Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od kiedy szcoteczka do zębów

Polecane posty

Gość gość

drogie mamy , kiedy zaczynacie uczyć uczyć dziecko myć ząbki , dodam tylko że jestem z tych co uważają że im wcześniej przyzwyczajać do nocnika tym lepiej , że jak już siedzi to już czas , ale kompletnie nie mam pojęcia jak to jest z ząbkami

Gość gość
Ja mojej córce zaczęłam myć zęby gdy jej zaczęły wyrastać. Kupiłam gumową szczoteczkę. Taką co się nakłada na palec i myłam codziennie wieczorem po kompieli potem zwijałam papierowy ręcznik zmoczony wodą i jej tak spłukiwałam że jeździłam mokrym ręcznikiem po ząbkach dziś córka ma 6 lat i sama już myje oczywiście pod moim nadzorem.

Gość gość
Same żeby myły? No to na pewno nie w wieku w którym korzysta z nocnika, czy właśnie przestało korzystać. Poszukaj w necie poradników bo dziecku krzywdę zrobisz.

Gość gość
ja tez mylam gumowa szczoteczka jak tylko pojawily sie pierwsze zabki.pozniej kupilam taki zel ziaja bez fluoru i uzywam go caly czas,corka ma teraz 2 lata.wymienilismy szczoteczke na elektryczna,bo mycie idzie o wiele sprawniej.oprocz tego chodzimy do stomatologa,ostatnio bylismy na fluoryzacji.

Gość gość
SZczoteczka soniczna jest na tyle delikatna, że można ją kupić nawet małemu dziecku. My z całą rodzinką używamy Panasonica i jesteśmy bardzo zadowoleni - nie podrażnia dziąseł, czyści bardzo dokładnie. Na pewno to lepszy wybór niż używanie zwykłej.

Gość gość
W zasadzie od 3 go roku życia już spokojnie można używać. :) my całą rodzinką używamy sonicznej Panasonica i dla mojego 4-letniego synka też jest jak najbardziej odpowiednia.