Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po ilu cyklach stymulowanych zaszłyście w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Ile wam to zajęło u mnie dopiero drugi był z owulacją ale już wiem że nic z tego:(

Gość gość
na closittbegyt w drugim cyklu ciąża

Gość gość
ja jestem na gonalu i narazie 2 cykl bez ciazy

Gość gość
Po pierwszym clo plus zastrzyk z pregnylu i jestem mamą blizniaczek☺

Gość gość
Up

Gość gość
włąsnie a nie boicie sie ciaży mnogiej? Ile sie staraliście zanim zaczęłyscie stymulować owu??

Gość gość
Ja bym nawet chciała staram się ponad dwa lata

Gość gość
Po 3 mies starań potwierdziło się, że nie mam owulacji (od lat wiedziałam, że będzie z tym problem) dostałam clo i zaszłam w 2 cyklu - obecnie czekam na bliźniaki (33 tc). Ja się ciąży mnogiej nie bałam, nie brałam pod uwagę takiej możliwości a teraz wiemy, że to najlepsze co nas spotkało :)

Gość gość
Ja zdawałam sobie sprawę z tego, ze mogę mieć bliźniaki. Lekarz powiedział, ze sa dwie komórki jajowe i przeszlo mi to przez chwile przez mysl. No ale jak mi po zrobionych wynikach badań z krwi potwierdziła ciąże i na dodatek blizniacza to nie powiem zrobiło mi się gorąco na fotelu:)

Gość gość
Do gość dziś - ja pisałam wyżej o bliźniakach. Jakoś tak sie zbierałam na monitoring w tym cylku że wcale nie poszłam i nie wiedziałam, że są dwie komórki. O bliźniakach dowiedziałam się na pierwzym usg w 7 tc i też zrobiło mi się ciepło, i jak wyszłam z gabinetu to nawet nie wiedziałam jak mężowi powiedzieć :)

Gość gość
Ja 5 cykli mam za soba i nic.Na leczenie reaguje super,no ale ciazy nie ma.Teraz zaczelam ostatni cykl z pregnylem tym razem.

Gość gość
a czym jestes stymulowana?

Gość gość
Pregnyl powinien pomóc. Czasami winne jest jajeczko, które nie chce pęknąć. Ja po pregnylu dopiero zobaczyłam co to jest bol owulacyjny. Do przyszłej mamy bliźniąt- a jaka jest płeć maluchów? I jak się czujesz, bo ja ostatnie tygodnie wspominam strasznie. Zwłaszcza nieprzespane noce, gdy nie mogłam się przeturlac z boku na bok:)

Gość gość
Biore clostil od 3-7 dc,od 14 luteina.Dziewczzyny sorry,ze sie wcinam,ale lekarz powiedzial,ze jesli nawet z pregnylem nie zajde to kieruje mnie na droznosc. Mam juz dziecko,a zajsc nie moge i brak owu nastapilo po poronieniu. Nie chce tego udrozniania..

Gość gość
A dlaczego boisz się tego udrazniania? Miałaś cesarskie cięcie, bo po nim nieraz robią się zrosty i stąd problem z zajściem w ciążę? A próbowałam już z pregnyłem?

Gość gość
Rodzilam sn,z pregnylem lekarz przeznaczyl,aby jeden cykl juz ostatni. Za tydz biore zastrzyk trace nadzieje. Jestem juz zmeczona tymi staraniami,leczeniem itd.Chcialabym zrobic sobie z pol roku przerwy i dopiero sie zglosic na ziabieg. ON chce w grydniu juz klasc mnie na szpital..

Gość gość
Do gość dziś moje maluszki to parka :) szaleją w brzuchu :) no lekko nie jest. Za mna 3 pobyty na patologii w tym ostatni z zagrożeniem porodem, Mam nakaz leżenia (wstawanie do łazienki tylko), pessar i cukrzycę ciążową (bez insuliny, tylko dieta). A od dwóch dni wróciły mdłości. Ale to już 33 tc, jeszcze 3 i będzie dobrze :)

Gość gość
Ja też miałam pessar, doskonale spełnił swoją rolę. Dotrzymalam do 37 tygodnia. Lez jak najwięcej to naprawdę pomaga:) Najpiękniejszy moment to ten kiedy lekarz wyciągnął dziewczynki z brzucha i uslyszalam ich płacz, sama zobaczysz:)

Gość gość
Do gość 7:58 Rób to co podpowiada Ci organizm i serce. Może potrzebujesz pół roku przerwy żeby zregenerować siły. Staranie się o dziecko to nie taka prosta sprawa. Wie to każdy komu ciąża z łatwością nie przyszła.

