Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy ludzie z miast które nie mają tramwajów i ze wsi wiedzą

Polecane posty

co to za zawód "motorniczy"? :D Ktoś im powie "Mój tata jest z zawodu motorniczym" to co sobie pomyślą, że jeździ zawodowo na motorze(motocyklu), albo na motorówce? :D Albo że naprawia motory? :D

Gość gość
wiekszość ludzi wie czym jest ten relikt prl'u

Gość gość
W dobie internetu nie sądzę zeby ktoś nie wiedział kto to jest motorniczy.

Skoro uważasz że motorniczy to "relikt PRL" to chyba nie wiesz czym on się zajmuje :D Uważasz że w nowoczesnych krajach tramwaje są zdalnie sterowane, albo maja autopilota? :D

Gość gość
A czy na wsiach i miastach gdzie nie ma uniwersytetu ludzie będą wiedzieli co to znaczy że mój tata jest profesorem?

Gość gość
Zdziro misanthropio lepiej wiedza niż mieszkancy tych miast zrozum to ja mieszkam 60 km od krakowa w okolicach miasta bez tramwajow mieszkam na wsi I co wszyscy ze wsi z moich okolic nawet ja jak jestesmy w krakowie zdziro prostaczko Co sie wywyzsza ze wszyscy ze wsi nawet ja często jezdzimy tramwajami ps gdyby nie wieś to byś z głodu w mieście zdechła

Gość gość
miałam na myśli sam tramwaj jako relikt prl'u. Beznadziejny środek transportu, nie wiem czym się tak podniecasz.

Gość gość
ja z wioha pohhodzić,ja dórna baba prozta jezdem, ja nie wiem Pani kto to morze byci ?

Gość gość
W Paryżu nie ma tramwajów ale już w Wiedniu są, a i w Pradze też są.

Gość gość
i to, że są w wiedniu i pradze oznacza, że to dobry środek transportu? Nie, moim zdaniem to kiepska alternatywa dla zwykłych autobusów.

Gość gość
I ps mizantropia uwazasz sie za super mądrą a nie wiesz ze na wsiach ludzie mają Internet telewizje wode w kranie kibel ze spłuczką auta itd a takie głupie pytania zadajesz to znaczy ze jestes prostaczką Bo to wyszło w praniu I nie wiesz skąd bierze sie zarcie suko gdyby nie wieś to byś z głodu w mieście zdechła I zapomniałam w nowym jorku dla ktorego Kraków I warszawa to dziury nie ma tramwajów

Gość gość
dlaczego sproawdzasz wiedze stricte do poznania czegos na zywo? tak ciezko ci uwierzyc, ze nie trzeba czegos widziec by wiedziec o czym sie mowi, badz znac znaczenie tego slowa?

Gość gość
Mizantropia to smierdzaca zdzira I prostaczką tak Co boisz sie krytyki gdybys nie była prostaczką to byś takich głupich tematów nie zakładała

Ale profesor to znacznie bardziej znany zawód, taki archetyp mądrego człowieka dla wielu :D A kto to jest motorniczy ludzie dowiadują się w dzieciństwie, gdy pytaja się mamy jak się nazywa ten pan co jest kierowcą tramwaju, albo jak rozrabiają w tramwaju i mama mówi "bądź grzeczna bo motorniczy się zdenerwuje i przyjdzie i będzie krzyczał" :D A skąd mają się tego dowiedzieć ludzie nie stykający się z tramwajami? :D

Gość gość
13.34-To może Gdańskie tramwaje też Wami napędzane?I jeszcze nad naszym morzem się panoszycie na wakacjach...

Gość gość
wyobraź sobie, że ludzie rozmawiają o wszystkim i większość wie czym jest tramwaj i motorniczy. Podobnie nie trzeba jechać w góry żeby wiedzieć kim jest góral.

Gość gość
Mizantropia czemu jesteś taką prostaczką

Gość gość
Mizantropia to smierdzaca zdzira I prostaczka Bo takie głupie pytania zadaje

"miałam na myśli sam tramwaj jako relikt prl'u. Beznadziejny środek transportu, nie wiem czym się tak podniecasz." Chyba w wszystkich państwach w Europie są tramwaje, jak można mówić, że to relikt PRL, tak jakby tramwaje jeździły tylko w Polsce :D Na przykład w Niemczech tramwaje mają prawie wszystkie większe miasta, zobacz sobie https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_urban_tram_networks_in_Germany I tak, tramwaje są fajne, nie stoją w korkach jak autobusy itp :)

Gość gość
Mizantropia jest prostaczką Co miziu pyziu prawda boli??

Gość gość
to jak poznalas czym sie zajmuje saper? czym cie mama musiala straszyc by poznac ten zawod?? a moze jeszcze nie spotkalas sie z tym, poniewaz nie bylo ci to po drodze? (brak mamy straszacej zawodem, badz brak osoby badz nawet obrazka z takim zawodem)?

Gość gość
Mizantropia to smierdzaca prostaczka

Gość gość
Analigicznie jest w przypadku gdy dzieci z miast nie odróżniają krowy od byka czy żyta od pszenicy.

Gość gość
Mizantropia czemu jesteś taką prostaczką?

Gość gość
Masz problem do rozkminiania na niedzielę,dziewczyno...tak jak ludzie,którzy nigdy nie byli i nie mieszkali na wsi a tonem znawcy wypowiadają się o ''wieśniakach'',ich życiu,pracy,zwyczajach albo twierdzą jak to z***biście wiedzie się rolnikom bo mają niski KRUS...

Gość gość
Mizantropia a czy wiesz ze gdyby nie wieś to byś z głodu w mieście zdechła? Przeciez prostaczką jesteś Bo nie wiesz skąd sie bierze zarcie w supermarketach jesteś prostą babą I prostaczką I przestań sie wywyzszać

Gość gość
wsi takiej jak kiedyś też już przecież nie ma. Duzo ludzi mieszkających na wsiach pracuje w miastach i na wieś przeprowadzili się żeby mieć dom z ogrodem i święty spokój. Sama gdybym mogła zamieszkałabym na wsi chociaż całe życie mieszkam w mieście

Gość gość
W sumie to tramwaje kojarzą mi się z dzieciństwiem i są ok, w moim mieście jeżdżą teraz nowoczesne ładne tramwaje ale te stare też są super gdyż mają duszę, można oglądać je w muzeum techniki.

O saperach mowi się częściej niż o motorniczych. Jest to bardziej spektakularny zawód i czasami mówi się o saperach rozbrajajacych niewypał z drugiej wojny światowej w telewizji. Są też powiedzonka takie jak "saper myli się tylko raz". A gdzie i kiedy mówi się o motorniczych, znasz jakieś powiedzonka o nich? :D