Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dużo polskich matek nie spaceruje z dziećmi jesienią czy zimą?

Polecane posty

Gość gość

Czy nawet nie wypuszczą na podwórko w weekend? Nie mówię o niby spacerze 10 min do sklepu i spowrotem... Śpieszy mnie, bo znam takich, ktorzy latem całe dnie w plenerze, a w przychodzą ledwo trochę chłodniejsze dni i już siedzą w domu... No mnie też nie bawi 3h w mrozie z rocznym dzieckiem, ale nie wyobrażam sobie np. nie wyjść przez tydzień czy dłużej np. na godzinę dziennie...

Gość gość
Bo spacer to ma być przyjemność dla obu stron a nie przykry obowiązek matki. Ja nie wychodzę, kiedy uznam, że jest za zimno, wieje silny wiatr lub pada, bo zwyczajnie sama wtedy marznę i czuję się źle na dworze. Za to kiedy jest ładnie na dworze, mogę siedzieć tam pół dnia. Gdy pogoda nie sprzyja, to jestem na zewnątrz tyle, co konieczne, i ani minuty dłużej. Jakoś dziecko mi nie choruje i nie narzeka, że za mało jesteśmy na zewnątrz. Myślę, że w zimny czy deszczowy dzień ono też woli pobawić się w coś w domu niż wychodzić na siłę na spacer, bo trzeba.

Gość gość
Niektórzy rodzice nie czują potrzeby wyjścia z domu na spacer. Nie lubią tego i nie widzą żadnego sensu wychodzenia z domu w chłodniejsze dni. Ja osobiście mam potrzebę codziennego wdychania świeżego powietrza, przez co źle się czuję, jak nie wyjdę z dzieckiem chociaż na pół godziny (a przez ten czas przy otwartych oknach mieszkanie świetnie się wywietrzy).

Gość gość
Nie znam żadnej matki która kisi w domu dziecko tak jak piszesz, mieszkam obok placu zabaw i musi być naprawdę brzydka pogoda zeby był pusty, ponadto z drugiej strony bloku mam widok na jedną z głównych ulic miasta i co chwilę jakaś mama z wózkiem czy dzieckiem za rączkę przechodzi.

Gość gość
Wychodzilam z dzieckim codziennie, raz na dluzej, raz na krocej, w zaleznosci od pogody. Odpuszczalam jedynie bardzo wietrzne i deszczowe dni. Mialam sasiadki z dziecmi w podobnym wieku do mojego i faktycznie, w sezonie jesien, zima, wczesna wiosna prakrycznie nie wychodzily z dzieciakami na spacery. Jedynie dom-auto-sklep-dom.

Gość gość
Bo większa część rodziców pracuje i nim wrócą z pracy, to juz jest ciemno.

Gość gość
bo leniwe i mało kreatywne,dzieci uwielbiają zabawy w deszczu,trzeba e tylko odpowiednio ubrać. Ja znam takich co nawet z psem nie wychodza bo zimno albo wieje albo pada,tzn wychodza przed blok Żenada,a potem tłuste tyłki i dzieci uzaleznione od komputera.