Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Tatua偶 z imieniem partnera

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Czy zrobi艂a sobie kt贸ra艣 tatua偶 z imieniem partnera? Jak na to zareagowa艂?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
W zyciu bym tego nie zrobila

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moj kolega kiedys jako student zrobil sobie na przedramieniu ALEKSANDRA i serduszko... a po paru latach kur/wa si臋 zacz臋la pierd/oli膰 z 偶onatym i musial usuwac imie tej zdziry

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja w艂asnie si臋 zastanawiam czy nie zrobi膰. Jeste艣my razem ju偶 d艂ugo, on moje imi臋 ma - zrobi艂 jako bardzo m艂ody ch艂opak. My艣l臋, 偶e by艂oby mu mi艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jak widz臋 g艂upota ludzka zaprawd臋 nie zna granic :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym nie robila. Dziecko, rodzice - jeszcze rozumiem, ale partner? Nigdy nie wiadomo, co mu odwali, po 20 latach moze zacz膮膰 bzyka膰 jakies malolaty i co zrobisz? Albo gdyby nawet bylo,wszystko ok, ale umar艂 - znajdujesz nowego partnera i jak on b臋dzie sie czul, jak podczas seksu czy pojscia spac codziennie bedzie widzia艂 imi臋 innego fagasa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w przypadku zdrady to tatua偶 jest najmniejszym problemem, a w przypadku 艣mierci to chyba nawet nie chcialabym usuwa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mylisz sie, patrzenie codziennie na imi臋 duppka, kt贸ry cie zdradzi艂, musi byc nieprzyjemne i bolesne. To jest tak, jakby ktos sam sobie dokopywal jeszcze do calej sytuacji zdrady. No i jest to najcz臋stszy pow贸d usuwania tatua偶y z imieniem, wiec chyba wi臋kszo艣膰 osob nie chce miec na swoim ciele imienia by艂ego puszczajscego sie partnera. Co do wdowy - zwi膮zek z tak膮 osob膮 z natury jest trudny, bo jak przy rozstaniu milosc sie wypala, tak tu nie ma tego czynnika i wi臋kszo艣膰 wdowcow jednak swoich zmar艂ych ma艂偶onk贸w jakos kocha. Natomiast uwa偶am, ze powinno da膰 sobie szanse na kolejna milosc, co nie znaczy zapomina膰 o tamtym, ale takie rzeczy jak tatua偶, tapeta w telefonie czy milion zdj臋膰 w domu sa w moim odczuciu nie na miejscu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym nie usun臋艂a tatua偶u czy pami膮tek po zmar艂ym m臋偶u. Poza tym jak sama przyzna艂a艣 ludzie tatuaze usuwaj膮/zakrywaj膮, ale w obliczu rozwodu i zdrady to jest piku艣. Wola艂abym ju偶 zakrywa膰 tatua偶 ni偶 przechodzi膰 przez rozw贸d, a mimo to planuj臋 艣lub.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym nie wyrzucila pami膮tek po zmar艂ym m臋偶u, ale po jakim艣 czasie nie mia艂abym ich wsz臋dzie na wierzchu, wsz臋dzie w domu naszych zdj臋膰 czy cos. I nie ogladalabym wsp贸lnych fotek codziennie, bo mysle, ze nale偶y zyc dalej, a nie wspomnieniami, w zasadzie bolesnymi zreszta. Mysle jednak, ze zdrada jest cz臋stszym przypadkiem i to pod jej katem powinno sie to rozpatrywa膰, sytuacje wdowy chyba wi臋kszo艣膰 osob zrozumie. Jesli dla kogo艣 to nie problem, by nosi膰 taki tatua偶 b臋d膮c z nowym partnerem, to niech robi, moze za 15 lat b臋dzie mia艂 kilka do kolekcji ;) ja bym wola艂a sie rozwie艣膰, ni偶 usuwa膰 tatua偶, ale jak ktos ma inne zdanie to spoko. W skr贸cie - r贸bcie, co chcecie, tylko liczcie sie z konsekwencjami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli z g贸ry zak艂ada si臋 zdrad臋 to zwi膮zki s膮 og贸lnie bez sensu, bez sensu jest bra膰 艣lub, kupowa膰 mieszkanie, mie膰 dzieci...wszystkie te kwestie s膮 du偶o wi臋kszym zobowi膮zaniem ni偶 tatua偶 kt贸ry mo偶na usun膮膰 lub zakry膰 innym (zw艂aszcza jak kto艣 ju偶 ma kilka).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie mozna zakladac zdrady czy rozstania, ale nale偶y bra膰 je pod uwag臋. Dlatego powinno sie miec swoje pieni膮dze, swoje oszcz臋dno艣ci, miec papiery na swoje rzeczy itd. W innym przypadku mamy 40-letnie kobiety, kt贸re budza sie z reku w nocniku, jak ich facet znajdzie mlodsza, bo one ani kasy, ani do艣wiadczenia w pracy, i co teraz? Zgadzam si臋, ze s膮 inne rzeczy, kt贸re bardziej zobowiazuja, tak jak kredyt (w艂a艣nie z tego powodu nie wyobra偶am sobie wziac z kim艣 kredytu, bo jednak rozw贸d mo偶na, powiedzmy bezproblemowo, za艂atwi膰, a taki kredyt?), ale no jednak na 艣lub, dzieci, mieszkanie decydujemy sie z jakiego艣 powodu, a taki tatua偶 to w zasadzie po co? Dow贸d mi艂o艣ci przeciez to nie jest

