Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z jedzeniem u synka

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 3 latka i w przedszkolu panie wychowawczynie mówią, że je najlepiej z całej grupy. W domu niestety mam z nim problem, bo nigdy nie chce jeść, gdy podaję do stołu tylko czeka aż zacznie mu mocno doskwierać głód i wtedy prosi mnie o jedzenie. Wtedy je tylko do zaspokojenia pierwszego głodu, czyli killanaście kęsów i ucieka do zabawy. A po pół godzinie znów jest głodny i marudzi o jedzenie. Już nie wiem co zrobić żeby normalnie jadł posiłki. Poradzi ktoś?

Gość Motherinlooove
Mam tak samo z też 3 latkiem, od zawsze ma problem z jedzeniem... w domu, a raczej od nas, bo często jemy poza domem, prawie nie je. Jak zajmowali się nim dziadkowie do 12 miał zjedzone tyle co przez cały weekend z nami ;) W przedzkolu też podobno ładnie je, a ja nie mogę sobie tego wyobrazić. W domu robię mini wersję tego co (np.malutkie klopsiki), ładnie podaję...a nie je. Widać to co "skubnie" mu wystarcza, wyniki morfologii ma dobre.

Gość gość
I co robisxz jak po pol godzinie od odejscia od stolu cie porsi o jedzenie? Dajesz mu! Wterdy trzba powiedziec, juz zjadles obiad, teraz poczekasz do podwieczorku... i natsepny posilek za 4 godziny. Gwarantuje, ze zje

Gość gość
Tak jak pisze gosc 09:29. Nie zje, a za pol godziny przychodzi, ze jest glodny? Tlumaczysz, ze byl obiad, ktorego nie zjadl i kolejny posilek bedzie za x czasu. Przez 3 godziny z glodu nie umrze, a nauczy sie, ze obiad jest i jesli nie zje to bedzie musial czekac do nastepnego posilku.

Gość Motherinlooove
Jak poprosi o jedzenie to mu zrobię, w każdej chwili. Nie mamy stałych pór posiłków, nie będę dziecka terroryzować. Sama też jem kiedy i co chcę. Rośnie, ma prawidłowe wyniki, więc widocznie wystarcza mu takie jedzenie.

Gość gość
Tylko w sumie u nas synek prawie nigdy nie prosi o jedzenie, nie tak jak u autorki, to w sumie też by mnie irytowało.

Gość Motherinlooove
Tylko w sumie u nas synek prawie nigdy nie prosi o jedzenie, nie tak jak u autorki, to w sumie też by mnie irytowało

Gość gość
To po co prosisz o rady skoro wiesz swoje?