Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mówią że mm to wygoda, ja zauważyłam coś odwrotnego, myj, gotuj, wyparzaj

Polecane posty

Gość gość

Nie prościej wyjąć serwis i pozamiatane? ;) Serio pytam. Moim zdaniem to kp jest wygodniejsze. Rozumiem że nie każda chce i może i nie oceniam, ale przyznam że argumentu "bo mm jest wygofniej karmić" nie rozumiem. Mleko matki można odciągnąć i kto inny może z butli podać więc wyjścia to też dziwny argument

Gość gość
Oj bywa że to duży problem jest z tym odciaganiem...no zależy jak się na to patrzy...w nocy to dla mnie zdecydowanie kp jest wygodniejsze... ja długo spałam w staniku do karmienia i chodzilam wkladkach laktacyjnych bo mi mleko wyciekalo...srednio to komfortowe.

Gość gość
a ja żałuję, że karmię mm. tzn. muszę karmić mm, ze względu na przyjmowane leki. gdybym miała wybrać to wybrałabym kp. nasz syn jest jak byk, silny, energiczny w porównaniu do tydzień starszego synka koleżanki karmionego piersią. ja padam ze zmęczenia a jej ciche, spokojne chucherko. cieszę się że jest tak zdrowy ale mógłby odrobinę być spokojniejszy. tamten wisi przy piersi kilkadziesiąt minut potem spanie, nasz opędzi butlę w minuty i wulkan energii. wolałabym mniej energiczne dzieciątko. chyba mm go tak napędza.

Gość gość
Moj syn od urodzenia byl na karmieniu mieszanym, a po 2 mies juz tylko na mm. I mysle dokladnie tak samo. 100razy bardziej wolalabym karmienie piersia. Z mm jest tyyyle zachodu. Idziesz na spacer, jestes w podrozy i zawsze caly majdan ze soba- butelki, termos, miarki z mlekiem. Pozniej mycie, wyparzanie itd. Ja co prawda nie mieszkam w PL i tutaj nikt nie komentuje jak karmisz, ale jak bylam w PL i slyszalam od mamy ze jestem wygodna to mnie szlag trafial. Dopiero jak przyjechala do mnie na 2 tyg i zobaczyla jak to wyglada "od kuchni" to stwierdzila ze ona by tak nie mogla.

Gość gość
CYCEK to wygoda. Aw nocy to wogole. Wywalsz i spisz dalej.

Gość gość
13:50 a co się stało, że musiałaś karmić mm?

Gość gość
Ale jakie gotujesz i wyparzasz????? Ja wygotowałam butelki tylko raz, świeżo po zakupie,i to wszystko. Po każdym użyciu dokładnie myłam,ale żeby za każdym razem gotować i wyparzać? Po jaką cholerę? Poza tym miałam 3 butelki,żeby właśnie w nocy nie musieć myć ,to brałam świeżą, nalewałam ciepłej wody,dosypywałam mleka i gotowe. Gdzie tu problem? Bo wstać trzeba? Jak dziecko zrobi kupę,a ty kp,to i tak przecież musisz wstać. No chyba,że śpicie z dziećmi,które mają obsrane pieluchy całą noc....:/

Gość gość
Moje dziecko nie sra w nocy. serio. jak cos to nad ranem najwcześniej. a przygotowanie mm i tak wybija ze snu bardziej niz kp i w sumie dluzej trwa. poza tym ryk dziecka wybudza was ze snu, a z piersią to zakwęka a ty od razu podajesz i stesu unikacie.

Gość gość
No nie wiem, czy dłużej trwa. Zazwyczaj trwało to 15-20 minut max,a gdy pierwsze dziecko karmiłam piersią,to potrafiła w nocy i 1,5 godziny na cycku wisieć. To ja podziękuję. Wytrzymałam raptem 4 tygodnie i powiedziałam NIGDY WIĘCEJ.

Gość gość
14:25 no ok, to Ciebie rozumiem. Mi łątwiej powiedzieć bo mój synek od początku wisiał tyle żeby zjeść, tak ze 20 minut, rzadko 30. Tylko w okresach rozwojowych ssał dłużej, ale mi to nie przeszkadzało bo brałam książkę albo zapuszczałam film i oglądałam, a to że tyle jadł było mi na rękę bo nie musiałam go np. akurat zabawiąc tyle czy nosić :D W nocy nigdy nie przysysał się na długo, nawet w skokach rozwojowych

Gość gość
Ja piersią karmiłam 2 miesiące. Niestety pokarm mi zanikł pod wpływem brania antybiotyku. Już 3 miesiące karmie mm i to nie jest wcale wygodne. W nocy jest najgorzej bo myj zaspana butelke ,podgrzej a dziecko płacze bo głodne..

Gość gość
Ja też mam 3 butelki. Na noc wystarczają dwie - wlewam do nich odpowiednia ilość wody, jedna butelka stoi zawsze w podgrzewaczu, który utrzymuje ciepła wodę. Jak syn się budzi to wyciągam butle, wsypujemy odpowiednią ilość mm, mieszam i gotowe. Rano wszystko myje i wyparzam w mikrofali. Zgodzę się, że jak gdziekolwiek wychodzimy to trzeba zabrać więcej rzeczy i to mycie, wyparzenie, przegotowywanie 5 minut wody to trochę zachodu :(

Gość gość
kurde kobiety a wyście nie słyszały że w mikrofali nie powinno się wyparzać? Nie wiem dokładnie dlaczego bo nie doczytałam, ale widziałam taką informację na akcesoriach do mojego laktatora, tzn. na instrukcji

Gość gość
Nie wolno podgrzewac mleka w mikrofali. Natomiast ja posiadam mikrofalowy sterylizator parowy Avent, który do tego służy :)

Gość gość
Do tego czyli wyparzania żeby ktoś się nie czepiał :P

Gość gość
No ja akurat przy kp czułam się związana... ściąganie szło słabo, a przecież jak wybywasz na kilka godzin to trzeba tego mleka sporo...

Gość gość
Moje dziecko po mm spalo rowne 4 godziny, butelek mialam wiecej, wode przygotowana, tylko podgrzalam, wsypalam mleko, potrzasnelam i gotowe. W dzien z reguly wychodzilam po karmieniu, mialam spokojnie 3 godziny spokoju, ewentualnie bralam butelke w termosie, gdyby akurat zostalo malo czasu.

Gość gość
jestem mama roczniaka karmionego wylacznie piersia. zarowno mm jak i moje mleko odciagane dostal tylko kilka razy, w awaryjnych sytuacjach. kp jest zdecydowanie latwiejsze, jak juz sie przejdzie poczatkowe problemy z bolacymi brodawkami, nauka ssania dziecka, nawalem itp. to jest to super wygodne. brak akcesoriow, zero mycia, wyparzania, bawienia sie w odmierzanie, mieszanie itd. dziecko przy piersi sie uspokaja, czesto zasypia, mozna karmic i robic jednoczesnie cos odprezajacego - czytac, ogladac tv, nawet cos zjesc. z technicznego punktu widzenia jest to proste i szybkie karmienie.

Gość gość
19:01 Uważam to samo.