Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandzia91

Czy są ty kobiety które właśnie się dowiedziały ze są w ciąży?? :)

Polecane posty

Gość Pandzia91

Witam was moje drogie :) w zeszły czwartek robiłam 2 testy, oba wyszły pozytywnie, czekam teraz na wizytę u lekarza aby ten potwierdził ciążę.. mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, nie ukrywam ze jestem pełna obaw, a nie mam nikogo z kim mogłabym o tym porozmawiać.. moje koleżanki są dalekie od dążenia do małżeństwa, a tymbardziej macierzyństwa... są tu kobiety które są w podobnej sytuacji i w wolnej chwilii wymienia się doświadczeniami ? Pozdrawiam ciepło w ten pochmurny dzień :)

Gość gość
Ja wprawdzie dopiero czekam na termin @zeby zrobić test ale gratuluję: )

Gość gość
Gratuluję :-)

Gość gość
Ja mam 33 lata, pojutrze robię test, ale nie wiem czy zdążę bo piersi już mnie mniej bolą (zawsze przed okresem przestają) więc chyba nic z tego. No ale my nie mamy ciśnienia na drugie, nie zabezpieczamy się - jak będzie to będzie.

Gość gość
ja. 2 testy robiłam w zeszly pn oba pozytywne :), ale jeszcze nie potwierdzone przez learza.

Gość Pandzia91
Ja tez jeszcze nie potwierdzone przez lekarza, ale oba pozytywne, @ powinna pojawić się pod koniec października... bardzo się ciesze ale nadal czuje się nieswojo, jestem 2 msc po slubie, postanowiliśmy ze nie będziemy się już zabezpieczać, co będzie to będzie... a tu tak szybko poszło :)

Gość gość
Mam 28 lat, 4 letnią córkę, w piątek poszłam do ginekologa i on potwierdził ciąże:-). Moja córka chcę mieć siostrzyczkę a mój mąż mówi że to chłopak. Mi płeć jest obojętna ważne żeby dziecko było zdrowe wcześniej miałam cc i bardzo dobrze to wspominam przy 2 ciąży liczę również na cc.

Gość gość
Mam 28 lat, 4 letnią córkę, w piątek poszłam do ginekologa i on potwierdził ciąże:-). Moja córka chcę mieć siostrzyczkę a mój mąż mówi że to chłopak. Mi płeć jest obojętna ważne żeby dziecko było zdrowe wcześniej miałam cc i bardzo dobrze to wspominam przy 2 ciąży liczę również na cc.

Gość gość
czyli wszystkie na lipiec tak? :)

Gość Pandzia91
Zastanawiam się czy to normalne że raz po raz boli mnie w dole brzucha, podobnie jak na @, ale jest to raczej taki skurcz, trwa parę sekund i mija... czy któras z was tez tak ma/miała ?

Gość Pandzia91
Wychodzi na to, że lipiec

Gość gość
tak to normalne takie pobolewanie jak na @, albo czasem cos zakłuje

Gość gość
Tu gość 13.56 nie miałam takich bóli a byłaś z tym u lekarza?

Gość Pandzia91
Dopiero pójdę do lekarza, jestem umówiona na czwartek wcześniej niestety nie było wolnego terminu... jest to właśnie takie jakby kłucie, skurcz który przechodzi po chwilii

Gość gość
Tu 14.08 nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze a myślałaś nad imionami dla maluszka

Gość gość
Ja! Jestem w 6tc 2 dni ciazy

Gość Pandzia91
Myslałam ale jeszcze nic nie mamy konkretnie ustalone :) jeszcze tyle czasu, a znając mnie to pewnie zmienię zdanie jeszcze kilka razy :) a czy wy myslalascie juz nad imionami ???

Gość gość
Pandzia91 a wiesz w którym tc jesteś? bo mi według moich obliczen to pierwszy dzień 6 tc. tez miałam przy pierwszej ciąży takie skurcze jak opisujesz i teraz tez mam.

Gość gość
Już imiona? Poyeba/ło cię? Nie wiadomo czy laska nie poroni a ty już o imiona pytasz? Głupia kwoka z macicą zamiast mózgu:O

Gość Pandzia91
Nie wiem w którym tygodniu jestem, póki co tylko te dwa pozytywne testy są potwierdzeniem ciąży no i oczywiście brak @ i szereg objawów ;) mam nadzieje ze dowiem się czegoś w czwartek, że nie jest jeszcze za wcześnie aby lekarz potwierdził....

Gość gość
Tu 14.13 To początek 7 tc. Mam już 4 letnią michalinkę w domu:-) a w głowie siedzi mi marcelinka dominika i tomek

Gość Pandzia91
Mnie póki co jeszcze martwi to ze od kilku dni mam straszny kaszel, kupiłam w aptece Stodal i tak go biorę razem z rutinoscorbinem i popijam herbatę z lipy... martwię się, ponieważ czytałam ze takie infekcje są niebezpieczne we wczesnej ciąży. .. mam nadzieje ze ginekolog coś mi poradzi...

Gość gość
Tu 14.27 Też byłam przeziębina w 1 ciąży ale miałam tylko wodnisty katar zero kaszlu.

Gość gość
Najlepiej kupcie sobie już wyprawkę hihi nawet nie wiesz czy nie poronisz a tu już imiona,

Gość Pandzia91
Gość z 14.43 po co tu wchodzisz i to czytasz skoro tak ciebie to razi w oczy ? Widocznie nigdy nie zaznałas radości jaka odczuwa kobieta która dowiaduje się ze jest w ciąży :)

Gość Pandzia91
A czy któraś z was musiała kiedyś brać antybiotyk w ciazy ?

Gość Pandzia91
A czy ostry sex mógł miec wpływ na te kłucia brzucha? Ostatnio mój ukochany brał mnie dośc ostro od tyłu i było trochę agresji(obydwoje to lubimy) i tak się zastanawiam czy to mogło zaszkodzić fasolce?

Gość gość
To że masz kłucie w brzuchu lub że Cie pobolewa jak na miesiączkę to na poczatku normalne, oznacza że macica rośnie i sie rozciąga. U większości kobiet takie bole sie pojawiają. Ja w pierwszej ciąży bralam antybiotyk 3 razy. Miałam 2 razy anginę i raz zapalenie oskrzeli. Obecnie jestem w drugiej ciąży to 9 tydzień i takie pobolewanie jest normalne.

Gość gość
gratulacje dla przyszlych lipcowych mam. ja tez sie staram staralam i czekam aby móc zrobic test.

Gość gość
Wszyscy sie rzna p*****la i bachory robia baby powariowaly na punkcie bachorow jak nie sa w ciazy to waruja moja rada p******ic sie codziennie albo co drugi dzien to bedziecie w ciazy na wabank.