Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Spoznia mi sie okres juz 4 dni. Niby mam uczucie jakbym zaraz miala go dostac ale to szybko mija. Jakies 2 tygodnie temu mialam uczucie jakbym miala miec okres , uczucie wilgotnosci ale to minelo. Okresu dalej nie ma. Nie mam objawow ciazy. Zrobilam testy i wychodza negatywne. Miesiaczki mam przewaznie regularne. Czy moge byc w ciazy ?

Gość gość
A doszło do zbliżenia? Zabezpieczył się?

Gość gość
doszlo, bez zabezpieczenia

Gość gość
może warto pójść na beta hcg.

Gość gość
Juz sama nie wiem co mam zrobic. Mam bóle podbrzusza po obu stronach takie jak gdybym miala dostac okres ale okresu brak. Nigdy wczesniej tak nie mialam.

Gość gość
Mi jak się spoznial okres, to jeszcze do tego miałam okropny ból piersi, szczególnie w nocy i takie uczucie jakby mnie grypa brała, łamanie w kościach itp. Oczywiście okazało się, że jestem w ciąży :)

Gość gość
A czy jest taka mozliwosc ze jestem w ciazy pomimo tego, ze testy sa negatywne ?

Gość gość
Jak testy negatywne to ja bym wykluczyla ciaze. Chyba ze masz bardzo nieregularne cykle

Gość gość
takie objawy jak na okres u mnie były właśnie objawami ciązy. i to w obu ciążach. :D Odczekaj jeszcze kilka dni i zrób test albo idź na betę.

Gość gość
Ja od jakichs 2 tygodni nie moge spac na brzuchu bo mnie boli, czesto budze sie w nocy, senna tez jestem, raz sie smieje a raz placze, czasem jest mi niedobrze rano i mam ochote na slodycze czesciej niz zwykle. CZy jest to mozliwe ze jestem w ciazy pomimo tego ze testy wychodza negatywne ?

Gość gość
Tak jest możliwe, lepiej zrobić badanie z krwi.

Gość gość
cykle zwykle mam regularne, czasm zdraza sie ze sa dwa dni roznicy ale zawsze ten okres byl normalnie a teraz go nie ma

Gość gość
Dzieki za pomoc

Gość gość
ile najdluzej moze sie spozniac okres ?

Gość gość
Najdłużej to 40 tygodni. Po 42 wywołuje sie poród.

Gość gość
czy badanie krwi wykrywa ciaze w 100 % ?

Gość gość
beta hcg nie wykryje ciąży tylko w przypadku w którym z jakiegoś powodu nie ma we krwi gonadotropiny którą wykrywają testy z moczu również. tak więc albo powyższy przypadek albo pomyłka podczas badania. innej opcji nie ma.

Gość gość
jak dawałaś d**y to ciążą

Gość gość
ostatni okres mialam bardzo krotki bo tylko trzy dni i skapy krwi prawie nie bylo, zawsze mialam 5 do 7 dni obfite krwawienie czy to moze swiadczyc o ciazy ?

Gość gość
Przyczyn spóźnienia okresu może być naprawdę wiele. Może po prostu spóźniła Ci się owulacja. Powinnaś na bieżąco wyznaczać sobie fazy cyklu, dzięki temu szybciej będziesz mogła wychwycić różne anomalie.

Gość LOYA
Witam, Na początku powiem, że stosunek byl zabezpieczony, a jedynie przy sprawdzaniu zabezpieczenia nasienie mogło znajdować się na dloniach. Dłonie zostały dwa razy umyte, lecz sprawdzalam sluz około 10 min po. Mam obawy że tabletka antykoncepcyjna w ostatnim rzędzie się nie wchlonela, w skutek czego mogło dojść do owulacji. Krwawienie z odstawienia pojawiło się normalnie 2 dnia przyjmowania tabletek placebo, a 2 dni po ryzykownej sytuacji. 16 i 18 dnia po sytuacji zrobiłam badanie beta hcg - wynik to mniej niż 0 . 1 Dziś powtórzyłam, dziś jest dokładnie 20 dzień po ryzykownej sytuacji. Powtórzyłam ze względu na to, że czytałam, że plemniki mogą przeżyć maksymalnie do 7 dni + 12 dni na zagniezdzenie - dlatego najpewniejszy wynik wydaje mi się 20 dnia od stosunku/sytuacji. Czy ktoś spotkał się z tym; że 20 dnia od stosunku beta hcg nie wyszła prawidłowo a ciąża jednak była? Nie mówię tu o błędzie w laboratorium, właśnie aby ewentualny wykluczyć zrobiłam także 18 dni po stosunku. CZY TEST BHCG 20 DNIA P9 STOSUNKU JEST WIARYGODNY?