Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Usuwanie tatuaży, dojrzała decyzja?

Polecane posty

Gość gość

Czy usuwanie tatuaży które robiło się w młodości to dojrzała, odpowiedzialna decyzja? Kiedy ma się dzieci i ważniejsze wydatki niż laserowe zabiegi?

Gość gość
a ile to kosztuję?

Gość gość
Uważam, że tak. Przecież i tak to zrobisz etapami. Wydatki są i będą, natomiast to kwestia priorytetów. Widocznie nadszedł czas. Trzymam kciuki.

Gość gość
ja akurat nic nie usuwam. Po prostu czytałam parę wypowiedzi, że kiedy kobiety dojrzewają i przechodzi im okres buntu to zaczyna się usuwanie. Po prostu zastanawia mnie czy to jest właśnie odpowiedzialne zachowanie.

Gość gość
Nie każda wydziarana przecież musi być dziadówą, więc dziwi mnie nieco ta refleksja.

Gość gość
Jedyną stałą w zyciu jest... zmiana. Ciągle korygujemy , zmieniamy swój ogląd świata, pod wpływem różnych okoliczności zmieniamy zdanie na pewne tematy, zmienia się gust, smak, w modzie, w osobistym wyglądzie i wizerunku. To normalne. To, co podobało mi się i w czym chodziłam, jak się np.malowalam, gdy mialam 20 pare lat, nie podoba mi się teraz, wręcz mi nie pasuje. Już od kilku lat sukcesywnie koryguję swoje ubiory czy styl makijażu. Bo to tak, jakby w japonkach chodził przez okrągły rok:)

Gość gość
Czytałam gdzieś wypowiedź kobiety która stwierdziła, ze skoro została matką to usunie tatuaż bo dojrzała. Po prostu mnie to zaskoczyło bo dla mnie nie byłoby to pierwszą myślą

Gość gość
Tak, to mądra i dojrzała decyzja, błędy w młodości każdemu się mogą zdarzyć ale ważne, że chce się to naprostować

Gość gość
no i ja się z tym nie zgadzam. rozumiem, że można chcieć usunąć tatuaże, ale nienazywałabym tego dojrzałą decyzją. Może wynika to z tego, że jak sama się tatuowałam to z założeniem, że to jest na całe życie i nie zawsze będę młodą, bezdzietną studentką.

Gość gość
22.12 skoro usunięcie tatuaży w jakimś późniejszym okresie życia, nie jest dla Ciebie dojrzałą decyzją, to czy zrobienie sobie tatuaży JEST dojrzałą decyzją?? Będę wiecznie młoda, jedrna, zgrabna, bez zobowiązań?

Gość gość
Nie, oczywiście, że nie. W ogóle nie widzę tego w tych kategoriach właśnie. To nie jest ani dojrzałe, ani niedojrzałe. Poza tym, jak już pisałam, robiłam sobie tatuaże wiedząc, że nie zawsze będę młoda i bez zobowiązań.

Gość 22kropka09
To z czym masz problem? Nie chcesz usuwać, to nie usuwaj, a daj w spokoju usunąć innym tatuaże

Gość gość
Po prostu mnie to zastanowiło, nikogo nie krytykuje ani nie zabraniam usuwać.

Gość gość
Kobiety po prostu dochodzą do wniosku, że to, co wydawało się fajne i luzackie na pewnym etapie życia, nie sprawdza się, nie przystaje, na kolejnym etapie życia. Dlatego usuwają tatuaże.

Gość gość
Kiedy ma się rzeczywiście ważniejsze wydatki (opieka nad dziećmi, leki, edukacja, kredyty hipoteczne) to nie jest dojrzała decyzja, ale osoba powiedzmy "płynna finansowo", która może na taki zabieg sobie szybko odłożyć nie powinna się wahać. Dojrzałość to stan, kiedy nie myślisz o zmianach wyglądu jak o czymś wielkiej wagi. To tylko skóra.

Gość gość
"nie przystaje"....tak, to bardzo dojrzałe

Gość gość
15.23 licytować się na dojrzałość nie będę:)

Gość gość
i popieram, dlatego zdziwiło mnie takie podejście :)

Gość gość
Nie jestem trollem, więc nie podbijam tematu sztucznie. To nie tylko "skóra". To sposób myślenia, upodobanie takiego a nie innego wizerunku, a nawet swego rodzaju przekaz bez słów. Dlaczego to takie dziwne, gdy kobieta chce zmienić swój image na inny?

Gość gość
hm, to trochę dziwna zmiana. Takie "mam dziecko muszę wszystko wywrócić do góry nogami".

Gość gość
Zrobienie tatuaży jest ok, ale decyzja o usunięciu świadczy o ...niepoczytalnosci umysłowej?:)

Gość gość
kto tak twierdzi?

Gość gość
nikt nie mówił o niepoczytalności umysłowej (masło maślane...). to po prostu ciekawe, że razem z pojawieniem się dziecka czy osiągnięciem jakiegoś pułapu wiekowego kobieta decyduje się na taką drastyczną zmianę.

Gość gość
najśmieszniej kobieta dojrzała wygląda z tatuażem, kiedy skóra już nie ta co 20 lat wcześniej. dlatego uważam, że robienie głupot za młodu można wybaczyć tej kobiecie, jeśli się tego syfu pozbędzie. kobiety z tatuażem wyglądają koszmarnie, zwłaszcza jak założą na siebie coś kolorowego - wieś tańczy i śpiewa ze słomą w butach. :P

Gość gość
jak człowiek robi sobie tatuaż to chyba wie, że kiedyś będzie stary? Poza tym ty wybaczać nic nie musisz :)

Gość gość
Zastanawia mnie, że ci, którzy tak boją się małżeństwa, bo na całe życie, tak chętnie się tatuują- na całe życie. Ot, paradoks...

Gość gość
może dlatego, że tatuaż nie ma tyle konsekwencji prawnych i nie mają na niego wpływu osoby trzecie? :P

Gość gość
Ja zdecydowałam się na usunięcie nieprzemyślanego tatuażu. Usuwam go laserem pikosekundowym u doktor Magdaleny w klinice Zakrzewscy. Zabieg jest bardzo krótki i po kilku spotkaniach widać spore efekty. Szczerze polecam.

Gość gośćbuba
Uważam, ze jeśli chce się usunąć „ błędy młodości” bo z jakiś przyczyn przestał nam tatuaż odpowiadać to jak najbardziej można to zrobić. Ja usuwałem swój tatuaż w klinice Dr Legrand w Krakowie przy ul. Zamkowej. Jestem po kilku zabiegach i tatuaż znacznie się rozjaśnił. Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Polecam