Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię Paweł dla synka

Polecane posty

Gość gość

Co sądzicie? Maz bardzo nalega, znam dwóch Pawłów i niestety obaj to niedojdy życiowe .

Gość gość
Brzydkie

Gość gość
okropne ja tez znam Pawła zakłamany typ

Gość gość
mi tez się nie podoba.

Gość gość
Bardzo ładnie imię . Gdybym nie miała w rodzinie tez bym tak nazwała ale zdecydowałam się na Szymona . ciężko wybrać imię dla chłopca tym bardziej ze byłam nastawiona na córkę :D

Gość gość
Ladne,Pawly sa fajne.

Gość gość
ładne :)

Gość gość
Ja mam półtorarocznego syna, Pawełka. :) W przedszkolu u starszego syna, też jest Paweł (w grupie czterolatków). Czy nasz maluch jest niedojdą życiową? hehe ;) Ciężko powiedzieć. Na dzień dzisiejszy jest cholernie sprawny ruchowo, bardzo sprytny, zaradny, fajnie się komunikuje (mówi tylko kilka słów, ale całą resztę ogarnia pokazywaniem, wskazywaniem, gestami, swoimi słowami, intonacją -bardzo łatwo go zrozumieć, jest też uparty -tzn. jeśli np. chce się gdzieś wspiąć, dajmy na to na stół, to będzie kombinował tak, że w końcu wejdzie, jak np. miotła, którą chwyci, bo chce "sprzątać, (a wiadomo, jest od niego o wiele, wiele dłuższa), gdzies zaklinuje się między drzwiami pomieszczeń czy szafkami, to będzie tak długo z nią walczył, aż w końcu ją "odblokuje". Jak będzie kiedyś? Nie wiem. Czas pokaże :) W rodzinie jest jeszcze jeden Paweł, tyle, że dorosły- to mąż mojej kuzynki. Ja powiem tak- kiedyś to imię mi się nie podobało.Paweł, no takie dziwne mi się wydawało. Ajakoś tak zaczęło przypadać do gustu, gdy byłam z kolejnej ciąży (bo to nasz drugi syn). Skąd pomysł na to imię, nie wiem. Dla nas było ważne, by imię w pełnej formie było używane zarówno w stosunku do dziecka, jak i dorosłego. W sytuacjach prywatnych i zawodowych. Odpadały więc imiona takie jak np. Przemysław (bo raczej na co dzień by było Przemuś, Przemcio, Przemo, panie Przemku), Bartosz, Aleksadner, Piotr. Druga sprawa, to nie chcieliśmy, by imię było zbyt popularne (odpadały więc takie imiona jak np.Mateusz, Szymon, Dawid). Trzeba,- nie chcieliśmy by imię było jakieś wyszukane, zbyt wydumane, udziwnione, zbyt "nowoczesne", źle kojarzone (tu odpadały wszystkie takie jak Eryk, Brajan, Oskar, Natan, Gracjan..). Nie było łatwo.. chodził nam po głowie ten Paweł, ale tak na 100% przekonaliśmy się do wyboru, gdy mały przyszedł na świat. (ze starszym od razu wiedzieliśmy, jak ma mieć na imię.)

Gość gość
Tu autorka, a jak ma na imię wasz starszy synek?

Gość gość
Mòj syn ma na imię Paweł :)

Gość gość
jestem na nie, strasznie nijakie to imię

Gość gość
Nijakie ? A jakie to godne ? Ewaryst :D Nataniel :O

Gość gość
19:46 Nasz starszy to Adam ;) wydaje mi się, że imię neutralne, pasujące do dziecka, nastolatka i dorosłego.. tak będą na niego mówić w szkole czy w pracy... tak będzie w dokumentach. Dobre w Polsce i za granicą. ( A dla nas czasem jest Adam, czasem Adaś.. albo Adi, Adulek, Aduśka, Adamowski :p) Zależnie od sytuacji. :) A Paweł? W domu- Paweł, Pawełek, Pawiś, Pawciu, Pawik, Pawikowski.

Gość gość
* Pawlikowski

Gość gość
Też mąż chciał dav na imię synowi Paweł Ze zdecydowaliśmy się na imię Marcin ma 2 latka ☺

Gość gość
znam jednego Pawła nie dwóch i obudwaj CIASTECZKA mniam ;) mi sie podoba to imię

Gość gość
Dla mnie Paweł to zapasiony bufon. Innych nie znam :)

Gość gość
To poznaj mojego syna ;) Imię Paweł jest ok..

Gość gość
wyjatkowo bezpłciowe imie. beznadziejne,...

Gość gość
tez jestem zdania ze strasznie nijakie, takie zwykle bezpieczne imie, z rodzaju tych ktore jednym uchem wpadaja a drugim wypadaja. Ale moze wy tak wlasnie chcecie - zeby wasz syn byl taki jak jego imie