Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie ze 43 latek jest za stary na ojca

Polecane posty

Gość gość

Bo mój mąż nie chce kolejnego dziecka argumentując ze jest za stary. No szlag mnie trafia. Mówi że gdyby był młodszy to tak, ale teraz raczej już nie. A wy jak sądzicie?

Gość gość
Za stary

Gość gość
a ty ile masz lat? znam pare ona 35 on 46 i mają dzieci 4 latka i roczek

Gość gość
Faceci mogą i do 60 tki nie ma ograniczeń jeśli jest zdrowy.

Gość gość
Ja też uważam, że to już za dużo lat w przypadku, jeśli ma być to kolejne dziecko. Inna sytuacja, gdy nie można mieć dzieci wcześniej, pomimo wielu lat prób i starań.

Gość gość
Pewnie, że za stary. Nie tylko kobietom zegar tyka. Dziecko zrobić to pewnie da radę, ale wychować, utrzymać i wykształcić to już inna para kaloszy. Do tego trzeba zdrowia i siły, a on miałby 50 tkę kiedy dzieciak zaczynałby podstawówke. Chciałabyś mieć tak starego ojca, bo ja nie. Madry jest, nie chce to nie chce, na naciskaj.

Gość gość
Tu autorka. Mam 32 lata , mamy już dzieci 10 9 i 6 letnie. Czy chcialabym mieć tak starego ojca? Czy dla Was facet 50 letni to tylko wąsaty Janusz w tureckim swetrze? Wiecie ilu celebrytów ma przekroczona 60 a wygląda nieźle i nie mówię tu o operacjach plastycznych.

Gość gość
Mój znajomy chciałby dziecko ze mną.Ma tyle lat xD Toteż nie chcę z nim być.

Gość gość
No i co z tego, że nie wyglada ? Przeżyć 50 lat to znaczy przeżyć 50 lat. To już poczatki starzenia się, niestety. Zaczna się choroby typowe dla wieku, wiadomo, że człowiek już zużyty w końcu przeżył pół wieku. Statystycznie ma szansę dożyć okresu studiów dzieciaka, makabra. Zreszta skoro mówi, że nie chce to nie chce - koniec dyskusji.

Gość gość
Mój mąż miał 43 lata gdy urodziło się nam dziecko, ja miałam 36 lat- tylko że to było nasze czwarte dziecko.Teraz ma 2 latka

Gość paola788
To nie zależy od wieku tylko od nasienia mężczyzny. Lecz tu problem jest w tym, że on po prostu już nie chce więcej dzieci. Polecam zakup fantastycznych zabawek dla dzieci na http://prezenty-dla-dziecka.pl/ :D :*

Gość gość
To zależy. Jak facet jest wysportowany pełen życia to nie ma problemu. Niektórzy przed 40 czują się jak stare dziady. Twojemu już się nie chce i tyle. A wiek jak najbardziej ok.

Gość gość
Juz widze jak facet w tym wieku,bedzie w nocy wstawal,latal z wozkiem itd. Nie zmuszaj go macie juz dzieci. Potem bedziesz pisac na kafe ze Ci nie pomaga,no z tym sie musisz liczyc. Moj ma 34 staramy sie o drugie,tez uwazam,ze troche za pozno ale wole teraz poki ma sile i chceci.

Gość gość
Masz już trzech gówniaków i jeszcze ci mało ?!! Daj staremu spokój i tak masz już z doopy lej jak po bombie :O

Gość gość
Tu autorka. Mąż nie powiedział że absolutnie nie, tylko ze gdyby był młodszy to tak, a ze względu na wiek raczej nie. Wiadomo do niczego go nie zmusze jeśli powie definitywnie nie. Gościu z 12.30 w jakim wieku są Wasze dzieci? My mamy troje i gdyby mąż się zdecydował było by czwarte..

Gość gość
To ja z 12 :30 nasze dzieci mają 10 lat,bliźniaki 7 lat oraz najmłodsze 2 latka.3 synów i najmłodsza córeczka.

Gość gość
gość dziś A co ci ma głupia powiedzieć jak jęczysz? Jakby ci powiedział, że po prostu nie chce, to byś się obraziła. Pracy zawodowej ci się nie chce podjąć, że chcesz mieć 4 dziecko?

Gość gość
Czyli teraz mąż ma 45 lat. A nie spotkaliscie sie z komentarzami ze w tym wieku to wnuki powinny być a nie dzieci? Bo jeden kolega mojego męża, rownolatek ma już 2 wnuków z tym że on młodo miał dzieci a jego córka urodziła przed 18 rż. I chyba po tych jego tekstach mąż stwierdził że ze lata to już za późno na dzieci..

