Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lucy111

Czy ziemniaki tuczą?

Polecane posty

Gość Lucy111

Bo mnie to się wydaje, że tak same w sobie to nie, ale jak już dodamy tłuszczyk, olej i do tego najlepiej schabowego na głębokim oleju to to już inna sprawa... Ja ziemniaki albo gotuję na parze, albo doprawiam i piekę w piekarniku. Jakoś wzrostu wagi nie zauważyłam. A wy co sądzicie?

Gość gość
Ziemniaki sa niskokaloryczne, maja zaledwie 70 kcal w 100 g (chleb 260-330 kcal, zalezy jaki). Jesli je sie zdrowo, to nie tucza. Ale frytki to juz inna bajka.

Gość gość
w olej i inne zdrowe tluszcze tez sa potrzebne, a nawet konieczne ale trzeba je jeśc z umiarem

Zimniaki same w sobie nie tuczą, ale to jak je przygotowujemy czy wrzucamy do leju czy używamy innych produktów przy przyrządzaniu sprawiają, że ziemniaki nabierają kalorii.

Gość dani29
tak ziemniaki same w sobie nie tuczą ale jak już robimy je na oleju czy z dodatkiem masła to już inna sprawa;) ja jestem na diecie ale ziemniaki jadam i robię je na prze w przyprawach;) do tego dużo ruchu ja chodzę na basen i biegam dodatkowo przyjmuję African Mango http://afrikanmango.pl i to mi pomaga w niepodjadaniu między posiłkami;)