Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wykształceniem chłopaka córki

Polecane posty

Gość gość

Nie mam do niego żadnych pretensji, po prostu nie podoba mi się, że pracuje na budowie. Córka jest po prawie, na drugim roku aplikacji - nie dostała się za pierwszym razem i straciła rok. Ale mimo to czuć różnicę - ona pracuje w kancelarii, a on z ludźmi pracującymi fizycznie. Przeszkadzałoby wam, gdyby przyszły zięć pracował na budowie?

Gość ogólny
poradzi sobie w trakcie budowy własnego domu , natomiast z lalusia urzędasa pod krawatem to zawsze zrobią duupkiem i oszukają

Gość gość
Po pierwsze to nie ty jestes z nim z w zwiazku, wiec nic ci do tego. Po drugie nie podobac to ci sie moze gdyby kradl, a chlopak pracuje i zarabia na siebie. Ech ta malomiasteczkowa mentalnosc. Zalosna jestes. Wazne jakim jest czlowiekiem, a nie gdzie pracuje.

Gość gość
To zależy od zięcia. Mój teść pracuje na budowie i świat się nie zawalił.

Gość gość
ja pracuje w szpitalu mój chłopak jest spawaczem, moim rodzicom to nie przeszkadza bo jak moja mama powiedziala "potrafi o siebie zadbać i o swoją dziewczyne, jest pracowity", mimo że mój ukochany nie ma wykształcenia średniego to jest bardzo pomysłowy, w pracy normalnie pracuje, po pracy (ok 2h) robi jakieś inne prace z których wyciąga prawie 10tyś miesięcznie, mógłby spokojnie się utrzymać z tych dodatkowych prac, ale woli zawsze mieć stałą prace na wypadek jakby jego drugi zarobek padł.

Gość gość
To ty masz dziewczyno z tym problem i nie podszywaj się pod tatusia :)

Gość gość
No właśnie, w czasie studiów był inny, nie przeklinał i wydaje mi się, że był grzeczniejszy. Teraz zrobił się taki za bardzo pewny siebie. Wiem, że musi taki być, bo inaczej pracownicy nie chcieliby go słuchać, ale nie podoba mi się, że przenosi to do domu.

Gość gość
A jakby był wykształcony, ale bez pracy. Na utrzymaniu rodziców to lepiej według Ciebie autorko.

Gość gość
To zależy jakim jest człowiekiem. Nie każdy robotnik jest idiotą, prostakiem itd. Chciałabyś, żeby ktoś oceniał Twoją córkę przez pryzmat tego, że nie dostała się za pierwszym razem? Żeby lepsi od niej patrzyli na nią z góry? Nie wiesz co będzie robiła po studiach. Wstrzymaj się z ocenianiem go. Nie martw się na zapas.

Gość ogólny
fizyczni w zawodach technicznych pracujący zawsze byli i są zaradni i potrafią myśleć , mają wyobraźnię przestrzenną , gdzie można forsę zarobić ! pójdzie na fuchę , wykona kawałek instalacji hydraulicznej , elektrycznej , coś tam pospawa , wymuruje kawałek ściany , wytynkuje , jasne nie musi znać twórczości Gombrowicza lub Mrożka albo poezji Miłosza ale można się z takim Dyziem dogadać na każdy temat !

Gość gość
Nie zrozumieliście mnie, nie chodzi o to, że mój przyszły zięć jest pracownikiem fizycznym. Skończył studia, ale nie podoba mi się to, że pracuje na budowie. Przede wszystkim ma kontakt z ludźmi, którzy dużo przeklinają i sam potrafi coś brzydkiego powiedzieć, co nie zdarzało mu się wcześniej.

Gość ogólny
jasna sprawa , proponuję wsadzić Dyzia do klatki i nie wypuszczać z klatki aby nie miał kontaktu z ludźmi wulgarnymi !

Gość gość
Tragedia, że coś czasem przeklnie. No skandal po prostu