Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truska24

roczniak nie usnie sam

Polecane posty

hej moje malenstwo ma juz rok i nie chce sam usypiac moglby tak bawic sie w lozeczku w nieskonczonosc a i tak usnie dopiero na rekach kregoslup mi juz wysiada powoli, wiem sama go do tego przyzwyczailam ale musze to zmienic nawet nie wiem kiedy to zlecialo przed chwila byl noworodkiem a teraz patrze a jemu nogi wisza u mnie na kolanach :D macie jakies rady prosze HeLp!

Gość gość
Mòj ma 13 miesięcy i usypiam go w gondoli. Też nie umiem odzwyczaic.

Gość gość
Mój usypiał zawsze przy piersi na moim łóżku i dopiero śpiącego mogłam go odłożyć do łóżeczka. Gdy miał ok. 13 miesięcy sam się odzwyczaił. Nadal czasem tak usypia, ale czasem naje się z piersi i pozwala się odłożyć. Wtedy wystarczy go pobujać i zaśpiewać kołysankę, i sam zaśnie. Jedynym warunkiem jest to, że musi być zmęczony. Jeśli ma za dużo energii, to po prostu zaczyna skakać po łóżeczku i ze spania nici. Tak więc usypiam małego o 21-22, bo wcześniej nie uśnie.

Gość gość
Moja córka sama zrezygnowała z zasypiania na rękach, jak miala 13 m-cy. Zwyczajnie bylo jej niewygodnie. Któregoś pięknego dnia pokazała na łóżeczko, położyłam ją i po jakimś czasie zasnęła.