Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie jestem w stanie podróżować przez IBS

Polecane posty

Gość gość

Objawy mi się nasiliły, o ironio prawdopodobnie przez ostatnie wakacje, gdzie na podróż autem (3,5 godziny) łykałam laremid profilaktycznie... Łącznie w ciągu 3 dni połknęłam jakieś 4-5 laremidy. I jelita mi się całkowicie zbuntowały, do teraz mam z nimi problem. Potrafię się wypróżniać seriami przez 2 godziny... rozumiecie to? ile to rzeczy utrudnia? Byłam u lekarki, dalej - IBS, może przerost flory bakteryjnej, łykać probiotyki i standardowe leki. Mam już tego dość, chłopak, z którym jestem od niedawna, mi proponuje wyjazd, ale jak mam mu powiedzieć, że ja i jazda 3 godziny, tym bardziej wyjeżdżając rano (rano mam najgorsze objawy) to dla mnie ogromny lęk? Nie zrozumie tego. ON wie, że mam problemy z brzuchem, ale nie wie, że aż takie. Ostatnio prawie odwołałam nasze spotkanie (znowu były "serie" z godzinę) to po mnie przyjechał... No ale byliśmy w mieście, choć i tak się bałam, że będę musiała iść do toalety i z niej godzinę nie wyjdę. Horror po prostu. Co ja mam zrobić? nie powiem mu o tym, on się łatwo zamartwia, po co to... potem będzie takie coś wisiało w powietrzu, on mnie będzie może pocieszał, i przypominał mi o tym niepotrzebnie, a ja się jeszcze bardziej będę nakręcała, że nie będę mogła "zawieść". Co jak wiadomo powoduje większy stres i tak dalej.

Gość gość
Chciałabym być normalną dziewczyną, nie analizującą wiecznie wszystkiego pod kątem brzucha... Normalnie jeździć rano autobusem na uczelnię, podróżować autem... Ale niestety.

Gość gość
Jeszcze do mnie pisze i się dopytuje, kiedy jedziemy (bo wstępnie się wcześniej zgodziłam, sądząc, że chce mnie zabrać w naszym mieście do zoo, a on sobie wymyślił miasto 3 h stąd) A ja mam ochotę walnąć tą komórką o ścianę :(

Gość gość
po prostu o tym nie myśl