Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o wyniku wyborów w USA?

Polecane posty

Gość gość

Jesteście zaniepokojone?

Gość gość
Niby czym mam być zaniepokojona. Następna. Skąd wy się bierzecie???

Gość gość
Dokladnie. Dobrze że gość wygrał bo inaczej byłaby druga Merkel. A tak może twarda rękę opanuje czarnych co powoli zalewają świat....

Gość gość
Klony Ferdka Kiepskiego wybrały Ferdka Kiepskiego, a cebulaki rypające przy azbestach w Jackowie są oczywiście zachwycone. Populizm zalewa świat. O tym kto zostanie prezydentem decydują ludzie, którzy nie przeczytali w życie ani jednej książki. Jest przyzwolenie społeczne na opluwanie mądrzejszych od siebie, każdy kto się nie zgadza to pewnie daje arabom lub jest sponsorowany przez żydów. Motłoch dorwał się do władzy i myśli, że wszystko da się załatwić stawianiem murów.

Gość gość
Najwięcej plują właśnie przeciwnicy DT co pokazuje ich poziom inteligencji i kultury. To samo u nas w Polsce. Glosaujacych na PIS wyzywa się od idiotow, ciemnogród itp. Inteligentni ludzie tak nie prowadzą dyskusji więc kto tu jest inteligentny? Cały czas słyszę w kółko to samo, zero sensownych argumentów tylko głupie teksty i mema w stylu " Idiota u władzy", "koniec swiata" a większość ludzi nie wie o czym gada nawet.

Gość gość
Na Facebooku masa "inteligentny " (pprzeciwncy PO i DT) uudostepniaja glupkowate cytaty różnych ludzi lub mema obrażające DT lub komentuje często obrazajac lub wysmiewajac innych tylko dlatego że głosowali inaczej. To sa inteligentni ludzie ???

Gość gość
No dobrze, ale czy nie czujecie zagrożenia wojną?

Gość gość
Nie, nie czuje żadnego zagrożenia wojna. Niby z kim miałaby być ta wojna i o co? Tzn wojna na swiecie będzie ale nie taką jaką sobie wyobrazamy: nawet już jest. Ale Polska i tak ucierpi najmniej.

Gość gość
Ja tez nie czuję zagrożenia wojną. Pisałam juz tu wczoraj w podobnym temacie. Wolałabym Clinton, bo nie lubię prawicy, ale myślę, że z naszej perspektywy trudno oceniać, kto byłby lepszym (lub raczej gorszym kandydatem). Nie przyglądałam się kampanii, tak właściwie nie wiem, co kto proponował, więc trudno mi oceniać, dlaczego Amerykanie zagłosowali tak a nie inaczej. My możemy tylko słuchać komentarzy, najczęściej w mediach zgodnych z naszymi poglądami, więc najczęściej to nie my oceniamy kandydatów, tylko powtarzamy oceny dziennikarzy czy politologów. Polonia amerykańska glosuje na PiS, bo oni tez nie wiedzą, co sie dzieje w Polsce, tylko spoglądają na wszystko z pewnej perspektywy i czerpią informacje z drugiej ręki. Jedno mogę powiedzieć - widziałam kilka spotów wyborczych i były obrzydliwe. Oczywiście tylko takie najbardziej drastyczne zostały wybrane. Cieszę się, że u nas polityka i kampanie wyborcze nie osiągnęły jeszcze takiego dna. :o

Gość gość
Taki sam typ ludzi wybrał w Polsce Dudę. Kościółkowi, ludzie którzy nie wyjechali nigdy poza własne podwórko, o własne nieudacznictwo życiowe oskarżają obcych i ludzi lepiej sytuowanych (wiadomo, że jak ktoś ma kasę to musi być złodziej, nie?), rodziny gdzie baby siedzą w domu po 30 lat i ich mężowie robiący na taśmie. Państwo ma im dać i koniec.

Gość gość
9.11 co za dureń ...akurat PO popierają najbardziej kryminalści :D i najgorsza polska patologia :O Patrz wyniki w ZK . W USA Obama i Clintonowa to ma żelazne poparcie pośród niewykształconych murzyńskich półanalfabetów :P tudzież w miastach typu Detroit - bieda, syf malaria ,przemoc i strzelaniny co chwila . A swoją drogą skąd tu propaganda antyDT ? fundusze na to poszły czy co ? :P

Gość gość
Brawo usa za dobry wybor!a demokraci jak zwykle nie potrafia pogodzic sie z wyborem demokracji. Lol. W koncu swiat otwiera oczy. Moze w koncu bedzie normalnie.

