Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna 198008

Co może gryźć dziecko w nocy?

Polecane posty

Gość Katarzyna 198008

Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Około trzech miesięcy temu mojego syna ugryzło coś w nocy. Miał swędzącego bąbla, który znikł bardzo szybko. Po kilku dniach sytuacja się powtórzyła. Odsunęłam łózko, wyjęłam materac, jednak nie znalazłam żadnego sprawcy ukąszenia. Powoli zapomniałam o całej sprawie, aż do wczoraj. Syn wstał rano i skarżył się na duży świąd nogi. Obejrzałam to miejsce. Duża czerwona plama, lekko wypukła mająca około 7-8 cm średnicy. I znowu odsunęłam łózko, przejrzałam pościel, materac i znalazłam malutkiego, mało widocznego gołym okiem pajączka, którego od razu się pozbyłam. Nie sądzę, aby on był przyczyną ugryzienia. Tej nocy znowu coś ukąsiło syna w nogę. Plama podobna do poprzedniej. Chciałam zaznaczyć, że bardzo dbam o porządek w pokoju dzieci, często zmieniam pościel, odkurzam, ścieram kurze. Chłopcy mają łózko piętrowe, które kupiłam od koleżanki dwa lata temu. Może w materacach było jakieś paskudztwo? Już sama nie wiem, młodszego syna, który śpi na dole nigdy nic nie ugryzło. Podejrzewam, że to może jakiś pająk dobrze ukryty w swojej kryjówce. Już sama nie wiem co mam z tym fantem zrobić. Te ukąszenia są bardzo duże i swędzące. Syn dostaje wapno, a plamy nie znikają. POMÓŻCIE!!!

Gość gość
W materacu moga byc wszoly, jesli kolezanka miala jakis zwierzeta futerkowe to na bank, nie widac tego golym okiem czasami, idz do weterynarza i powiedz ze podejrzewasz wszoly, da ci taki proszek bialy, wysyp na materac, jak mozesz to wypierz pokrowiec nawet kilka razy, przesyp tym proszkiem caly pokoj lacznie z tym materacem, potem zbierz odkurzaczem i wymyj wszystko dokladnie. Ja tak mialam po poprzednim lokatorze, non stop lokatorze.

Gość Katarzyna 198008
Koleżanka miała kota. Niestety.