Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice nie dają mi pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Mam 19 lat, w tym roku skończyłam szkołę. Mama pracuje w Polsce, a tata za granicą. Chciałam poszukać pracy, ale jest problem, bo muszę zajmować się siostrą, gotować, sprzątać, czasem mam całe popołudnie zajęte jak Jej nie ma, wcześnie rano wstaje żeby odprowadzić siostre do szkoły. Nie mam kiedy pracować, a od rodziców dostane moze raz na 2 albo 3 tygodnie 10-15 zł. Nie mam na swoje wydatki, w tym roku kupiłam pare rzeczy w tym buty i kurtke na zime. Chociaż mają pieniedze caly czas powtarzaja ze nie maja, już nie mam siły. Mama nie moze zwolnić się z pracy, a tata nie zjedzie. Znajomi zawsze coś mają , czasem za mnie placą, chociaz nie chce. Aż mi się głupio robi

Gość gość
mam podobnie :(

Gość gość
szukasz sponsora?:P

Gość gość
Juz to widzę. Jak znajdzoesz pracę to ktos inny bedzie musial odprowadzac siostre do szkoly. Co za problem. To co mowisz to jest tylko wymowka zeby nie isc do pracy. Twoi rodzice nie mają obowiazku juz ciebie utrzymywać ( chociaz to robią) a ty jeszxze chcialabys na swoje wydatki? Nie przesadzaj ja studiowalam i pracowalam na pierwszym roku. Fakt ze czasu dla siebie praktycznie 0 ale trzeba bylo sobie jakoś radzić. Moja mama faktycznie nie miala. A wiec do roboty.