Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezent dla wychowawcy klasy z okazji urodzin

Polecane posty

Gość gość

co kupujecie ?symbolicznie bukiet kwiatów ,bombonierke czy cos więcej?

Gość gość
nic

Gość gość
u nas dzieciaki skladaja się na bukiet lub np.storczyka w doniczce i tyle......mysle ze wystarczy

Gość gość
jeżeli urodzina ma wychowawczyni to jakiś kwiat wystarczy u syna niedługo urodziny ma wychowawca-facet, nie wiem co kupimy, najlepiej kiedy są zrzutki na takie coś, ale chyba się nie zapowiada nic...i trzeba będzie indywidualnie coś drobnego kupić ;)

Gość gość
Jestem nauczycielka i nie wyobrazam sobie dostawac jakies prezenty z okazji urodzin.poza tym to skad dzieci wiedza kiedy wychowawca ma urodziny? Owszem z okazji imienin dostaje kwiatka ale nigdy nie prezenty. Ja tez kupuje chlopcom po czekoladzie na dzien chlopca i dziewczynka na dzien kobiet i dodatkowo z okazji dnia dziecka ale glupio bym sie czula dostajac prezent z okazju urodzin.poza tym to chyba sami taki zwyczaj nakrecacie bo chuba nsuczyciel nie mowil kiedy ma urodziny

Gość gość
Mam nadzieję, że to "dziewczynka", zamiast "dziewczynkom" to taki "wypadek przy pracy" u nauczycielki (chociaż brak znaków interpunkcyjnych też razi). Również jestem nauczycielką, tyle, że niestety od 2012 roku nie pracuję (umowy na czas określony, a później ciąże- dzieci wyczekiwane, ale do pracy chętnie bym już wróciła). I tak się zastanawiam, skąd dzieci czy rodzice mieli by wiedzieć, kiedy nauczyciel ma urodziny- przecież on tego nie ogłasza. Chyba, że jacyś rodzice są nadgorliwi i lecą do sekretariatu się tego dowiedzieć. Opanujecie się- nauczyciele nie oczekują od Was żadnych prezentów. Ja jako nauczycielka (mogę pracować w przedszkolu lub w szkole w klasach 0-3) w dniu swoich urodzin mogłabym przyjąć jakieś indywidualne laurki od dzieci, ale prezent kupiony przez rodziców? Z jakiej racji? Po co? Jesli już ktoś na prawdę wie o tych urodzinach, to może przy okazji (gdzieś na korytarzu) złożyć jakieś życzenia, ale fatygować się np. specjalnie do pokoju nauczycielskiego czy do sali- nie ma sensu. ;) To nauczyciel, jeśli ma ochotę, może z okazji swoich urodzin przynieść jakiś drobiazg dla dzieci (dla maluchów naklejki, dla nieco starszych np. ciasto), albo w starszych klasach może powiedzieć, że z racji swoich urodzin dziś będzie bardzo "łaskawy" i np. nie będzie odpytywał, sprawdzał zadania domowego czy co tam zwykle robi ;) Ja myślę, że nauczycielowi jest milej, gdy dostanie cukierka, lizaka, ciasteczko (czy co tam jeszcze dzieci przynoszą dla rówieśników z okazji SWOICH urodzin) od dziecka, które częstując kolegów nie zapomniało o swoim nauczycielu, niż wtedy, gdy jest to jakiś przymus, bo trzeba coś kupić, bo wypada coś dać. A wierzcie mi, dzieci są różne- jedne zaczynają częstować od nauczyciela, inne od siebie, kolejne od rówieśników. Niektóre częstują nauczyciela na końcu, inne wcale. Są też takie, które (co ciekawe) pytają, czy one też mogą zjeść coś, co przyniosły.

Gość Babcia Jagna
Wychowałam dwoje dzieci i nie pamiętam żeby były składki na urodziny nauczycielki.Na dzień nauczyciela, był kwiatek.Teraz nauczyciele mają wolne.Ewentualnie na imieniny i na koniec roku.Żadnych prezentów nikt nie kupował nauczycielom.Na zakończenie ósmej klasy, młodzież kupiła wazon, albo jakiś prezent.

Gość gość
U nas dzieci na urodziny dawały nauczycielce taki zestaw 3 słoiczków z cytrynkami w syropie. Piękny i gustowny prezent, szczególnie, że urodziny miała jakieś 2 tygodnie temu. Można je tutaj zamówić https://sklep.ogrodekdziadunia.pl/4-rarytasy-dziadunia może też wam się spodobają. Jako ozdoba stołu też pasują :)

Gość gość
Co za chore pomysły w ogóle??? skąd w ogóle miałabym wiedzieć o urodzinach, skoro to prywatna sprawa?

Gość gość
Ja mysle,ze najlepiej sprawdzi sie cos malego i niezobowiązującego ;) Moze jakis kubek,smycz,notes ? Poszukaj czegos na tokantis tam maja duzy wybor;)