Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do Mam których dzieci miały Bostonkę

Polecane posty

Gość gość

czy zaraziłyście się? Po jakim czasie jak to przeszłyście ile musiałyście być w domu? U mnie choruje już drugie dziecko, młodsze przechodzi gorzej od starszego. Teraz boję się, że my się pozarażamy, macie jakieś rady doświadczenia? Pomóżcie proszę

Gość gość
Nikt nie przechodził tego cholerstwa?

Gość Ale to już było
Co to jest ta bostonka?

Gość gość
Moja coreczka przechodzila ale nikt z doroslych sie nie zarazil. Poza tym u znajomych tez nikt dorosly tego nie mial. Moja mala miala powiklania i wyladowala w szpitalu wiec warto chyba to wyleczyc

Gość gość
To ponoc jest bardzo zarazliwe.

Gość gość
A jakie to daje powikłania?

Gość gość
Mój synek miał bostonke. Zaczęło się od gorączki u niego i braku aptety (pewnie bolało go gardlo) trwało to jeden dzień a na drugi dzień była wysyłka - on akurat miał na udach i ramieniu, na stopach pod koniec pojawiło się kilka kropek ale szybko zniknęły. Ja się zarazilam i dwa dni później miałam gorączkę ponad 39 stopni i tak mnie bolało garflo ze ledwo przelykalam sline. Dwa dni pozniej zaczely mnie piec rece i stopy, ale nie wyszla wysypka. U mnie trwalo to łącznie ze trzy dni, u synka po kilku dniach wysypka zaczęła znikać, po dwóch tygodniach nie było już sladu;)

Gość gość
Dodam tylko, że ja się zarazilam a dwóch pozostalych dorosłych domowników nie;)

Gość gość
moi synowie mieli w lato ciężko przechodzili bo mieli krosty na języku i w buzi ,m usiałam odkażać tantum verde i dawałam leki na ból Bo na to nie ma lekarstwa nie zaraziliśmy sie ani rodzeństwo tylko oni dwaj . Najgorzej było przez pierwsze 3 dni potem z górki jeden syn ma 6 drugi 2 i pół roku lekarz stwierdził ze to choroba która często atakuje latem łatwiej ją wtedy przejść , bo zimą to zaraz katar i kaszel i dzieciak osłabiony ja bym siedziała tydzień w domu bo to jest jak ospa trzeba w cieple być

Gość gość
tu mama coreczki ktora miala powiklania. Mieszkam w UK. Ja w ogole ne wiedzialam co to jest ta bostonka i normanie z mala na spacery wychodzilam. Miala wtedy troszke ponad rok i tym zarazila sie w zlobku. W piatek ja wzielam do domu miala juz krostki na rekach i przedszkolanka powiedzia to ze bostona zeby sie nie przejmowac bo to 2 - 3 dni przejdzie. Zadzwonilam do lekarza i powiedzial zeby dac jej paracetamol i przejdzie. Mala po dwoch dniach zaczela strasznie goraczkowac, doszla biegunka, spadl jej tlen, wyladowalismy w szpitalu na 5 dni.

Gość gość
Ja się zaraziłam od synka, ale mój mąż już nie. Mnie zwaliła z nóg gorączka 39,5 oraz ból gardła. Trwało to 3 dni, a później poczułam się lepiej, ale pojawiła się bolącą wysypka na dłoniach i stopach oraz w jamie ustnej. Zeszła po 3 dniach.

Gość gość
Mi dziecko ze żłobka przyniosło bostonkę , po 3 dniach ja gorączka 40 stopni , bąble wyszły na rękach i nogach , skóra swędziała . Do tygodnia przeszło a skóra schodziła mi na rękach kolejny tydzień , połamały mi się paznokcie , dziecko tez miało je w złym stanie . Choroba niebezpieczna dla kobiet w ciązy i ogólniej dzieci przechodzą łagodniej niż dorośli

Gość gość
Na bostonke mialam przepisany przez lekarza heviran bardzo dobry wysypka szybko znika dziecko sie nie meczy