Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa do tesciowych...

Polecane posty

Gość gość

Drogie koleżanki,zanim zacznie cię narzekać na synową to a spójrzcie na siebie! Dajcie przykład! Moja córka jest w trakcie rozwodu przez tesciowa...

Gość gość
zauważyłam ,ze najgorsze teściowe to te ,które same przez swoje teściowe miały pod gorke ,a nie starczylo im odwagi by się postawić i teraz gdy same sa tesciowymi probuja się odegrać na młodych .A jak synowa się nie da to wtedy dopiero jest jazda....pol biedy gdy maz/syn ma jaja i potrafi się postawić

Gość gość
na relacje tesciowa -synowa duzy wpływ ma koles odpowiedzialny za cale zamieszanie czyli syn ,maz jeśli widzi ze mamuska za bardzo się w.....i na to nie reaguje to niestety jest zle .Ta walke młodzi musza stoczyć jako zespol w pojedynke nikt jeszcze nie wygral,bo zawsze przyjdzie taki moment ,kryzys i mamuska wykorzysta go i zacznie nastawiac syna na synowa

Gość gość
Co Wy macie z tymi teściowymi? Moja teściowa to spoko kobietka,nie jest ideałem,ale ja tez nie :). Szanuje ja,czasami ma swoje jakieś dziwne poglądy,ale trochę przymkne oko,albo posłucham i zrobię swoje. Skąd w Was tyle złości? Spójrzcie najpierw na siebie :)

Gość gość
to chyba przez stereotyp że teściowa to zło. Moja teściowa jest spoko, ale jakoś nie umiem do niej się przekonać, moja mama była zawsze w konflikcie ze swoją teściową, zawsze się nasłuchałam jaka to ona zła itp i jakoś to we mnie została ta niechęc do instytucji teściowa..:(

Gość gość
Te zołzy synowe też kiedyś będą tesciowymi...

Gość gość
A ja swojej tesciowej nienawidze ot tak, dla zasady - bo tak ma byc!

Gość Fajnie jest
Ja nie wiem co jest z niektórymi teściowymi? Mam synową i zięcia i nie mam żadnych problemu, jak tutaj czytam.NIGDY nie wtrącam się do życia moich dzieci.Nie narzucam się NIGDY.Odwiedzam wtedy gdy mnie zaproszą.Do mnie przychodzą kiedy maja ochotę.Wcześniej tez dzwonią.Pomagałam w opiece nad Ich dziećmi (moimi wnusiami) Jestem szczęśliwa babcią, teraz prababcią.

Gość gość
A moja tesciowa to zlo. Autorko witaj w klubie moja tesciowa bratu mojego meza rozwalila malzenstwo i teraz probuje rozwalic i moje. Buntuje mojego meza non stop na mnie. Wnukow ma gdzies niestety to przykre ale naprawde sie nie interesuje. Totalnie wszystko zlewa. Sklocila sie z cala rodzina nikt jej nie chce znac odizolowala sie i chyba wariuje psychicznie. To miebezpieczna i nieprzewidywalna baba.

Gość gość
Mialam świetna tesciową, niestety , juz nie zyje. Sama jestem teściową i bardzo sie lubimy z zieciem. Juz sie cieszę na synową, bo wiem,ze syn na pewno dobrze wybierze, no a ona tez bedzie miec na starci wielkiego plusa, skoro wybierze mojego syna, dla mnie to oczywistość. Nie wiem, czemu ludzie nie wierzą w dobre wybory swoich najbliższych i nie chca jak najlepszej atmosfery w rodzinie. Nie czepiajmy się głupot, nikt z nas nie jest ideałem, po co utrudniac sobie zycie?

Gość gość
Moja teściowa ma coś z deklem i za cholerę nie chce sie leczyć. Zrobiła nam z życia piekło, odcięliśmy się od niej po tym jak kiedyś przyjechała do nas, jak byliśmy w pracy to poszła do parku w naszym mieście i nawaliła się wódą w parku tak, że straciła przytomność. Całe życie nie pracuje, siedzi w Niemczech na zasiłkach od ponad 20 lat, wyliczyli jej ostatnio emeryturę w wysokości 110 Euro i co ? Już próbują się nam dobrać do d**y i obłożyć alimentami na starego nieroba. Wypuściła syna z domu w jednych spodniach, od czasu początku studiów mógł liczyć wyłącznie na siebie, nie dała mu nic poza tym zasranym życiem i swoimi problemami.

