Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4000 zł za urodzenie ciężko upośledzonego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Oferuje PiS, z publicznego budżetu. A najlepsze jest to, że na końcu dziecko może zostać cudownie uzdrowione przez ZUS, który stwierdzi że dziecko jest za mało upośledzone by kobieta mogła dostać te 4 tysiące.

Gość gość
Pomogę :)

Gość gość
POPRZEDNICY nic nie robili nic nie zrobili i wszyscy byli zadowoleni. Teraz PiS dal co prawda tylko tyle ale to zawsze coś . Jak tą dalej będą rozdawać kasę na lewo i prawo bez opamietania wszystkim popłynie my jak Grecja.

Gość gość
DR PHIBES TO JAKIŚ INELIGENTNY DEBIL

Gość gość
Ale to wcale nie jest tak, że poprzednicy nie dawali, a PiS daje. Poprzednicy oferowali kobietom możliwość legalnego usunięcia patologicznych ciąż. A PiS uczyni tę opcję de facto czysto teoretyczną, bez możliwości praktycznego zastosowania.

Gość gość
Ponad 90% to katolicy - nie zabijaj Legalne zabijanie przez katolika to wybór ? PiS to wybrańcy narodu wiec tak Polacy widocznie chcą. Tylko poprzednicy za dużo brali dla siebie i kolesi. Podstawową zasada dawać tym którym się to należy i wspierać przez cały czas. A nie poprzednicy zakładali prywatne domy dziecka i brali 1500 za 1 dziecko bo na tym się zarabiał i zarabia .

Gość gość
ale to będzie jednorazowa wypłata

Gość gość
Tak. Jednorazowa.

Gość gość
Tak czy siak ale jest

takie dziecko wychowuje sie Cale swoje zycie ! trzeba naturalnie wiecej poswiecic wolnego czasu (PRACA WYKLUCZONA) dla chorego.umyslowo dziecka! Cale 24/h i to 4000tys ma wystarczyc na Cale zycie!???co za nieodpowiedzialy rzad!

Gość gość
moim zdaniem kobieta która chce usunąć nie połaszczy się na 4tyś. a tej co chce urodzić takie dziecko przyda się te 4tyś. ja sądzę że to i tak za mało powinna pomoc być cały czas dla takich dzieci i nie tylko takich co się urodziły chore ale i takie co nabyły chorobę ja myślę że sprowadzanie takich dzieci na świat jest bestialstwem bo skazuje się na życie w cierpieniu

No i brawo dla PiS. Grupa ludzi mających refleksje moralne nie będzie przekraczać 20-30%, Znacznie silniejsza grupa prawych katolików będzie bardziej oddana partii, więc ta zyska kilka punktów procentowych. Bo na tematy gospodarcze do refleksji już jest zdolne maksymalnie 10% społeczeństwa. Takiej względnie świadomej refleksji, wychodzącej ponad to, kto jest złodziejem, a kto walczy o Polskę. Socjotechniki nie można im odmówić.

Gość gość
przepraszam, ale z jakiej niby racji całe społeczeństwo ma się zrzucać na utrzymywanie przez całe życie kompletnie nieprzydatnej ze społecznego punktu widzenia jednostki tylko dlatego, że jego mamusia postanowiła urodzić kalekę bo miała takie widzimisie. Co mnie jako płatnika obchodzi jej światopogląd? Skoro egoistycznie rodzi sobie zwierzątkao (bo do tego sprowadza się urodzenie ciężko upośledzonego człowieka kiedy wiadomo o tym w fazie płodowej) to niech ponosi konsekwencje własnych wyborów. Na tym właśnie polega odpowiedzialność. A oczekiwanie kasy przez całe życie takiego osobnika jest przerzuceniem odpowiedzialności, a raczej nieodpowiedzialności, na innych

Gość gość
MMartha dziś takie dziecko wychowuje sie Cale swoje zycie ! trzeba naturalnie wiecej poswiecic wolnego czasu (PRACA WYKLUCZONA) dla chorego.umyslowo dziecka! Cale 24/h i to 4000tys ma wystarczyc na Cale zycie!???co za nieodpowiedzialy rzad! za to PO cały czas dawali HA HA HA chyba sobie na osmiorniczki i jeszcze nic w tym złego nie widzieli

