Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cerazette

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Szukam pomocy :) Mianowicie: od zawsze brałam tabletki "anty" dwuskładnikowe, ale z uwagi na zdrowie mój gin zapisał mi tabletki Cerazette (jednoskładnikowe). Skończyłam opakowanie starych tabletek, ostatnią tabletkę wzięłam w poniedziałek a w piątek dostałam krwawienia z odstawienia i właśnie w piątek zaczęłam przyjmować Cerazette.... Dobrze zrobiłam???

Gość gość
Nie wiem czy dobrze zrobiłaś, ale powiedz mi jakie masz podejście do tych tabletek? Co o nich sądzisz? Pytam bo ja chyba też będę musiała się przerzucić na jednoskładnikowe a opinie mają takie sobie. Daj znać za jakiś czas jak się po nich czujesz

Gość gość
Na dzień dzisiejszy jest ok. Moje libido wróciło do normy, nie mam skurczu łydek... Same plusy :) Martwię się tylko czy dobrze je zaczęłam brać...

Gość gość
Wierzysz tym tabletkom, ze są skuteczne na równi z dwuskładnikowymi? Ja jakoś nie umiem się przekonać, jeszcze ich nie biorę, ale czuję, ze tak się to skończy. Co do tego jak brać to zapytaj ginekologa. Czytałam ulotkę w necie i doszłam, że jeśli zmieniasz z 2 na 1 składnikowe to nie robisz przerwy i nie trzeba się zabezpieczać a jak zrobilaś przerwę 7 dniową to dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni

Gość gość
Powiedz mi jeszcze jakie miałaś objawy, ze lekarz kazał odstawić tabletki dwuskładniowe? Przepraszam, ze tak wypytuję, ale jest to teraz u mnie temat nr 1, myślę tylko o tym, bo mam problem z nogami, jutro mam chirurga i czuję, że każe odstawić to co teraz biorę

Gość gość
Sprawa wygląda w ten sposób, że cytologia wyszła mi źle, miałam wycinany kawałek szyjki macicy, badania hist-pat dały wynik CIN III - rak przedinwazyjny. Dlatego nie mogę przyjmować tabletek dwuskładnikowych.