Gość gość
Jakos nie wierze,ze wszytkie tesciowe sa zle. To zalezy do podejscia do czlowieka.Dam przyklad: Moj maz i jego brat, ta sama tesciowa dla mnie i dla zony tego brata. I tak - tamta dziewczyna miala wciaz pretensje do tesciowej, ze nie pomaga przy jej dzieciach, nie daje zadnego wsparcia finansowego, ze brat wciaz biega i dzwoni do matki . A mnie to akurat wszytko pasowalo,. Bylam szczesliwa,ze sie kompletnie nie wtraca w wychowanie dzieci, że mąz, ktorego nie wspierala finansowo, od zawsze umial sie sam utrzymac , A ze ją bardzo czesto odwiedzal,to wg mnie tylko dobrze swiadczylo o tym, ze ma uczucia rodzinne. No i ta sama osoba byla dla niej wredna babą, a wg mnie bardzo dobrą tesciowa. Ona sie zreszta wlasnie m.in. z powodu tesciowej rozwiodla , a ja z nia zylam w najlepszej przyjazni.

Gość gość
Co człowiek to inny charakter.Synowe też nie wszystkie są w porządku.Ja uważam że kulturę wynosi się z domu.Ja tam nie narzekam na synowe.Rzadko się widujemy i jest w porządku. Tak sobie myślę że jak matka coś powie to okey,ale już Teściowa to broń Boże żeby się odezwała nawet jak ma dobre in tencje.Przyczepić się można do każdego słowa.Słusznie jedna z pań napisała że ta sama Teściowa jednej synowej pasuje drugiej już nie.

Gość gość
Po tym jak moja teściowa wyleciała do mnie z tekstem ze mój mąż czyli jej syn będzie jej dawał pieniądze i ona nam będzie robić zakupy a czy mi da jakieś pieniądze to ona nie wie. ....poczułam do niej odrazę a ona sama widzę ze ma problem ze widzi że pracuje jestem niezależna i do tego mąż mi nie wydziela kasy co ja strasznie boli bo ona całe życie była na garnuszku meza

Gość gość
Cechy jakie powinna mieć teściowa ~~ uwielbiać synową ~~ obsypywać ją drogimi prezentami ~~ wspierać w potrzebie ~~dbać o ej dobry nastrój ~~~w każdej trudnej sytuacji rodzinnej stać za nią ~~być w pogotowiu na każe zawołanie ~~pomoc fizyczna i finansowa ~~ nie mieć swojego zdania ~~~wnuki bawić i wielbiać ~~poświęcać im każdą wolną chwilę i morda w kubeł!!!! OJ,i taka też nie wiem czy do końca by wam spasowała. Najlepiej zacząć od siebie zmianę to i teściowa też człowiek,nie wasza koleżanka.

Gość gość
Nie kazda tesciowa to zlo. To fakt. Ja mam drugiego meza i powiem tak pierwsza tesciowa do rany przyloz bardzo fajna kobieta :) teraz mam naprawde straszna tesciowa musielismy sie od niej odciac bo zniszczylaby nasze malzenstwo. Nienawidzi mnie za to ze jak twierdzi zabralam jej syna on mial sie od niej nigdy nie wyprowadzic i mial ja dochowac

Gość gość
moja teściowa tez nigdy by nie akceptowała rozwódki dla swojego syna,często mówi o tym głośno bo ma jeszcze dwóch kawalerów.

Gość gość
Ja bede miec synowa i wiem czego nie bede robić.moja teściowa ma dwa oblicza tu do rany przyloz a tu cie tak obgada ze brak slow.moja niechec do niej rodzila sie latami i urwalismy kontakty sam maz ich niechce ja tymbardziej i jakoś dobrze zyjemy i tetaz wiemy ze zyjemy.