Gość gość
gość dziś przepraszam, ale z jakiej niby racji całe społeczeństwo ma się zrzucać na utrzymywanie przez całe życie kompletnie nieprzydatnej ze społecznego punktu widzenia jednostki tylko dlatego, że jego mamusia postanowiła urodzić kalekę bo miała takie widzimisie. Co mnie jako płatnika obchodzi jej światopogląd? Skoro egoistycznie rodzi sobie zwierzątkao (bo do tego sprowadza się urodzenie ciężko upośledzonego człowieka kiedy wiadomo o tym w fazie płodowej) to niech ponosi konsekwencje własnych wyborów. Na tym właśnie polega odpowiedzialność. A oczekiwanie kasy przez całe życie takiego osobnika jest przerzuceniem odpowiedzialności, a raczej nieodpowiedzialności, na innych A dlaczego ja mam się skladać na takiego egoistycznego samoluba który zachoruje lub ulegnie wypadkowi

Gość gość
zdradzę ci sekret; na swoje leczenie odkładam całe życie płacąc składki. I to całkiem spore. To zwierzątko NIGDY do wspólnego worka nie wrzuci niczego. Jeżeli nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy to jesteś idiotką, czego zresztą i tak dałaś dowód

Gość gość
wiesz, moj maz tez zachorowal, wieksza czesc leczenia i rechabilitacji pokrywamy z wlasnej kieszeni prywatnie a te grosze na rechabilitacje to smiech na sali ale pytasz dlaczego masz sie skladac na kogos kto zachorowal , no moze dlatego ze moj maz przez 27 lat skladal sie na ciebie?

Kazda kobieta swoj rozum ma !i to kobieta zadecyduje o tym co zrobi w takiej sytuacji!:) zaden rzad swiata nie narzuci swoich nieudolnych ,chorych regul!:(:(

Gość gość
gość dziś zdradzę ci sekret; na swoje leczenie odkładam całe życie płacąc składki. I to całkiem spore. To zwierzątko NIGDY do wspólnego worka nie wrzuci niczego. Jeżeli nie dostrzegasz tej subtelnej różnicy to jesteś idiotką, czego zresztą i tak dałaś dowód Nie wyjezdzaj mi tu ze skladkami bo każdy je płaci proporcjonalnie do swoich zarobków. I ci co płacą mała relatywnie wiecej sie dokładja Zarabiam dużo ale nikomu nie wypominam że moje pieniądze ida na niego. Bez tych biedaków nie było by bogatych ludzi !! Więc na tyle ile moge staram sie im pomóc niestety całego świata nie jestem w stanie uratować. Twó sekret mnie gów..... obchodzi !!! bo jest cwaniaczkiem ze znieczlicą który dba tylko o własny czubek zdrowia PAJACU ZWIERZĄTKIEM jestś pajacu TY i dałbym Ci w mordkę za Twoja znieczulicę , chciwość i

Gość gość
zgadzam się z gościem z 09:46. okrutne, ale prawdziwe. to była ŚWIADOMA decyzja tej kobiety, wiec niech teraz ponosi konsekwencje a nie przerzuca odpowiedzialność na innych

Gość gość
w mordę pajacu to możesz dać mamusi, w podziękowaniu za sprowadzenie na świat kretyna :D

Gość gość
podaj adres to zobaczymy jakim bedziesz mocnym w gebie

Gość gość
nikt ci autorko nie kaze rodzic dzieci. PIS daje propozycje ktora masz prawo odrzucic. Twoj wybor.

Gość gość
pis niech finansuje swoje debilne propozycje ze składek swoich członków, a nie pieniędzy publicznych

Gość gość
Pis sam się nie wybrał :) Chcą zakazać aborcji to niech płacą.

Gość gość
Oj nie martwcie się ludziska na zaapas.. Rydzyk wam da na wszystko,On ma tyle miłosierdzia - kazdego potrafi zrozumieć...