Gość gość
to ze wygrał swiadczy raz: ze ludzie sa debilami, i łykają wszystko, byle dużo obiecali, dwa ze ludzie wolą nawet pajaca niż kobiete, obojętnie jak dobrym i doświadczonym politykiem nie byłaby.. Bez c***ja w spodniach się wg niektórych nie da, ale to ten sam typ myslenia, a raczej jego braku.. i co mnie zdumiewa, to Clintona pogrązyła afera z Lewiński, a taki TRump co publiczni epowiedział o jednej kobiecie" próbowałem ja wyj***c mimo ze była mężatką" mógł wygrac fotel... Teraz już nikt nie musi mieć zadnej moralności ani zasad widocznie

Gość gość
a poza tym jak tu nie być zaniepokojonym, jak np. taki Trump deklaruje, ze USa się nie będzie mieszac w ogóle w sprawy Europy, w tym możliwe wojny, czyli kiedy nie daj boze, Putin wymyslilby napaść na łotwę, albo zagrozić Polsce, to Ameryka się wypnie...

Gość gość
A Cinton miałaby wygrać tylko dlatego, że ma tzipę? Idź stąd.

Gość gość
gość dziś A Cinton miałaby wygrać tylko dlatego, że ma tzipę? Idź stąd. x nie dlatego, ze jest swietnym politykiem i sie nadaje na to stanowisko.. Prezydent jest politykiem, musi mieć określone umiejętności, nie musi być ani geniuszem, demagogiem, itp. Potrzebne jest do tego doświadczenie, teraz nawet na stanowisko kasjerki chcą z doświadczeniem, a prezydent może być bez doświadczenia w polityce... cha cha

Gość gość
21.56 22.04 A skąd takich troglodytów tu nalazło .Oj widać że z pisaniem po polsku problem poważny ? I ze zrozumieniem tekstów pisanych pewnie też ..."nie daj boze" Idż stąd i i się nie kompromituj .

Gość gość
13:59 ty jestes nieudacznik, bo uzależniłeś sie od bylej partii. Jak ktos jest bystry i zdolny to czy PO czy PIS będzie rządzic, to sobie poradzi bez skowytu. Takie są fakty !

Gość gość
a co mnie to interesuje? to nie mój kraj ,lepiej rozmawiać o tym co się dzieję na własnym podwórku .

Gość gość
ja się nie boję. mysle ze \ameryka z razie niebezpieczenstwa nas obroni.a jesli nie to chociaz Unia.

Gość gość
nie wiadomo jak bedzie bo on ma tyle spraw po sadach o oszustwa finansowe, o ten jego fake uniwersytet, g***** seksual assaulty ze moga go w kazdej chwili wykopac.

Gość gość
Tak was czytam z rana i powiem jedno - idzcie dziewczyny do garow bo o polityce nie macie pojecia , wasza rozmowa z boku przypomina dyskusje 7 latkow - a co zrobimy jak nam wujek Putin da w d**e on jest grozny w tv tak mowili - ojej to nas dziadzia Uesa nie obroni -ale moze ciocoa Unia nam pomoze , napewno pomoze Idzcie zupe lepiej gotowac i mniej Tvn-u ogladajcie

Gość gość
Nic,my kafeterianki myślimy tylko o sprzataniu ewentualnie nasze poglądy są takie jak w faktach

Gość gość
Polska nie jest zagrożona? Jesus :o no i jak was nazywać inaczej niż CIEMNOGRÓD? a Rosji się nie boicie matołki?! Przecież ten faszysta rasista i seksista popiera Putina w 100% :o

Gość gość
A ty sie boisz Putina bo tak T. Lis w onecie powiedzial :)

Gość gość
Polityka jest brudna, politycy też. Nie ma uczciwego polityka. Każdy polityk plecie co mu ślina na język przyniesie i cieszy się, gdy w te brednie uwierzy większość.

Gość gość
10.51 :D dokładnie ! A tak w ogole to ryzyko wojny przyTrumpie maleje bo on nie bedzie jątrzył ani popychał naszych pacynek do konfliktu na wschodzie .Ani do babrania sie w chaosie ukrainskim . Czyli raczej uspokojenie sytuacji nastąpi. Akurat przy Clintonicy mogło być inaczej ..

Gość gość
Wystarczy wiedzieć co się działo na Ukrainie żeby się bać Putina tepa dzido :o kto go zatrzyma jeśli nie USA?! Kto?.Niemcy? My?.Czy francuzi?! :o

Gość gość
A co sie takiego dzialo na Ukrainie ? Idiotko z wypranym lewackim mozgiem