Gość gość
a ja napiszę wam tak, moja mama jest teściową , która uważa , że dobrze żyje z synową jedną i drugą , a doopa.. tak jej się tylko wydaje, bo drogie moje bratowe urządziły sobie ostatnio pogaduchy na temat mojej matki i tak ją zjechały.. ,jedna do drugiej powiedziała coś takiego: synowa do tej świeżej synowej, wiesz zabierasz jej drugiego syna z domu, dlatego jesteś zła. widziałaś jak się przygląda co ja tu gotuje? no niech patrzy , że mozna przyrzadzic cos innego niz rosól i mielone. matka udostepnila jednej cała kuchnie a sama poszła gotowac dla mojego ojca do kuchni letniej, zeby mogla przyrzadzic te specjały dla mojego brata a jej nie pasuje bo matka jej sie w gary patrzy, no wziela zafajdala cala kuchnie, zostaly dwa czyste garnki przy jej pichceniu a ta po niej jedzie. no super, ciekawe czy jakby ktos w jej kuchni gotowal to jak by zareagowala, matka tylko wchodzila do kuchni po noz , obieraczke, a szkoda gadac, teraz wiem , ze to niektore synowe sa zazdrosne , ze matki ich mezow sa ich matkami, ot, co. wiecie co no nic , udałam , że nie słysze ale to jest fakt, synowym sie wydaje, że ta tesciowa jest okropna, niestety , sama spotykam się z matką regularnie i nigdy, przenigdy nie powiedziala mi nic złego na temat dziewczyn, nigdy! choc rozmawiamy o różnych sprawach, czasem wspomniala cos na ich temat, ale to nic złego nie było. raz zdarzyło sie, ze matka z taka radoscia dziwna powiedziala, ze jak starsi zostawili jej syna pod opieke, to w nocy wołal ojca, a mame ani razunie zawolal. ja tez mam tesciową i nienawize jej, że hej. tylko , że ja osobiście słyszalam co ten wstreciuch o mnie mówi, doszły mnie plotki, że mówi, ze ja siedze na portfelu jej syna, że jestem nierób, a teść na własne uszy słyszalam jak mówił, ze zachowuje sie jak dziw.. i wygladam jak dziw..

Gość gość
Przedmowczynio a na mnie tesciowa nagadala ze nadawala nam ilnie wiadomo ile pieniedzy a w rzeczywistosci nie dala nam nic. Pracowala w urzedzie skarbowym i kazda kobieta wspolpracowniczka tak na nia gada ze to intrygantka manipulantka buntownica chcialaby wszystkich sklocic. No i ma dwoch synow i tez chcialaby rozwalic nasze malzenstwa chyba to mojego meza brata juz rozwalila chyba sie rozwodza a maja trojke dzieci. Ze nie szkoda jej tych dzieci wlasnych wnukow to tak okropna baba ze szok.

Gość gość
to ja wyzej mam dwoch braci. nierozumeim, przeciez kobieta nie zdaje sobie sprawy , ze po rzwodzie dzieci zobaczy dwa weekendy w miesiacu, moja np. po tym co gada i mieszala miedzy nami, kategorycznie powiedziala, ze nie moge odejsc od jej syna i zabrac mu corki, wiec powiedzialam nie wtracaj sie , ale czy cos rozumiala nie wiem

Gość gość
Co znaczy rozwalić małżeństwo? gdyby wasi mężowie was kochali prawdziwą miłością, to tylko mogłaby was śmierć rozdzielić,żadna matka/teściowa nie miałaby takiej możliwości.. Nie macie zwalic na kogo winy to najlepiej znależć ofiarę /teściową.Wszystko zło widzicie w niej bo wam żal duuupę rozwala że syn kocha matkę.Najlepiej gdyby w godz.po ceremonii ślubnej zapadła się pod ziemię. Choćbyście się zesrały to i tak jest to pierwsza kobieta która dała im życie i nawet nie wiecie co was mówią wśród kumpli,rodziny etc.Mówią że tyłki tak zmoczyli że żeby nie dzieci to byłby koniec związku. Czasem mi ich żal,czasem nie żałuję bo to dziecko i tak nie bedzie kiedyś o ojcu pamiętało. Pracuję z facetami,jest ich ponad 20-tu i nie chiałybyście słyszeć tego. Faceci zamożni,na poziomie a ich celem jest jednak rodzina ale tylko mówią że do czasu dokąd dzieciaki się nie usamodzielnią.Póżnej pomyślą o normalnym życiu.

Gość gość
dziś Wiesz,można zrozumieć że macie problem ale..... to ale to trzeba być najgorszym s********m by zrywać kontakty z własnym rodzicem.Nooo chyba gdyby mi zamordował partnera,dziecko . Pewnie mu w tym pomogłaś i w tym twoja działka bo pewnie wylewałaś łzy i podgrzewałaś atmosferę.GRATULUJE,poczekaj na swoją kolej,dzieci jak gąbka widzą jak mamusia z tatusia robi wiatrak,tobie tez pokażą gdzie twoje miejsce.

Gość gość
Proponuję brać za mężów sieroty,wtedy nie będziecie miały tesciowych.

Gość gość
Po co im właściwie mężowie,kupować wibratory! a nie zatruwać innym rodzinom życia.Nie było was był las,nie będzie was też będzie las,głupie żmije. Czy te teściowe to was szukają? czy to wy buciorami wchodzicie w ich dotąd spokojne życie?