Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina899

Ciąża z zaskoczenia

Polecane posty

Gość karolina899

Witam ;) zawsze się zastanawiałam jak to możliwe nie wiedzieć o ciąży ;) hmm jestem położną, więc tym bardziej wszystkie tematy ciąży są mi znane A tu jednak :) miesiączki miałam regularne zresztą co miesiąc robiłam testy ciążowe Ale do czerwca bo w czerwcu kolejny test ciążowy był negatywny i miesiączka przychodziła :) zresztą do tej pory miałam regularne obfite miesiączki chociaż od lipca były niebolesne A zawsze okropnie bolał mnie brzuch. Więc w moim przypadku ostatnia miesiączka była 22 października we wtorek mam dostać następna tylko hmm wczoraj obudziłam się z dziwnym brzuchem dodam że dużo ćwiczę więc brzuch mam płaski A od wczoraj no hmm jakby ciążowy.. No i wracam dziś od ginekologa. Ok 22 tydzień ciazy miesiączka która miałam 7 czerwca teoretycznie była ostatnia :) więc zamiast 9 miesięcy w połowie marca mogę się spodziewać ze zostanę mamusia :))

Gość gość
A dlaczego poszłaś do lekarza ? Bo miałaś dziwny brzuch? A co lekarz powiedział o twoich "okresach" i negatywnych testach? Ruchów też nie czujesz?

Gość karolina899
No hmm od lipca przestałam robić testy, ponieważ zawsze jak robiłam test dostawalam miesiączki, więc od lipca jak miesiączki przychodziły nie wpadalam już w paranoję bo pomyślałam że jak miesiączka przyszła po co robić testy wtedy robiłam testy hmm dzień przed terminem miesiączki od lipca przestałam to robić... lekarz martwi się bo zrobił mi się krwiak i najprawdopodobniej przez to krwawie.. z dzidziusiem jest wszystko wporzadku na szczęście dostałam receptę na leki i powiedział ze nie powinnam już krwawic Ale zobaczymy.. teraz dopiero zaczynam się martwic

Gość karolina899
A co do ruchów mała jest bardzo nisko w miednicy i mam łożysko na przedniej ścianie więc mogę nie czuć ruchów póki co

Gość gość
Nie wierzę że jesteś położną i nie zauważyłas nic przez tak długi czas!!!!

Gość gość
Moje gratulacje :)

Gość karolina899
A co miałam zauważyć miesiaczkowalam regularnie i naprawdę nie były to plamienia tylko obfite miesiączka.. Nie mam zgaga nie wymiotowalam nie miałam mdłości.. 0 objawów

Gość gość
Tym bardziej że mogłaś się spodziewać się ciąży...a jeśli to jakimś cudem prawda, to broń nas Boże przed takimi położonymi!!!

Gość karolina899
Aha to mając miesiaczke miałam biegać z testami ciezowymi? No tak zapomnialam miałam popaść w paranoję :)

Gość gość
A nie miałaś senności, zmęczenia, masa jest objawów... Strasznie głupie prowo....

Gość karolina899
Wiesz skoro pracuje po 230 godzin miesięcznie zmęczenie senność mogłam zwalić na nadmiar pracy :)

Gość gość
Ta jasne.... że ci się chce takie głupoty pisać.

Gość gość
taaak a swistak siedzi i zawija w sreberka... 1. Prawdziwy dlugi i regularny okres w ciazy nie ma prawa bytu. Moga byc co najwyzej plamienia lub delikatne krwawienia w okolicy spodziewanej miesiaczki. 2. Nie jest mozliwoscia ze do 22 tygodnia nie mialas absoultnie zadnych oznak ciazy, na 100% musial ci sie powiekszyc troche brzuch (tym bardziej ze jestes szczupla). Jezeli nie zauwazylas ze jestes w ciazy przez 18 tygodni (nie licze tych 4 poczatkowych) to znaczy ze kiepska z ciebie polozna... :-P

Gość karolina899
Dobra :) jak ktoś ma miesiaczke i robi testy cisniecie ze po co robi testy jak dostała miesiaczke ja nie robiłam to źle mogłam sprawdzić :)

Gość karolina899
A czy polozna wykrywa ciąże czy przyjmuje porody? :) odpowiedz :) poza tym jak sam stwierdzasz tak wiem ze w ciazy nie ma się obfitych miesiaczek tylko plamienia dlatego byłam zdziwiona dzisiejszą wiadomością.. po 2 w 22 tygodniu ciazy macica sięga w połowie odległości pępka i spojenia lonowego A dziecko wwazy ok 350 g więc brzuch wcale nie musi być ogromny :)

Gość gość
Brzuch nie musi byc ogromny ale po 20 tygodniu zawsze jest! U grubszych osob moze byc nie widac o wiele dluzej ale u szczuplych nie da sie go pomylic z niczym innym. A polozne nie tylko odbieraja porody...

