Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja babcia jest normalna czy to wstrętna wredna baba? oceńcie

Polecane posty

Gość gość

mam 19 lat i mieszkam jeszcze z rodzicami, jestem studentką, udzielam korepetycji z matematyki i historii dzieciom z podstawówki i gimnazjum, moi rodzice się zgodzili bym robiła to w mieszkaniu kiedy oni są w pracy, miałam ucznia od 11:30 do 12:30. Zadzwoniła babcia, która się panoszy w naszym domu, choć mieszka oddzielnie, blok dalej, że chce przyjść i o której może,powiedziałam, że do 12:30 mam ucznia, wiec lepiej jakby przyszla tak o 12:50-13.00. Dodam, że ona nie ma innych zajec niż przychodzenie do nas i gotowanie, a kiedy nie ma mnie w domu to grzebie mi w rzeczach, często coś wyrzuca ( np. gdy miałam 15 lat , kupiłam pierwze stringi...a ona je wywaliła jak je znalazła! grzebie mi w szafie, bieliźnie, w biurku, czyta moje zeszyty :/ ) No i przyszła o ... 12:29 ! dobrze, że moja lekcja już się konczyla. Potem zaczęła mnie obrażać " idź się umyć" mowie, że jestem czysta i po co taki komentarz, a ona, że mam nieuczesnae włosy wiec na pewno się nie myłam i uczen musial czuc, że śmierdzę :/ Powiedzialam jej, że to chamskie co mowi, włosy miałam w koczek, bo tak mi wygodniej, nie jestem jakas potargana czy zaniedbana, ona zawsze się mnie czepia, kiedyś z kolezanka mialysmy identyczne fryzury i babcia mi mowila, że wyglądam jak strach na wróble i mam kłaki a moja przyjaciolka taka zadbana i grzeczna i czysciutka! nie wiem czemu babcia ma mnie za brudasa, często od niej śmierdzi, ale jej nie mowie tego, bo nie mam przyjemności z dokuczania ludziom :/ nie wiem czemu ona taka jest, jak mowie o tym mamie (to jej matka) to albo broni babci albo mowi, że jej też tak dogadywala i nic nie szkodzi...ja mam tego już dość. Tylko mi nie piszcie, że mam się wyprowadzać, bo dobrze mi z rodzicami, dobrze się dogadujemy, mamy duże mieszkanie, studiuje w tym samym miescie. Dodam, że babcia dużo chodzi do kościoła i uważa się za wspaniala, prawie świetą, nie lubi zwierząt i jest wscibska, zazdrosna o to co u nas w domu, zawsze wtyka nos w nieswoje sprawy, a kiedy ja chciałam ugotować rodzicom obiad to mnie wyzywala, chyba bała się stać niepotrzebna :/ co ja mam robić?

Gość wiwienka88
nie odbierać od niej telefonów a jak przychodzi to nie wpuszczać do mieszkania. ewidentnie jest toksyczna...

Gość gość
dzięki wiwienka, może pokaze rodzicom ten temat, wiele razy prosiłam ich byśmy poszli do psychologa i porozmawiali o babci,bo ona mnie neka i od dziecka mnie zle traktowala, skarzyla mamie na mnie! zabraniala mi się smiac, bawic z dziecmi, kazala czytac książki, dzięki temu może teraz jestem madra, oczytana ale jestem zupełnie sztywna, nie mam radości w sobie, ona każdy mój przejaw dzieciej spontaniczności negowala, kazala być taką jak ona :(