Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk na własna rękę pytania

Polecane posty

Gość gość

Witam wiem,ze nie powinno sie leczyć antybiotykami na własna rękę ale mam mały problem :( mieszkam za granica , lekarze tu bagatelizują pewne sprawy . Od 5 dni mam silny katar,zatkane ucho( żadne domowe sposoby nie pomagają na jego odetkanie) próbowałam inhalacji,kropli,ziołowych tabletek na zatoki,wszystkiego . Czuje sie osłabiona i mam lekkie bóle głowy. Z powodu ucha ogromny dyskomfort zawroty głowy, mdłości. Czuje sie zle. W domu mam całe opakowanie antybiotyku macromax to jest 50mg 3 tabletki . Przepisany był rok temu przez laryngologa ale nie był konieczny. Na ulotce przeczytałam ze jest na zapalenie zatok,górnych dróg oddechowych,oraz zapalenie ucha itp Myślicie ze mogę spróbować zjeść opakowanie ? Moze cos mi sie stać ? Juz nie wiem co robić :( musze chodzić do pracy , a w piątek lecę na szkolenie :(

Gość gość
Bierz jedną tabletkę dziennie, wieczorem przed spaniem.

Gość gość
Wydaję mi się, że nie powinienieś/aś brać antybiotyku na własą rękę. Lekarz przepisał Ci tok temu i to nie znaczy, że tym razem też Ci pomożę. Lepiej spróbuj jakiś domowych metod, albo idź znowu do lekarza