Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciąża, zaparcia, krew przy wypróżnianiu

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 8 miesiącu ciąży. Praktycznie od 3 miesiąca mam problemy z wypróżnianiem (zaparcia). Jeden raz przy solidniejszym zaparciu uszkodziłam sobie koniec o***tu i od tego czasu jest masakra. Krwi było sporo, jasnoczerwonej, takiej typowo jak po urazie mechanicznym. Lekarz kazał mi zmienić dietę na bardziej bogatą w warzywa (ale nie typu fasola itp), więcej pić, no i uzbroić się w cierpliwość bo gojenie się rany o***tu może trwać dość długo z racji miejsca, w którym się znajduje. Dostałam jakąś maść (nie pamiętam jaką, ale niezbyt pomagała) i przed każdym pójściem na kibelek smarowałam nią ujście o***tu, żeby ułatwić wypróżnianie + podcierałam się delikatnym papierem, wilgotnymi chusteczkami itd, żeby nie podrażnić okolicy. Później było w miarę OK, już wyczaiłam, że jak jednego dnia pozwolę sobie np. na białe pieczywo to kolejnego będę się wiercić z bólu na kiblu. Codziennie piję siemię lniane albo colon C, do każdego posiłku dodaję warzywa/owoce, staram się wypić chociaż tą jedną butelkę wody dziennie, codziennie zaliczam 2 godzinny spacer, staram się za dużo nie siedzieć i nie leżeć, ale chodzę jeszcze do pracy (praca siedząca....), no i wiadomo że muszę się też w domu trochę położyć, bo dziecko daje o sobie znać i czasami trzeba odpocząć.... Niestety dzisiaj powtórka z rozrywki, już myślałam, że wszystko się dawno świetnie zagoiło, a tu niestety, znowu się pojawiło jedno zaparcie i znowu dużo krwi :( płakać mi się już przez to chce, nie wiem co mam robić. Przy poprzednim uszkodzeniu lekarz stwierdził, że nie mam hemoroidów, ale może teraz już się jakieś pojawiły? Miałyście podobny problem? Jak sobie radziłyście?

Gość gość
tez tak mialam niestety, ale u mnie sie zaczelo wlasnie jakos w 8 miesiacu....na pocieszenie powiem ze jakies pol roku po porodzie wszystko wrocilo do normy

Gość gość
ja tez mialam zaparcia ale krew mi nie leciala

Gość gość
Mam te same objawy co Ty. Jak nie zalatwiam sie od 2 dni to pije w 3 dniu syrop laktuloza przez dwa dni z rzedu itd.

Gość gość
Masz szczelinę o***tu, to jest potwornie upierdliwa sprawa - jak raz się pojawi a potem wróci, to już przegwizdane. Niestety. Poczytaj o tym.