Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Globtotterka

Nie rozumiem kobiet na macierzynskim

Polecane posty

Nie rozumiem kobiet na urlopie macierzynskim i mam tutaj na mysli kobiety z 1 dzieckiem (przy 2 i wiecej rzeczywiscie moze byc ciezko). Nie rozumiem tego narzekania na wieczne zmeczenie, niewyspanie i brak czasu zeby o siebie zadbac. Sama jestem teraz na takim urlopie i nigdy jeszcze nie bylam tak wypoczęta i zadbana. Aż przykro mi sie robi czasami ze ten cudowny czas z dzieckiem niedlugo sie skonczy i czeka mnie powrot do pracy (ktora z reszta lubie i czasem tesknie ale jednak przewaza chec bycia z dzieckiem). Czy ktos moze mi wytlumaczyc o co chodzi? I zaznaczam ze nie mowie tu o przypadkach kiedy jest wiecej niz jedno dziecko lub gdy partner/mąż ma gdzies rodzine. I oczywiscie przyznaje: czasem bywa ciezko, ale przewazaja przeciez fajne momenty :) Pozdrawiam

Chciałabym jeszcze dodac ze nie jestem typem mamy ktora swiata nie widzi poza dzieckiem i ze zawsze go bardzo pragnelam. Nie, nawet musze przyznac ze moja ciaza to byla wpadka i na poczatku bralam pod uwage opcje aborcji wlasnie przez to wieczne narzekanie kobiet na zmeczenie, brak czasu dla siebie i mowienie ze zycie kompletnie sie zmienia. Naczytalam sie nawet tutaj wiele wątkow ktore zniechecaly bardzo do macierzynstwa. To chyba jest tak ze nie kazdy jest do tego stworzony i wszystko weryfikuje życie... bo czesto te kobiety ktore dziecka nie chcialy okazuja sie lepszymi matkami niz te ktore sie o nie staraly, maja po prostu silniejszy instynkt macierzynski. Co o tym myslicie?

Gość gość
Powiem tak - nie mierz swoja miara. Bywaja dzieci bardzo absorbujace, ktore duzo placza, trzeba je tulic ciagle, nosic, maja bolesne kolki, po prostu sa takie niespokojne, a w ciagu nocy wciaz sie budza, jak wiadomo rowniez na karmienie, a noworodka przewija sie nawet kilkanascie razy na dobe. Jesli Twoje dziecko jest typem spokojnego i cichego, nie placzacego dziecka to sie ciesz. Ale nie kazda mama ma takie dziecko.

Gość gość
Dla mnie tez byl to wspanialy czas. No, moze nie bylam specjalnie zadbana w sensie makijaz itd, ale przynajmniej wybiegana na spacerkach z dziecmi. No i zdrowo jadlam, gotujac im. ze spaniem roznie, ale i tak w sumie bylo ok.