Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się upomnieć o zwrot pieniedzy?

Polecane posty

Gość gość

Mam wielki problem z upominaniem się o zwrot pożyczonych pieniędzy. Jedna koleżanka mi już dawno miała oddać, ale tego nie zrobiła, a ja nie wiem jak kulturalnie poprosić o zwrot kasy :/ Druga sprawa, znajomy wpadł do mnie, ale poszliśmy na miasto i ja zapłaciłam kartą, miał mi przelać na konto, ale nie wiem czy to wypada się upomnieć? Bo nocował i płacił sam za nocleg, ale sam mówił, że mi przeleje za ten wypad na miasto. :/ Co robić?

Gość gość
Poszukać karków, znajomej odzyskali jeszcze więcej niż pożyczyła. Jak jesteś z Warszawy lub okolic daj znać. Mam do polecenia dobra prywatną firmę windykacyjną.

Gość gość
durna babo NIKOMU nie pożycza się NIGDY kasy a jak dajesz to bezpowrotnie, to samo z płaceniem, jesteś głupia i naiwna to cie robią w hooja cwaniacy, szkoda mi ciebie, bo ludzie to hooje

Gość inny sposób
tak się upomnieć: " ODDAWAJ KOORFA KASE!!! "

Gość gość
W sumie to zgadzam się z gościem z 23:51. Jeśli nie umiesz upominać się o zwrot, to nie pożyczaj, a re dwa zdarzenia potraktuj jako nauczkę.

Gość gość
Powiedz, albo napisz tak: "Kiedy mogę się spodziewać zwrotu kasy, akurat potrzebuję?"

Gość gość
Ile maja ci oddać?

Gość gość
U mnie w pracy była taka stażystka (akurat ja ją miałam), że zawsze wiedziała kiedy jest wypłata i właśnie wtedy prosiła o pożyczkę, cwaniara. Pożyczała na tipsy itp.

ja pozyczam pieniadze, po prostu pytasz "kiedy oddasz mi kase" albo "masz dla mnie ta kase" co za problem? ja przewaznie pozyczam zaufanym kolegom, lub pozyczam od nich, i zawsze mowimy sobie kiedy sobie oddamy, ale zdarzylo mi sie pozyczac dalszym kolegom i zdarzylo mi sie, ze musialem sie upomniec, i nie czulem sie ani troche niezrecznie w tej sytuacji, nie rozumiem cie