej

Gość gość
Zrob dziecku badanie cukru

Gość gośćanka
No i jeszcze jedno najwazniejsze czy nie ma cukrzycy?

Gość gość
badałam cukier, wszystko jest ok, badałam wit D3 bo jak jest jej za dużo w dziecku też może nie spac, też jest ok, podawałam różne syropy nic nie pomaga. dziecko się najada, w sypialni mamy 18 st, spi w piżamce nie jest mu na pewno za gorąco. wietrze pokój przed spaniem i rano po wstaniu. alergie miał jak był mały, miał nutramigen, w tej chwili nie pije w ogóle mleka bo sam je odrzucił. ogólnie jest trochę rozpieszczony z racji tego ze jak się urodził to karmiłam go piersią, ciągle płakał, nic go nie uspakajało. dopiero po 5 miesiącach pediatra zorientował się ze ma alergie, lecz juz był noszony, huśtany itd. przed saniem ogl ąda bajki w tv, nie pozwala mi czytac, zabiera książki za każdą moją próbą. jeśli chodzi o tv to nieraz ogląda pół dnia a nieraz wcale. nie musi oglądać, lecz jak jestem sama w domu i chce coś zrobić to włączam mu bajki bo sam nie umie się zabawić

Gość gość
mój synek ma 4l i 3mies. I dopiero od 3mies śpimy. U na spowodem był reflux. czy twoje dziecko zanim woła o picie przełyka przez sen, kręci się? U nas tak było, popicie mu pomagało cofnąć wszystko do żołądka, przepłukać gardło, ale problem wracał. Czasem co 2-3h, czasem co godzinę, albo co 20min. Trafiliśmy do cudownej pediatry. Pierwsza rada: kolacja min 2h przed położeniem się. Zadnego ogórka, pomidora do tego itp. I żadnego picia po kolacji. U nas to było niewykonalne ze wzgl. na przedszkole, musiałby o 17.30 kolacje jeść. Lekarka poleciła gastrolit-syrop na reflux dla dzieci. podawałam przed samym snem, tworzy gluta w przełyku, zapobiega cofaniu. Ze 2-3 nocki były trudniejsze, ale po 2tyg przestał dostawać syrop, bo przestał się budzić. Zdarza mu się raz, chce się napić, czasem weźmie kilka łyków wody, ale śpimy! a wcześniej ze 3 razy 6 godzin w życiu przespał bez pobudki. Mam nadzieję, że coś pomogłam.

Gość gośćanka
sprobuj ograniczyc dziecku TV. Ja wiem doskonale, ze latwiej powiedziec niz zrobic ale naprawde to bardzo zle wplywa na dzieci. A juz zwlaszcza przed snem. To na pewno nie jest powod niespania wiec Ci za bardzo nie pomoglam ale tak z mojego doswiadczenia to naprawde pol dnia z TV jeszcze zadnemu dziecku nie zrobilo dobrze. To nie jest absolutnie krytyka tylko taka dobra rada :)

Gość gość
robiłam usg brzuszka tam też wszystko ok, podawałam gastrotuss baby też nic to nie dało... jak śpi to spi, nie kręci się nie wierci, nie przełyka. dzisiaj wołał pić przez 1,5 h w nocy serce o mało mi pękło tak prosił, lecz mu nie dałam, zasnął i obudził się rano i dopiero dałam mu pić. tłumaczę mu że w nocy nie dostanie pic żeby nie wstawał. Może to przyzwyczajenie...