Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja6748

Rak jelita u córki?

Polecane posty

Gość Patrycja6748

Witam. Od pewnego czasu moja nastoletnia córka oddaje kał z krwią. Na początku myśleliśmy, że to hemoroidy. Jednak ból, swędzenie skłoniły nas do wizyty u lekarza. Po badaniu palcem, stwierdzono brak hemoroidów. Według lekarza to mogą być polipy, a nawet nowotwór. Oczywiście już umówiona kolonoskopia, z narkozą. Musiałam się komuś wygadać, tak się martwię :/ Czy są tu osoby które chorowały na tego raka? Według stron internetowych nowotwory jelita i o***tu najczęściej występują po 50 rż, a ona ma dopiero 14 :(

Gość gość
Niech to szlag. Ciężka sprawa. Jeżeli to rzeczywiście nowotwór, to pewnie wytną jej fragment jelita, zaszyją o***t i założą stomię :( Mój dziadek tak ma.

Gość gość
Przestańcie straszyć... Może ma wrzody i stamtąd krew? Dzisiejsza młodzież fatalnie się odzywia, co może powodować stany zapalne i wrzody układu pokarmowego.

Gość eMedi
Przyczyn krwi w kale u nastolatki może być bardzo wiele i niekoniecznie musi to być od razu rak. Krew w kale jest też obecna chociażby w zapalnych chorobach jelit takich jak choroba Leśnioweskiego-Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, może pojawić się też w celiakii. Stąd też, nie powinno się od razu zakładać najgorszej ewentualności - kolonoskopia powinna rozstrzygnąć wątpliwości. W razie pytań lub wątpliwości zachęcam do kontaktu z eMedi http://www.medipark.pl/oferta/emedi24

Gość gość
Krwawienie z o***tu może być na różnym tle jednak warto zrobić to badanie bo to podstawa. Ja kiedyś miałam takie badanie w tej przychodni www.endomed.com.pl.

Gość gość
moje dwie znajome miały podobnie jedna miała guza wielkości jajka kurzego , wycięli jej to operacyjnie i zbadali . Był niezłośliwy i wszystko jest już ok. 3 lata po operacji. Druga tez guz na jelicie i wycięli jej duzy fragment tez jest wszystko ok. Niech cię nie strasza stomią żeby była stomia to juz chyba musieli by jej wyciąć ogromny kawał jelita. Będzie dobrze może to byc zwykła polip tylko duzy i mocno ukrwiony w skutek parcia naczynka na nim pękają i jest krwawienie. Moja znajoma miał 2 lata biegunki krwiste i bała się iść do lekarze . w końcu poszła i wycięli jej sporych rozmiarów polip. Lekarz ją opierniczył że tak długo czekała z tym . Ale wszystko jest ok. POWODZENIA

Gość gość
małe szanse na cokolwiek złośliwego, ale polip do wycięcia może się trafić. Nie ma sensu się przed kolonoskopią martwić.

Gość Zinula
To oczywiście nie musi być rak, ale kolostomia w tym wieku to na pewno tragedia https://www.convatec.pl/stomia/%C5%BCycie-ze-stomi%C4%85/porady-%C5%BCywieniowe-i-wskaz%C3%B3wki-dietetyczne/kolostomia/ Nigdy nie warto zwlekać z leczeniem.