Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka kontroluje każdą moją decyzję i wszystko.

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam sama z mamą która wymaga pomocy w czynnościach fizycznych. Po wypadku bardzo szybko się męczy i nadal porusza o kulach. Mam swój pokój, pracuję i zarabiam na siebie + dokładam się kiedy mogę do rachunków. Na ogół żyjemy dobrze ale jest rzecz która mnie wykańcza psychicznie. Ona bez przerwy narzeka ! Dosłownie na wszystko ! Nic się jej nie podoba, umyje naczynia.. coś zle, posprzątam coś nie tak, ugotuje i znowu coś jej się nie podoba. No i tak w kółko. Jak poprawiam te rzeczy co zrobiłam zle to znajduje coś nowego. Bez przerwy na mnie narzeka jakbym była jakimś nierobem a na serio nie ma ku temu powodów bo strasznie się staram. Od kiedy dostałam pełen etap i umowę o pracę to nie szło tego wytrzymać. Jak tylko wracam z pracy to litania rzeczy które jej się nie podobają w tym co robię/zrobiłam/mam zrobić. Nawet najmniejsze pierdoły. Kiedy próbuje z nią porozmawiać to całą winę albo zgania na mnie, albo atakuje mnie, że niby ja chcę zacząć kłótnie i mam "się od niej odczepić". No po prostu nie da się z nią normalnie porozmawiać w żaden sposób. Kiedy chcę z nią spędzić czas nawet oglądając głupią telewizję to zaczyna na mnie wjeżdżać i mówić co ja robię zle, co zrobiłam dziś zle sprzątając albo czego nie zrobiłam a powinnam sama pomyśleć. To może trwać nawet 3 godziny bez przerwy! Myślałam, że to przejściowe bo ostatnio się właśnie tak nasiliło. Ale gdzie tam.. z czasem jest jeszcze gorzej. Teraz nawet ingeruje w to jak ja się ubieram, maluje, jak chcę wyjść ubrana na urodziny koleżanki, jakie buty zakładam, co spakowałam do torebki, co kupiłam w sklepie... Oczywiście wszystko negatywnie. Mama ma 56 lat i ma zapewnioną dobrą emeryturę, jest obecnie na rencie od 4 lat. Ma zajęcie i ma pełno koleżanek. Codziennie są u nas w domu jacyś jej goście, uprawia ogródek i warzywnik, sama gotuje i czasami jak ma siłę to posprząta. Nie wygląda na załamaną czy smutną. Więc nie mam pojęcia jaki jest powód narastania takiego zachowania. Teraz jest długi weekend a ja już nie mogę z nią wytrzymać jednego dnia! Wyprowadza mnie z równowagi średnio co godzinę. W domu mam gorszy stres niż w pracy... Każde moje zdanie jest przez nią zle odbierane i negatywnie. Nie mogę w żaden sposób się obronić bo ona wie lepiej i tyle.

Gość gość
Co robić?! Ja chcę mieć spokój ! wracać do domu z uśmiechem i radością.

Gość gość
Miał ktoś podobnie ?..

Gość gość
Wyprowadź się ,masz toksyczna matkę.