Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1789

Enviva Opinie

Polecane posty

Gość kasia1789

Pracuje w Envievie od czerwca 2016 roku. Jest to wiarygodna firma, ktorej bardzo zalezy na porzadnym wyszkoleniu pracownikow. Szkolenie jest 10 dniowe - intensywne ale w zamian przygotowujace do pracy opiekuna. Po 10 dniowym szkoleniu otrzymujesz certyfikat i prace jako opiekun. Firma jest znana i warto pojechac do pracy z firma Veritas Care, maja specjalne warunki i pracownicy sa pod szczegolna ochrona jadac z Veritasem. Ja osobiscie pracujac od pol roku nigdy nie zawiodlam sie ani na Envivie a tym bardziej na Veritas. Pracowncy zawsze pod telefonem, pomoga, doradza

Gość gość
Ocho wiedzę, ze cały długi watek o tym jak Enviva Care traktuje opiekunki zniknął, było za dużo ciężkich słów i żalów, wiec pewnie zgłoszono do administracji, może nawet wysłano odpowiednie pismo wzywające do usunięcia. Wszystko jedno, było dużo ważnych informacji, a cały wątek znikł. Pojawił się za to powyższy wpis, o którym śmiało można powiedzieć, że 'materiał reklamowy" :-) A dziewczyny nadal w garażu czekają na prace, 3 tygodnie po zakończeniu szkolenia. I płacz, bo miało być tak pięknie, a jest jak zwykle w Envivie. Dlatego odradzam wiązanie swoich planów z tą agencją.

Gość gość
Prawda. Zaginęły ważne informacje. Wszystkim Agencjom zależy na porządnym przeszkoleniu. Enviva napewno nie jest wyjątkiem. Zatrudnia cudzoziemców na "live in care" i w tym wypadku jest wiele nieporozumień, zakłóceń, zastraszań inaczej abuse. Brak klientów i zakwaterowanie w warunkach obozów pracy jest normą. Firma zajmuje się głównie szkoleniami i brakiem odpowiedzialności. Nieważne, że ktoś przyjeżdża z daleka. Ukraina, Polska, Rumunia itp. Dziewczyny nie mają wyboru i koczują w ciężkich warunkach czekając na pracę, przynajmniej na krótką chwilę,żeby koszty podróży się zwróciły...Marzenie. Nikt nie wie, ile czasu najdłużej ktoś pracował w Enviva Care.

Gość gość
To co powiedzie o tej agencji. Ile się płaci za szkolenie , ile za zakwaterowanie? Czy dotrzymują słowa , czyli tego co piszą , mówią czy tego co jest w umowie?

Gość gość
To dobra firma, bardzo dobre warunki zakwaterowania mają, nie wiem jak było wcześniej, ale ja jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Już dwa lata tam pracuję na zmianę z koleżanką. Wcześniej pracowałam dla innych agencji, niezbyt to szło, ale Enviva dała mi najlepsze warunki.

Gość gość
Hallo, Czy ktos pracuje w Envivie ?? W najblizszy poniedziałek jade do nich na szkolenie, które trwa 10dni! Nie wiem czy po szkoleniu dostanę prace! Mają klientów ?? Warunki firmy jakie są Za wszelkie informacje bede wdzieczna! Dziekuje

Gość gość
Po szkoleniu czekasz na oferty tygodniami, nie ma stalych zlecen a za mieszkanie i wyzywienie musisz placic, w czasie oczekiwania, kaza opiekunkom do fabryki w Alton starac sie o prace za marne grosze. Mniej niz 20% opiekunow zostaje a cala reszta ucieka. Chyba nie ma gorszej agencji opieki w UK. Bylam i widzialam niestety. Uwazajcie, ktos od nich stara sie ocieplic wizerunek. Przeczytajcie wszystkie wpisy od poczatku. Wlosy sie jeza na glowie.

Gość gość
Gorsza jest firma Acquire care traktuja Cie jak niewonika

Gość gość
Trafiłam przypadkowo. Ciekawe sprawy. Miałam przygodę z Enviva Care i wszystkich ostrzegam. Pani Pauline Read i Lucy Perkins. Uważać!!! Popisy kosztem opiekunów, którzy przyjeżdżają do Alton po raz pierwszy. Straszne rzeczy. Obóz Pracy. Zastraszanie i wmawianie opiekunom własnych imaginacji. Gorzej , kiedy ktoś ma właściwe CV i tu można spodziewać się wszystkiego. Abuse na bardzo wysokim poziomie i brak pracy a Agencja się śmieje bo po raz kolejny się udało stworzyć grupę, by zorganizować szkolenie. Firma dostaje pieniądze za 1 przeszkoloną osobę. A opiekunowie tęsknią za pracą po tym pięknym szkoleniu.

Gość gość
Chcę aplikować do Enviva Care. Proszę o informacje. Z góry dziękuję.