Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko pije hektolitry herbaty

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 3 latka i non stop mnie prosi o herbatę. Potrafi wypić nawet litr w ciągu godziny! Lubi też naturalne soki owocoweb i dużo ich dostaje, ale herbaty to pije więcej niż ja. Robię mu różne rodzaje herbaty, unikam czarnej, a jeśli już to robię bardzo słabą. Czy wasze dzieci też tak dużo piją?

Gość gość
Może ma cukrzycę.

Gość gość
Nie, to nie jest normalne. Jeszcze zeby byl srodek lata i upaly... Zbadaj mu cukier.

Gość gość
Zbadaj mu cukier. Moje dziecko tak mialo jak bylo mlodsze, ze pilo bardzo duzo. Pediatra zlecil nam badanie poziomu glukozy i wyszla znacznie podwyzszona. Dla pewnosci po 2 tygodniach zrobilismy krzywa i wyszla, niestety, cukrzyca.

Gość gość
Pewnie do tego poci mu sie glowka?moj tez pil litrami,wszyscy straszyli ze cukrzyca,nic mu nie było:)ale do lekarza nie zaszkodzi pojsc tak dla wlasnego spokoju...

Gość gość
To niepokojące, konieczna wizyta u lekarza. Podawaj mu zamiast czarnej herbatki ziołowe lub wodę z cytryną i miodem. Ja dolewam też odrobinę soku jabłkowego dla wzbogacenia smaku.

Gość gość
A herbatki słodzone? ile masz stopni w domu?

Gość gość
Teraz jest okres grzewczy i mamy wszystkie kaloryfery na maksa, bo mieszkamy na parterze i bez ogrzewania jest ogromny ziąb. To picie bez umiaru utrzymuje mu się od dość dawna, wcześniej pił soki naturalne (czasem nawet pól litra na godzinę), a teraz zasmakowały mu herbaty. Innych objawów cukrzycy nie widzę u niego, ma bardzo dużo energii (nawet jest lekko nadpobudliwy), budzi się ok 8-9-10 rano, a chodzi spać po 22 bez drzemek w ciągu dnia. Wiem, że to nie jest najlepszy tryb dnia, ale nic na niego nie działa, nie zaśnie przed 22. Posmakowałam dzisiaj jego poranny mocz i nie był słodki, ale wiem, że to może być subiektywne odczucie. W przyszłym tygodniu pójdę z nim do lekarza, mam nadzieję, ze to jednak nie cukrzyca, bo u mnie w rodzinie mam kilka przypadków tej choroby.

Gość gość
Moje dziecko tez bylo i jest bardzo aktywne mimo cukrzycy. Nigdy nie posypial itd. A mocz przy cukrzycy nie ma slodkiego smaku, nie wiem kto ci takich bzdur naopowiadal. Ja tez objawow procz tego nadmiernego pragnienia nie widzialam. A jednak wyszlo co wyszlo.

Gość gość
A herbatę slodzisz?

Gość gość
Posmakowałaś mocz? Serio? Nie macie w mieście laboratorium diagnostycznego? Pomijając już, że po smaku i tak nic nie poznasz. Jeśli dajesz dziecku soki, które z natury s a słodkie i dosładzasz mu herbatki, to one powodują, że jeszcze bardziej chce się pić. Tak czy inaczej, idź koniecznie z dzieckiem do lekarza i niech je skieruje na badania diagnostyczne, bo to normalne nie jest. Może to cukrzyca, może jakieś inne cholerstwo. Lepiej sprawdzić i mieć pewność.