Gość karolina899
No to przecież napisałam że powiększył mi się brzuch i poszłam do ginekologa... ze przez brzuch który mnie zaniepokoil udałam się do lekarza..

Gość gość
no ale jak to jest jej pierwsza ciąża, to brzucha długo nie musi być widać przecież. Ja jestem szczupła, nie ćwiczyłam wcale dużo przed ciążą a brzuch w pierwszej ciąży pojawił się dopiero na przełomie 6 i 7 miesiąca. No bywa. Umiejscowienie łożyska ma znaczenie co do ruchów. Ja miałam "normalnie" i czułam ruchy pierwszego malucha dopiero w 19 tygodniu. Tutaj tylko ten okres brzmi dość dziwnie - tzn. krwiak i krwawienie ok, może się zdarzyć. Obficie też. Ale że termin tych krwawień by się pokrywał z terminem miesiączki to już dziwne bardzo. Bardzo bardzo. Krwiak z krwawieniem nie czeka przecież do "terminu" okresu... I tak przez kilka miesięcy.

Gość karolina899
No właśnie o to pytałam lekarza ze dziwi mnie to ze tę krwawienie jest tak cykliczne jak miesiączki on to tłumaczy jeszcze tym ze leczylam kiedyś endometrioze czyli grube endometrium macicy i może dlatego tak A może te krwawienie nie jest związane z krwiakiem.. sam nie wie i też go to dziwi mnie też...

Gość gość
Jeżeli chodzi o wielkość brzucha to powiem tak, ja i moja przyjaciółka obie jestesmy w 2giej ciąży. Przyjaciółka jest tych wiecznie chudych lasek, ma 180cm wzrostu i wazy 55 kg, a nie jeden facet nie potrafił by zjeść tyle co ona. Ja jestem sredniego wzrostu i nie jestem gruba ale szczupła tez nie. W pierwszej ciazy przyjaciółka przytyla 30 kg, w czwartym miesiącu miała juz brzuch że szok,teraz ona jest w 28 tc a ja w 24 i ja mam brzuch jakbym szla na porodowke a ona jest plaska jak deska! Nic, no teraz moze juz wyglada jakby ja wzdelo i tyle.. W pierwszej ciąży też miałam brzuch duzy chociaz przytylam tylko 8kg i teraz tez jestem narazie 1kg na plusie. Co do krwiakow to myślę że to ściema, w pierwszej ciąży musiałam leżeć przez krwawienie, raz było lepiej raz gorzej ale dziwne by bylo to ze sie nakrywaly z terminem miesiączki,

Gość karolina899
Mówię jak jest zdarzały mi się też krwawienia miedzycykliczne Ale brałam to też jako krwawienia owulacyjne.. Nie wiem czemu tak mam ale tak jest...

Gość gość
Ja krwawiłam regularnie do 20 tyg ciázy,dobiero bardzo duzy krwotok i to w pracy spowodował ze pojechalam na ginekologie.Nie przytyłam,ale schudłam,zmeczona- okropnie( małe dziecko i trudna praca) Po USG dowiedziałam sie ze jestem w ciazy i mam krwiaka!Szok przezyłam!Wierze Ci autorko Lekarz powiedział ze krwawienia to byc moze krwiaki i na bank łuszczenie macicy

Gość gość
Łozysko tez na scianie przedniej.

Gość karolina899
No to jedna co mi wierzy dziękuję :)

Gość karolina899
Dziękuję :) jedna osoba co mi wierzy :) mam pytanie kiedy zaczęłaś czuć ruchy płodu? :)

Gość gość
Dodam ze syn ur sie przed czasem,byłam nie przygotowana za bardzo.Mlody ma 3 lata ,poza tym ze jest niegrzeczny jest ok.

Gość gość
Ruchy dosc pozno,bo ok 23 tc.Byłam juz po1 porodzie.Sama kiedys smialam sie z takich opowiesci,ale to sie zdarza!

Gość gość
No właśnie i tu cię mamy, położna może też prowadzić ciążę!!! Nie tylko odbiera porody! Dokładnie z tym brzuchem, może być malutki w 20 tc, ale macica na tym etapie jest już spora i nie jest możliwe, że np. Nie cisną cię mocno dopasowane spodnie w pasie

Gość karolina899
Położna może prowadzić ciąże o ile ma skończony kurs doczytaj A potem się wypowiadaj !! :/

Gość karolina899
Poza tym do mnie do szpitala jeszcze nie trafiła pacjentka której to polozna prowadziła ciąże :)