Gość gość
Do gość dziś - ja mam pessar od 31 tc a już kończę 33tc więc chyba też spelnia swoja role. No i leze cały czas, wstaje tylko do łazienki, siadam na posiłki. Dobrze, ze wczesniej wszystko przygotowalam bo teraz maz i tak ma mase obowiazków :) a Twoje córeczki ile mają?

Gość gość
Ale wam dobrze ze jesteście w ciąży. Ciekawe czy mnie tez to kiedyś spotka narazie wydaje mi się że to abstrakcja że zajdę kiedyś w ciąże.

Gość gość
Do gość 9:02 Moje córeczki mają skończone 6 miesięcy. Przeszlysmy kolki, teraz zabkujemy. Najgorszy jest pierwszy miesiąc, kiedy nie mają jeszcze ustalonych stałych pór snu i jedzą strasznie nieregularnie. I pierwsza noc po przyjściu ze szpitala to był koszmar, obie plakaly, a ja nie wiedziałam co robić. Ale powoli czlowiek uczy sie rozpoznawac ich potrzeby. A teraz jest już łatwiej, praktycznie jedzą i spią o tych samych porach. To duże ułatwienie. A tak w ogóle to moje są dwujajowe więc zupełnie inne z wyglądu jak i z charakteru:) Powiem Ci szczerze, ze moja Helenka śpi całą noc, budzi się tylko raz na jedzenie i zasypia. To Hania daje mi popalić, bo ciężej przechodzi zabkowanie i trzeba ja bujać w wózku bo inaczej nie zasnie. Więc czuję się tak jakbym miała jedno dziecko:) To dobrze, ze już wszystko masz zorganizowane, ja też wcześniej wszystko zrobiłam, bo tak naprawdę nie wiadomo było kiedy urodze. Na święta będziesz miała już swoje dwa prezenciki:) Super:)

Gość gość
Do gość 9:36 Uwierz mi ja też przez rok wchodzilam na kafeterie i z zazdrością czytałam jak inne kobiety opowiadają o swojej ciąży i w końcu się udalo:) Tobie też się uda, jeszcze będziesz udzielać rad dotyczących starań i wychowywania dziecka innym starajacym się, zobaczysz:)

Gość gość
Bardzo bym chciała żebyś miała rację. Bardzo mi ciężko bo staramy się już ponad 2lata. Fakt że owulacje mam dopiero 2 miesiąc bo przez ostatni rok nie bylo w ogóle mimo clo.

Gość gość
Skoro wróciła owulacja to wszystko jest na dobrej drodze. Wiem co przezywasz bo dla mnie rok starań to było długo. Wszyscy na około zachodzili w ciążę tylko nie ja. Będzie dobrze, tylko pamiętaj żeby się pochwalić jak już Ci się uda:)

Gość gość
Ciekawe czy jeszcze kafeteria będzie jak ja zajdę w ciążę haha. Równe 2lata temu bylam w ciąży w pierwszym cyklu po clo ale niestety beta zaczęła spadać

Gość gość
To ja - oczekująca blizniat. Autorko, jeszcze sie uda, zobaczysz. ja niby staralam sie krotko, le moja lekarka nie ukrywala od lat ze do zajscia bedzie konieczne wsparcie lekami i jak sie uda to cala ciaza bedzie na lekach (wiem o tym od 23 roku zycia, dzis mam 29). Wiec wiem co czujesz, trzeba poczekać i sie uda. Trzymam kciuki.

Gość gość
Miałam się odezwać wiec się odzywam zrobiłam test mam drugą jaśniutka kreskę zrobiłam betę i czekam do jutra na wynik. Trzymajcie kciuki za mnie. To by był cud.