Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem z nim w ciazy i dowiedziałam się że mnie oszukał co do swojej narodowości

Polecane posty

Gość gość

Co teraz? Znamy się przeszło pół roku, zakochałam się, on też mówił że mnie kocha.... Niestety okazał się innym człowiekiem, dowiedziałam się o jego rasie, skonfrontowałam go, nie zaprzeczył ale mówił że mnie kocha. Jestem załamana. Nie chce miec z nim dziecka, ale nie popełnie aborcji. Pocieszcie mnie :(

Gość gość
Kim się okazał? Eskimosem, murzynem? Enigmatycznie piszesz.

Gość gość
Ech...poznaliśmy się na Erasmusie, w Portugalii. Miał byc Grekiem, rozmawialiśmy po angielsku. Okazał się być pochodzenia Romskiego i mieszka pod granica Polska na Słowacji. Nawet kupił mnie tym że niby dla mnie nauczył się trochę po Polsku mówić.

Gość gość
Ahahaha dobre prawo na Erasmusa. Chcialas Enriqe to masz. Zbadaj sie na kiłę i hiv. A dziecko urodź dostaniesz 4 tysiące.

Gość gość
Cygan na Erasmusie hahaha poprawiłaś mi humor

Gość gość
Biorąc pod uwagę, w jakich warunkach oni tam na Słowacji żyją (znam te tereny, mieszkam przy granicy w PL), no to trudno mi sobie słowackiego Roma na Erasmusie wyobrazić:D

Gość gość
Romowie kupili ode mnie samochód. Zaprosili mnie jak i meza na kolację w ramach podziękowania. Nie mam na codzień kontaktu z tymi ludzi. Choć wrażenie idealne. Piękne mieszkanie w starej kamienicy. Synowie (dla jednego było to auto) wykształceni, znający Romski, Polski i Niemiecki. Córki zakończyły edukację po gimnazjum. Więc wydaje mi się to całkiem możliwe, że Romowie mogli wyjechać na studia tu czy tam. Wszystko zależy od statusu rodziny. Ja nie mogłabym żyć z Romem, tam trzeba się urodzić, w tej tradycji, znać hierarchię. ŻonA niestety nie ma nic do powiedzenia.

Gość gość
Jeszcze jedno: Prawdziwy Rom nigdy nie ozeni się z obcą kobieta. Rodzina na to nie pozwoli.

Gość gość
Pozwoli ale będzie musiała zostać Romka. Przejąć ich tradycje i odciąć sie w pewien sposób od tej rodziny. Wiem bo kuzynka wyszla za roma. No znaczy wyszla w ich obrzędzie. Jakos nie narzeka szczególnie ale chuj wie jak tam jest.

Gość gość
A poza tym prawdziwy Rom nie wstydzi się bycia Romem i by Ci sie przyznal. Wiec to rumun zwykly a nie...

Gość gość
Rom i Rumun to dwie inne nacje :O dokształcić się trzeba :P

Gość gość
Puscilas sie to masz problem szmato. Bedziesz samotna matka.