Gość gość
Nie wiem czemu na kafe wszyscy wszystkich wysyłają do pracy. Skąd wiesz że autorka nie pracuje?

Gość gość
Autorko, jesteś niepoważna. Rozumiem, gdybyście nie mieli dzieci, wtedy taka decyzja byłaby jeszcze logiczna. macie trojkę dzieci, facet jest w średnim wieku, więc logiczne, że nie chce mu sie od nowa zagrzebać w pieluchach. Teraz wasze dzieci sa już w miarę samodzielne, można mieć swoje życie, a ty chcesz wszystko zaczynać od nowa. Kiedy wasze dziecko pójdzie do przedszkola, twój maż będzie po 50. Tez jestem w tym wieku, jestem wysportowana, prowadzę aktywne życie, ale bez względu na wszystko lat na karku nie przeskoczysz.

Gość gość
odpocząć juz pewnie chce facet skoro tyle lat juz zajmujecie sie dziecmi. daj mu spokój . jak tak kochasz bobaski to dzieci beda chetne do podrzucania Ci wnuków.... :)

Gość gość
gość dziś Nie wiem czemu na kafe wszyscy wszystkich wysyłają do pracy. Skąd wiesz że autorka nie pracuje? x A która pracująca kobieta mająca 3 dzieci w młodszym wieku szkolnym, pakuje się w czwarte? Dziecko autorki idzie od września do szkoły, czyli kończy się okres maluszka i można iść do pracy. A jak się do tej pracy iść nie chce, to się naciska na kolejne dziecko. Ja nie wysyłam jej do pracy, ja tylko pytam, czy tak jest w istocie, czy czasem mąż nie przebąkuje o jakiejś robocie, jak najmłodsze pójdzie do szkoły, a jej to nie pasuje. Stąd pomysł na czwarte dziecko.

Gość gość
Moj m jest zdrowo po 50tce, nasza coreczka ma 4 lata. Jest swietnym ojcem. Cierpliwym, kochajacym, madrym. Nie wiem, czy 20 lat temu nadawala by sie do tej roli. Nie oszukujmy sie, mezczyzni dojzewaja wolniej, niektorzy z nich nigdy do roli ojca nie dorosna, wiec nie robicie tyle krzyku, ze po 40 to juz stary dziad.

Gość gość
Tu nie chodzi o to.kto jak się czuje czy jakim będzie ojcem, bo nie wątpię że wielu 40 paru latków spełnia te wymagania. Wg mnie chodzi o to, że czasu nie oszukasz i jak dziecko będzie miało.10 lat taki facet 53, w wieku 20 lat 63. Masakra

Gość gość
gość dziś Moj m jest zdrowo po 50tce, nasza coreczka ma 4 lata. Jest swietnym ojcem. Cierpliwym, kochajacym, madrym. Nie wiem, czy 20 lat temu nadawala by sie do tej roli. Nie oszukujmy sie, mezczyzni dojzewaja wolniej, niektorzy z nich nigdy do roli ojca nie dorosna, wiec nie robicie tyle krzyku, ze po 40 to juz stary dziad. Czyli jak twoja corka bedzie konczyla studia, to twój gach bedzie po 70....gratulacje....masz się czym chwalić....

Gość gość
Wiecie, grzebać ojca jak się ma 19-20 lat to nie jest miłe... Nie mówię, że tak będzie, ale może się tak zdarzyć biorąc pod uwagę średni wiek życia mężczyzn.

Gość gość
gość dziś Po pierwsz nie gach, tylko maz. A po drugie, co z tego, ile moj maz bedzie mial wtedy lat? przeciez to nie on bedzie studiowal!

Gość gość
gość dziś A jak bedziesz miala szczescie, to Ci w drewnianym kosciele cegla na glowe spadnie i Cie pogrzeba w wieku 20 lat.

Gość gość
W sumie wiek ma duże znaczenie ponieważ nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć ,ludzie między 50 a 60 rokiem życia umierają coraz częściej na nowotwory,zawały..

Gość gość
Osobiście nie znam faceta który w wieku 43 l. ma wnuki :D Moja sąsiadka urodziła dziecko mając 48 lat jej mąż 50 to było 15 lat temu ,tylko że to było ich szóste dziecko .Teraz wszystkie dzieci już są żonate tylko ten najmłodszy jest przy rodzicach.