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie jako dow贸d mi艂o艣ci, a po prostu swego rodzaju 'token', jak obr膮czka tylko bardziej trwa艂e. Co艣 co zawsze ma si臋 przy sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardziej podoba mi si臋 obr膮czka:) ale jesli oboje partner贸w tak chce, no to spoko, jesli przemysla wszystko, jak to ma wygl膮da膰, gdzie byc, co w razie zdrady/rozstania (proponuje tez spojrze膰 na druga opcje, gdy to osoba z tatua偶em nagle sie zakocha. Co wtedy?), a nie zrobi膮 sobie po pijaku. Mamy wolny kraj, wiec jesli kogo艣 to uszcz臋艣liwi, no to jasne, a,cz臋艣膰 z nas jak najbardziej ma prawo tego nie rozumie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nikt si臋 nie zakochuje od pierwszego wejrzenia, jak kto艣 planuje romansowa膰 na lewo i prawo to najlepiej 偶eby w og贸le nie by艂 w zwi膮zku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moje zdanie na ten temat jest takie, 偶e ludziom nigdy nie mo偶na zaufa膰 na 100 %. Usuwanie tatua偶u to nie jest najta艅sza rzecz. Po co traci膰 p贸藕niej na to jeszcze pieni膮dze. By艂am w zwiazku 5 letnim i kiedys bym da艂a sobie uciac glowe na niego, a po 5 latach wlasnie pierwszy raz podniosl na mnie reke.. i jakbym jeszcze teraz musiala patrzec na jego imie na rece.. masakra, odradzam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e i infantylne, ale i mi艂e :) Zgodz臋 si臋, 偶e to nie jest dobry pomys艂 w 艣wie偶ym zwi膮zku, ale my jeste艣my raczem ju偶 bardzo d艂ugo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niezbyt dobry pomys艂. Niejedne/niejeden by艂 taki pewien drugiej osoby a niestety sko艅czy艂o si臋 rozstanie i '艣ladem' po 'wielkiej mi艂o艣ci '.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 o tym my艣la艂em. Mo偶e niekoniecznie imi臋..ale cytat zwiazany z ta osob膮. Wiem 偶e nawet gdyby zdradzi艂a mnie..nie przestalbym jej kocha膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no to ju偶 jest troch臋 niezdrowe podej艣cie

Udost臋pnij ten post

Je艣li kto艣 lubi TATUA呕E to dlaczego nie? Koniec zwi膮zku - robi臋 cover i po problemie. O co halo.?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no te偶 tak my艣l臋. Do tego moim zdaniem jest to pi臋kny symbol zaanga偶owania. "Wiem, 偶e jest ryzyko, ale ci ufam". :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nigdy w 偶yciu 偶adnych tatua偶y z imionami lub g臋bami.ani partnera ani dzieci ani rodzic贸w.nie jestem ksi膮偶k膮 偶eby zapisywa膰 czyje艣 imiona na sobie.tatua偶 tak.sama mam,mo偶e nawet nast臋pny bym chcia艂a ale 偶adna si艂a by mnie zmusi艂a do takiego kretynizmu jak czyje艣 imi臋 na mnie .co mi da jak wypisze sobie na ciele np.Andrzej lub Basia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dla mnie to jak obr膮czka, nie daje nic poza przyjemno艣ci膮, 偶e ma si臋 co艣 zwi膮zanego z partnerem zawsze przy sobie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja sobie zrobi艂am i...nic si臋 nie sta艂o. Ziemia dalej si臋 kr臋ci, zwi膮zek te偶. Nie wiem czego ludzie si臋 boj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸j m膮偶 wytatuowa艂 sobie moje imi臋 i dat臋 urodzenia. Zrobi艂 to w tajemnicy przede mn膮 bo wiedzia艂 偶e niespecjalnie podoba艂 mi si臋 ten pomys艂. 呕ycie jest przewrotne i pisze r贸偶ne scenariusze. Dzi艣 jest pi臋knie a jutro mo偶e by膰 rozw贸d. Oczywi艣cie nie zak艂adam 偶e si臋 rozejdziemy, ale nikt nie wie co nas w przysz艂o艣ci czeka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i mo偶e w艂asnie dlatego powinno si臋 cieszy膰 偶yciem teraz, a nie zak艂ada膰 czarne scenariusze? W razie rozwodu ten tatuaz b臋dzie jego najmniejszym problemem.

Udost臋pnij ten post