Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jeden plod mniejszy

Polecane posty

Gość gość
Nie ma sie co martwic ani cieszyc na zapas bo z blizniakami nie da sie niczego przewidziec. Jestem teraz w 34tc. Bylam wczoraj na usg tak jak wczesniej ladnie rowno rosli to nagle wagowo roznia sie o 175g. Jeden synek ogolnie jest mniejszy po samej glowce wzrokowo na usg lekarz zauwazyl. Rozni ich ponad tydzien czasu. Teraz zostalo mi tylko chodzenie na ktg raz w tygodniu i czekanie az cos sie zacznie. Lekarz nawet nie zapisywal mnie juz na kolejna wizyte. Cokolwiek to do szpitala odrazu juz.

Gość gość
Spokojnie-to juz ladny tydzien.jak cos to dzieciaki poradza sobie na swiecie.cos moze byc nie tak z przeplywami

Gość gość
Nie ma sie co martwic ani cieszyc na zapas bo z blizniakami nie da sie niczego przewidziec. Jestem teraz w 34tc. Bylam wczoraj na usg tak jak wczesniej ladnie rowno rosli to nagle wagowo roznia sie o 175g. Jeden synek ogolnie jest mniejszy po samej glowce wzrokowo na usg lekarz zauwazyl. Rozni ich ponad tydzien czasu. Teraz zostalo mi tylko chodzenie na ktg raz w tygodniu i czekanie az cos sie zacznie. Lekarz nawet nie zapisywal mnie juz na kolejna wizyte. Cokolwiek to do szpitala odrazu juz. xxx Jesteś już na końcówce więc zazdroszczę:) Na pewno wszystko będzie w porządku:) U mnie też jest różnica prawie tygodnia i to od samego początku. A ile owodniową i kosmówkową masz ciążę?

Gość gość
Czy zagladaja tu jeszcze podwojne mamy? Co u Was slychac?

Gość Anulkaa87
Ja już z moimi bizniakami w domu :) urodzily sie piewrszego dnia 37 tc wiec wczesniaki, ale nie skrajne. Od poczatku byly ze mna, nie wiedza co to inkubator :) waga urodzeniowa 2580 i 2540 :) powodzenia dziewczyny! piszcie co u was!

Gość gość
jeśli urodziły się pierwszego dnia 37tc, to żadne wcześniaki tylko donoszona ciaża, bo od 37 tc ciążą jest donoszona poza tym bardzo duże jak na bliźnięta w tym tygodniu ciąży, bo jedno i drugie ponad 2,5 kg, czyli bez hipotrofii GRATULACJE:)

Gość gość
Autorko nie miej żalu do lekarza jeżeli zawczasu uprzedza o swoich podejrzeniach. Gdyby tego nie robił to wtedy przecież też jako lekarz zostałby przez was zlinczowany że coś przemilczał. Po prostu odwiedź kilku lekarzy jednocześnie i sie dowiaduj jaka jest sytuacja.

Gość gość
Ja 35tc. Wczoraj po 4 dniach wyszlam ze szpitala bo mialam bezbolesne ale czeste regularne twardnienia brzucha. Na ktg wychodzily skurcze do 40%. Dostalam 3 razy dziennie nospe. Przeszlo i wypuscili do domu. W czwartek mam wizyte u lekarza. Bedziemy juz chyba ustalac szczegoly dalszego dzialania. Z racji ulozenie glowkowego i braku innych przeciwskazan lekarze namawiaja mnie na porod moich blizniakow silami natury... Nie wiem co robic.

Gość gość
Cześć dziewczyny. Jestem już po badaniach prenatalnych i dzieci prawidłowo się rozwijają :):) Wszytko jest w porządku:) Prawdopodobnie będą to 2 dziewczynki choć ginekolog do której chodzę wcześniej rozpoznała dwóch chłopców. Więc teraz sama nie wiem. Potwierdziło się też,że jest to ciąża dwuowodniowa i jednokosmówkowa. Tak, już wyczytałam cały internet o możliwych powikłaniach i mam kolejny powód do strachu:( Czy któraś z mam obecnych tu bliźniaków lub będących w ciąży miała ciążę dwuowodniową,jednokosmówkową???

Gość gość
Gratulacje! Co do plci to jeszcze sie nie nastawiaj bo jesli byly juz dwie wersje to dowiesz sie dopiero po 20tc tak na 90%. U mnie dwujajowe takze Ci nie pomoge ale czeste wizyty u lekarza i mozesz byc spokojna :-)

Gość gość
Gratulacje! Co do plci to jeszcze sie nie nastawiaj bo jesli byly juz dwie wersje to dowiesz sie dopiero po 20tc tak na 90%. U mnie dwujajowe takze Ci nie pomoge ale czeste wizyty u lekarza i mozesz byc spokojna usmiech.gif xxxx na 80 lub 90% to mają być dziewczynki, tak powiedział lekarz na prenatalnych. Ale masz rację nie nastawiam się bo jak są dwie wersje to może być różnie :)

Gość gość
Ja 36t+0d ciazy blizniaczej wrocilam wlasnie od lekarza. Jeden synek wazy 2686g drugi 2928g. Za tydzien mam podjechac jeszcze na ktg. Umowilismy sie ze polozy mnie w szpitalu odrazu po swietach czyli 27 grudnia. Chyba ze wczesniej zajdzie taka potrzeba to wiadomo mam jechac odrazu. W szpitalu beda mnie obserwowac i zdecyduja kiedy cesarka. Poki co szyjka zamknieta, brak skurczy, badania dobre. A jak bedzie to juz wola nieba :-)

Gość gość
Moja dziewczyna była cały czas mniejsza od brata o ok. 30 - 35 % . W związku z tym praktycznie od 26 tyg byłam pod obserwacją w szpitalu. Urodzili się w 35 tyg. z wagami 1950 i 3100. Teraz wszystko ok. Dziewczyna jest trochę mniejsza i drobniejsza, ale teraz po roku różnice się zacierają. Bardzo ważne by mieć dobrego lekarza, nie każdy się nadaje do prowadzenia ciąży patologicznej, a ciąża bliźniacza jest po prostu trudniejsza i bardziej niebezpieczna. xxx A czy lekarze zdiagnozowali u Ciebie hipotrofię płodu? Jaką przyczynę podali tego,że jedno jest tyle mniejsze?