Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melomanka555

Czy można być uzależnionym od muzyki?

Polecane posty

Gość Melomanka555

Praktycznie cały dzień czegoś słucham, gdy nie mam słuchawek to czuję się niekompletna. Szybko piosenki mi się nudzą i muszę szukać nowych. Ciągle poszukuję muzyki, z różnych krajów, na mojej playliście są m.in. islandzkie, holenderskie, arabskie, hinduskie piosenki, oraz większość gatunków muzycznych m.in pop, rock, rap, trap, hardstyle, oczywiście pochodzące z różnych krajów i wykonywane w obcych językach. Czy to jest normalne? Mam ten problem praktycznie od dzieciństwa. Jako 11 latka zaczynałam już poszukiwać muzyki z innych krajów i non stop sluchałam, zniszczyłam mnóstwo słuchawek bo glośność ustawialam na maksa.

Gość gość
problem w tym ze mozesz ogluchnac od sluchania nonstop i to wtedy bedzie tragedia bo nie bedziesz mogla sluchac kompletnie nic.chyba lepiej sobie dawkowac niz za kilka lat wylacznie czytac teksty piosenek i ogladac teledyski.nie jestem jakas stara zrzeda, tez mp3 ustawiam czesko na maksa, ale litosci, tylko w czasie wolnym i nie codziennie

Gość gość
myślę że nie ogłuchnie. Prędzej ją jakieś auto rozjedzie

Gość gość
od wszystkiego można być uzależnionym. zwl jak się marzyło o śpiewaniu:-/

Gość gość
Też tak mam. Słucham piosenek fińskich, tureckich, perskich, węgierskich itp. Spacer, wyjście do sklepu czy na uczelnię, bieganie bez słuchawek - wykluczone. Staram się tylko ustawiać głośność na max 60%, żeby nie uszkodzić słuchu.

to ja jestem uzalezniony od radia maryja i rózanca od/ma/wiajcie now/ene pom/pejajs//ka te slasze to dla tego ze spam kafeteria uznaje za spam