Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwona Twarz

Czerwona skóra na twarzy

Polecane posty

Gość Czerwona Twarz

Cześć, Na wstępie napiszę że chodzi o męską twarz. Generalnie stosuje kremy do twarzy (nawilżające), nakładam rano i przed snem a moja skóra na twarzy i tak jest czerwona... Nie wiem co może być tego przyczyną. Teraz jak się zrobiło chłodniej to tym bardziej jestem czerwony.. Do tego dochodzą jakieś wypryski które co jakiś czas się pojawiają, nie ma ich zbyt dużo ale ja mam prawie 29 lat i to chyba trochę nie normalne bo nie jestem już nastolatkiem! Drogie Panie czy możecie mnie wspomóc? Macie o wiele większą, życiową wiedzę na ten temat niż ja.

Gość gość
Mogą być początki trądziku różowatego albo po prostu skóra wrażliwa a jednocześnie przetłuszczająca się albo rozregulowana. Idź do dobrego dermatologa żeby zdiagnozował, czy nie jest to różowaty. A np. tu masz dobrze zebrane zasady pielęgnacji tego typu skóry: www.mademoiselleevebloguje.blogspot.fr/2016/03/wrazliwa-delikatna-cera-pielegnacja-dla.html Uprzedzam, że dojście do tego, co się sprawdza a co nie i w jakiej kombinacji może zająć trochę czasu, sama mam cerę z rumieniem i tłustą, jedno i drugie udało mi się w miarę opanować po ok. 6 miesiącach testów.

Gość Czerwona Twarz
Na ale wtedy miałbym problemy z twarzą non stop. W wakacje aż takich problemów nie mam. Bardziej to przypomina jakby ona była podrażniona, zmęczona, brak jej świeżości .. Staram się dbać o twarz, myję ją codziennie żelem do czyszczenie twarzy hipoalergicznym do tego peeling no i te kremy .. Nie wiem co jeszcze mógłbym zmienić...

Gość gość
won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!! won ze spamem góóóównantry!!!

Gość Buraczysko
Witam Tak, to prawda, może zacznij od wizyty u dermatologa. Obserwuj też siebie. Zwróć uwagę czy zaczerwienienie nasila się po jakich nowych kosmetykach, proszkach do prania itp., albo pokarmach np. mleko. Na swoje podrażnienia skórne stosowałam (i nadal stosuję) wodę plazmową. Brzmi dość kosmicznie i abstrakcyjnie, ale spokojnie...to nie żaden nowomodny specyfik. Woda plazmowa jest robiona na zamówienie. Kontakt do kogoś kto to robi znajdziesz na stronie http://plazmamagrav.pl.tl/. Swoją wodę plazmową dostałam w prezencie od przyjaciółki. Nie mogłam poradzić sobie zaczerwienieniem skóry, swędzącymi krostkami, które pojawiały się zwłaszcza po depilacji. Zaczerwienienie i krostki utrzymywały się długo. Przy tym dokuczliwy świąd. Woda plazmowa poradziła sobie z tym szybko. Dodam tylko, że każda woda jest robiona na indywidualne zapotrzebowanie i według indywidualnych potrzeb. Nie dostaniesz tego w aptece, drogerii ani nawet w sklepie.

Uzupełniam swoją wypowiedź, którą zamieściłam powyżej. Sięgnij do "wójcia Google" i poczytaj trochę o witaminach oraz makro i mikroelementach. Może trzeba zastosować skomasowane działanie, tj. najpierw dermatolog, żeby zdiagnozował jakiego pochodzenia jest te zaczerwienienie. Jeśli to jednostka chorobowa to naturalnie leki i konsultacja z lekarzem na temat diety, ekspozycji na słońce oraz dobór kosmetyków. Zapytaj też o tę wodę plazmową.

Gość gość
Góowno spamerskie plazmowe chyba :o

Zapewne najlepiej będzie iść do dermatologa - to najpewniejszy ****** najbardziej bezpieczny. Możesz też spróbować kosmetyków do cery alergicznej: e-ziaja.com/pl/61-alergiczna, ale pewniejsze będzie jeśli dowiesz się u lekarza jaka jest tego przyczyna - czy wrażliwa cera, czy coś innego

Gość gość
Ten kto komentuje wypowiedz: "gowno spamerskie chyba..." powinien uwazac na slowa. Mozna zostac zablokowanym.. A tak swoja droga ten, kto wypowiada sie tak niepowaznie na badz co badz powazny temat.....to najprawddopodobniej bardzo nieszczesliwa i bardzo sfrustrowana osoba. Pozostaje tylko wspolczuc.

Gość gość
Może ja się też wypowiem bo mam podobny problem. U mnie to nie jest problem kłopotów z cera ale genetyki. Mam tak od dziecka i właśnie mróz i upały nasilają taki wygląd na całej twarzy. Wkurza mnie to ale działa na to jedynie fluid,puder lub bb krem (który ten efekt lekko maskuje)ale i tak ich nie stosuje.

Gość malagossska8889
Moim zdaniem takie problemy skórne trzeba konsultować z lekarzem, a na makijaż wybrac się kilka razy do profesjonalnej kosmetyczki która dobrze doradzi jak robić sobie makijaż

Fajnym kremem na problemy skóry związane ze szkodliwymi czynnikami atmosferycznymi jest La Roche-Posay Toleriane Ultra. Jest stworzony z myślą o osobach ze skórą bardzo wrażliwą, alergiczną. Krem nawilża skórę i łagodzi podrażnienia. Pierwsze efekty są widoczne już po pierwszym użyciu.

Gość gość
przede wszystkim to mniej sie malowac, skoro jest taki problem, proponuje, przerzucic sie na kosmetyki mineralne, bo one nie podraznią skóry maja bardzo króciuśieńkie sklady

Ja na zaczerwieniona skórę używałam wody srebrnej marki NaturaMedica. Ma działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze codziennie ją stosuje i zmniejszył mi się trądzik i zaczerwienienie skóry :) ale również używam tej wody do dezynfekcji pędzelków grzebieni itd

Gość jenny28
Warto zastanowić się dlaczego nasz skóra jest zaczerwieniona. Możliwe, że wpływ na to mają czynniki zewnętrzne takie jak słońce, wiatr czy smog. Ja od jakiegoś czasu używam kremu La Roche-Posay Toleriane Ultra . Ma fajny skład, bez alkoholu i parabenów.

Gość gość
WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!! WON k*****o z tym spamem!!!