Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem w 8 miesiącu ciąży a moje małżeństwo się sypie

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś miesiąca jest coraz gorzej. Mąż się bardzo zmienił. Nie interesuje się moim stanem, w sumie nie zapytał całą ciążę, jak się czuję. Prawie sie nie odzywa, tylko by leżał albo spał. Zawsze interesował się mną jako kobieta, teraz totalnie nic. W domu kiedyś pomocny, teraz jak nie pokażę palcem, to nic nie zrobi. Najgorsze, że nie chce powiedzieć, co się dzieje. Mówi, że mnie kocha i wszystko jest ok, ale przecież nie jestem ślepa. Próbuję rozmawiać, ale bez rezultatu. Mam wrażenie, że interesuje ho tylko nasza 2-letnią córeczka. Wiem, że ma problemy w pracy. Ma firme, teraz jest zastój w branży i ma mało zleceń. Boję się, że popada w jakąś depresje albo po prostu dziadzieje. Nie wiem, co robić. Zaczyna mnie to wszystko przerastac, coraz bardziej boję się opieki nad dwójką maluchow, bo wygląda na to, że będę z tym sama.

Gość gość
Może faktycznie ma duże problemy i nie chce cię dobijać marnymi perspektywami finansowymi? może przytłoczyła go odpowiedzialność za rodzinę w kontekście problemów w pracy? Wygląda to na ciężkiego doła. Popytaj kogoś, kto może ci powiedzieć coś więcej jak to wygląda. Czy ty gdzieś pracujesz?

Gość gość
Może popada w depresję. Interesy nie idą, w drodze drugie dziecko. W takich sytuacjach, mężczyzna czuje się odpowiedzialny za rodzinę i czuje, że to na jego barkach spoczywa zapewnienie jej bytu. Może martwi się, że nie da rady. Faceci często tym się frustrują, tylko nie mówią o tym głośno. Czy decyzję o drugim dziecku podjęliście wspólnie? Czy on naprawdę go chciał?

Gość gość
Tak, druga ciążę planowaliśmy już wcześniej nawet. Myślę, że to jest to, o czym piszecie. Najgorsze, że.nie che powiedzieć wprost, tylko ja snuje domysly. Bardzo się to.odbija na moim stanie. Ciągle twardnieje mi brzuch, jestem zestresowana,.codziennie placze. Jestem zmęczona psychicznie, bardzo zmęczona.