Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rata za studia, a brak wypłaty

Polecane posty

Gość gość

Studiuję zaocznie i jutro upływa termin wpłacenia mojej kolejnej raty za studia. Problem w tym, ze mój szef znów spóźnia się z wypłatą i zapewne dostanę wypłatę dopiero za tydzień. Nie wiem, co robić w tej sytuacji? Czy grożą jakieś konsekwencje za opóźnienia w płaceniu rat za studia? Do jutra napewno nie uda mi się tej wypłaty otrzymać, bo już powinnam mieć ją dwa tygodnie temu, ale szef znów opóźnia, bo nie a pieniędzy.

Gość gość
Odwieczny problem z d**y osoby, która na forum pyta, jaką umowę podpisała i co ma zrobić. Jak jesteś na zaocznych to podpisałaś umowę i tam jest określone co grozi za brak terminowej wpłaty. Zazwyczaj są to odsetki i po dłuższym czasie upomnienie (np. po 2 tygodniach) a dla uporczywych wykreślenie. Jak dla mnie to nie panikuj, 7 dni spóźnienia to nic takiego, szkoła pewnie nie zdąży nawet zareagować i wysłać upomnienie. Możesz dla świętego spokoju skontaktować się z sekretariatem i dopytać. Jak masz usos to tam znajdziesz informacje o wysokości odsetek za opóźnienie, opłać je i po problemie. Ja najdłużej spóźniłam się 2 miesiące, nikt głowy mi nie urwał;)

Gość gość
nic sie nie stanie, to za krótki termin, by cie wywalili