Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam niemowlaków z problemami skórnymi pomocy

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, proszę o pomoc! Mam 6- miesięczną córeczkę i od 3 miesięcy zmagam się z wysypką przypominającą poparzenie słoneczne. Ta wysypka pojawia się na nóżkach i rączkach. Moja pediatra zaleciła mi natłuszczanie tych miejsc, ale sam już nie wiem co mam robić. Kąpię ją w Allerco, karmię piersią, a od 3 dni podaję jej też obiadki z kurczakiem i kaszki Nestele na dobranoc. Zastanawiam się czy ta wysypka może być efektem tego, że raz dziennie piję kawę z dodatkiem kardamonu. Może któraś tak miała? Co robić? W czym kąpać małą, czym to smarować?

Gość gość
Mój synek od urodzenia miał problem ze skórą szczególnie na plecach, klatce i brzuszku, pomogły nam maści robione w aptece przepisane przez pediatre, była poprawa, najlepsze chyba do kąpieli są emolianty, ja kompie w emolium, po kompieli natluszczam całe ciało emulsja do ciała z emolium i jak na razie ze skórą jest ok

Gość gość
polecam przemywanie octem jabłkowym. Mój synek miał czerwone placki na całych plecach i brzuchu przez około 3 miesiące. Emolienty nic nie pomagały, sterydy odpuściłam. Po 3 tygodniach smarowania octem jabłkowym wszystko zniknęło.

Gość gość
A duzo pijesz tej kawy? Nie jest wskazane za duzo przy kp, a kaszka na mleku? moze to skaza bialkowa

Gość gość
A bylas u dermatologa/alergologa?

Gość gość
Kawę piję jedną na dzień i to małą filiżankę. No właśnie nie byłam u dermatologa. We wtorek idę do swojego pediatry i zobaczymy co powie.

Gość gość
Mojej przeszlo jak calkowicie odstawilam od piersi. Do tej pory nie wiem co jadlam takiego albo moglo byc tak ze jakiegos kosmetyku uzywalam ktory przechodzil z mlekiem. Chocby tusz do rzes nikt tego nie wie. Tak mi moja dermatolog mowila. Teraz ma 6 lat i do tej pory zero problemow.

Gość gość
Od trzech miesiecy walczysz z jakims uczuleniem,a nie poszlas do specjalisty???No brawo ty!Aha i pogratuluj tez swojemu pediatrze.Sama to mozesz do usranej smierci"walczyc". Kolejna "madra"mamuska,ktora woli"diagnozowac"sie w internecie niz ruszyc d**e do lekarza,bo to takie trudne,prawda?